עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    שני מתכוני בננות

    4 תגובות   יום חמישי, 22/4/10, 18:53

    bananas 

     

    מי שלא מכיר את הסיטואציה הבאה שיקום וייצא: אתם מקלפים בננה, רואים את החלקים הבשלים שלה ומיד נזכרים איך אמא שלכם תמיד אמרה "זה טוב, זה דבש". אתם יודעים שזה לא דבש, זה פשוט חלק בשל או רקוב ועדיין מנגנון השכנוע הפנימי מנסה אותנו: "זה דבש".

     

    עם כל הכבוד לאמהות, לאכול בננות בשלות מדי זה לא תענוג אבל זה לא אומר שאין מה לעשות איתן במטבח. העוגות הבחושות הכי טובות יוצאות דווקא מבננות שהקליפה שלהן כבר שכחה שהיתה פעם צהובה והן עדיפות בהרבה על הטריות. לי אישית כואב הלב כשאני רואה שלוש בננות בשלות ויודעת שאין לי זמן/קמח להכין מהן מאפינס או בננה ברד.

     

    honey 

     עלק דבש

     

    אבל השבוע דווקא קרה משהו אחר – הלכתי לאכול בקפה נואר אחרי יותר משנה שלא ביקרתי שם (פעם הוא היה הפייבוריט שלי) ולקינוח הזמנתי טארט טאטן בננות שכבר שכחתי כמה שהוא טעים. למי שלא מכיר – עוגת טארט טאטן קלאסית היא עוגת תפוחים שבסיסה בצק פריך ותוכנה תפוחים בקרמל. בנואר עשו לתפוחים הסבה לבננות והתוצאה היא מסוג הדברים ששואלים עליהם "איך לא חשבו על זה קודם". לשולחן הגיע מאפה מושלם עם בצק נימוח ובננות עדינות מקורמלות. כל ביס הוא הנאה. קינוח אידיאלי, ולא מאלה שמשאירים אותך הלום שוקולד/שמנת וחסר יכולת תזוזה או מחשבה.

     

    אמרתי לעצמי – אם נואר יכול, גם אני יכולה – והתחלתי לחפש מתכונים ורעיונות ליצירת טארט טאטן בננות קרמלי מושלם. אלא שכדי ליצור טארט יפה הייתי צריכה להשתמש בבננות טריות ולי בסלסלה חיכו ארבע בננות מתפוצצות מדבש (שיהיה) שפשוט לא הרשיתי לעצמי לזרוק (אבל גם בטח שלא לאכול אותן כפי שהן).

     

    בננות2 

     

    התוצאה היתה שתי עוגות בננה שונות בתכלית – האחת טארט טאטן בנני-קרמלי שעבר מהכיריים היישר לתנור והשנייה בננה ברד דחוס וכבד, עשיר בתבלינים ובעל מרקם "רטוב" מבפנים כמו שאוהבים. שתיהן התחסלו במהירות ואני נותרתי עם קליפות בננה שיגרמו לי לא להקשיב לולווט אנדרגראונד בשנה הקרובה לפחות.

     

    ukuuy 

     

    לבננות טריות: טארט טאטן בננות

    מתכון בהשראת ג'יימי אוליבר

    לבצק:

    130 גרם חמאה קרה מאוד וחתוכה לקוביות

    כפית סוכר

    1/2 1 כוסות קמח

    3-6 כפיות מים קרים

    עבור חיים קלים –אפשר להחליף בבצק עלים קפוא (אפילו אוליבר עושה את זה!). המרקם אומנם שונה לחלוטין אבל התוצאה טעימה לא פחות.

     

    למילוי:

    5 בננות טריות

    60 גרם חמאה

    150 גרם סוכר

    1/2 כפית קינמון

    קליפה מרבע תפוז

     

    בננות3 

     

    אופן ההכנה:

    שני דברים שצריכים לדעת לפני:

    כדי להכין את העוגה הזאת חייבים להשתמש במחבת שיכולה להיכנס לתנור. אפשר לפרק ידית ממחבת קיימת או לרכוש אחת כזאת בכל חנות כלים.

  • הבצק החמאתי הזה קל להכנה אבל כשמגיעים לשלב הרידוד הוא יכול להביא ת'קריזה. המרקם שלו לאחר אפייה פריך מאוד ועל כן המרקם שלו לפני האפייה פריק מאוד. הפתרון שלי: לרדד אותו בין שני ניירות אפייה. וחוץ מזה, בצק עלים מוכן זאת לא בושה אלא פתרון שהופך את העוגה הזאת לעוד יותר פשוטה.
  •  

    בצק 

     

    במעבד מזון (או מיקסר עם A) שמים את הקמח, הסוכר ואת קוביות החמאה ומתחילים לערבב בפולסים עד שנוצרים פירורים עבים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים ביד עד שנוצר כדור בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול הגדול מעט מהמחבת.

     

    בצק מרודד 

     

    חותכים את הבננות לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מניחים בקערה, מכסים ושומרים במקרר.

    מכינים קרמל: במחבת ללא ידית ממיסים את החמאה והסוכר, ומוסיפים קינמון וקליפת תפוז. בוחשים כל הזמן בכפית, לאט לאט הסוכר והחמאה נמסים ונוצר קרמל בצבע חום.

     

     סוכר חמאה

     

    חמאה וסוכר 2

     

    קרמל 

     

    מוסיפים פנימה את הבננות ומערבבים היטב כך שהבננות יכוסו היטב בקרמל מבעבע. מרכזים את הבננות למרכז המחבת ומסדרים אותן בעזרת כף (בזהירות – חם ודביק) כך ש"יעמדו" על בסיס ולא ישכבו על הצד.

     

    קב

     

    קב2 

     

    מפרידים את הבצק מנייר האפייה ומניחים אותו מעל הבננות המקורמלות. את עודפי הבצק מקפלים כלפי מטה.

    מעבירים את המחבת לתנור לחום 180 מעלות ואופים כ-15-20 דקות.

     

    בצק4 

     

    מוציאים את המחבת בעזרת מגבת מהתנור (חם בטירוף) מצמידים צלחת חסינת אש לחלק העליון של המחבת והופכים את המחבת על הצלחת. מרימים את המחבת (לא לשכוח עם מגבת) והרי לכם טארט טאטן מהמם של בננות מקורמלות. לאכול חם עם גלידה או בלי. יאמי.

     

    מוכן

     

    לבננות בשלות: בננה ברד

     

    *מוקדש לקוראת מיקה צור שמבקשת ממני כבר חודש מתכון לבננה ברד

     

    החומרים:

    3-4 בננות בשלות

    100 גרם חמאה מומסת

    כוס וחצי סוכר חום (אם רוצים פחות עוגה ויותר לחם אפשר להשתמש רק בכוס)

    2 ביצים

    תמצית וניל (כרגיל, לא אצלי)

    כפית מחוקה סודה לשתייה

    כפית אבקת אפיה

    כוס וחצי קמח מלא

    3/4 גביע יוגורט

    כפית קינמון

    1/4 כפית ציפורן

    1/8 כפית אגוז מוסקט

     

    מעוכות 

     

    אופן ההכנה: 

    מועכים את הבננות במזלג עד שמתקבלת מחית.

    מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר החום והביצים. מוסיפים את היוגורט ואת מחית הבננות.

     

    תערובת 

     

    תערובת2 

     

    מנפים יחד סודה לשתייה, אבקת אפייה וקמח מלא ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. מאחדים את שתי התערובות.

    שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק באורך 35 ס"מ מרופדת בנייר אפייה או לשתי תבניות אינגלישקייק באורך 25 ס"מ (החד פעמיות).

     

     לא מוכן

     עוד לא, עוד לא

    אופים בתנור שחומם ל170 מעלות במשך 40 דקות או עד שקיסם עץ שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

    שומרים מכוסה.  

     

    מוכן 

    עכשיו! 

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        30/3/12 15:13:
      אימצתי בחום ובהצלחה רבה (מספר פעמים) את טארט הבננות אהבתי את הסגנון. תודה
        16/5/10 11:39:


      נראה מאוד טעים למרות שאני אוהבת לאכול בננה בצורתה הטבעית.

       

        30/4/10 00:15:

      מי שלא מכיר את הסיטואציה הבאה שיקום וייצא:

      אתה מדליק את הדוד, אחרי 10 דקות אבא שלך שלך סוגר אותו ואומר: היום היתה שמש !

      לאפרוחים של סבא שלי אף פעם לא היו מים חמיםבוכה

      לפחות יאכלו  בננות ...

       

       

        22/4/10 23:43:

      נראה מצוין. אני באמת אוהבת כל דבר עם בננות

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות