יומיים אחרי יום העצמאות עדיין יש שאריות לא קשורות במטבח: שני סטייקים מדממים שוכבים במקרר, קערה מלאה בזיתים סורים דפוקים, חסה שבטעות עמדה ליד דופן המקרר וקפאה למוות, ופיתות שכבר לא ראויות למאכל אדם. זה הקטע עם פיתות - טריות ונפלאות בבוקר האפייה, יבשות ומבאסות בכל השאר.
ובכלל, יום אחרי יום העצמאות את מלאה בסלידה - כלפי עצמך, כלפי החברים שלך, כלפי העם שלך. כל הארץ נראית לך בהמית וסובאת, ובך מתעוררים הירהורי טבעונות ואורח חיים בריא יותר. כך מצאתי את עצמי היום מקפידה ללכת סוף סוף לשחות בבריכה (פעולה שהזנחתי בחודשים האחרונים) ולאחר מכן בוהה בלוח החוגים, מנסה להבין מתי יוגה ומתי ספינינג.
חזרתי הביתה באותו מצב רוח והחלטתי להכין לי סלט. ירקות ממש לא היו בעיה: נשארו לי מלפפון (אחד שלא הרקיב), עגבניות וראש חסה נוסף בלתי קפוא. לזה הוספתי גם גזר חי, בצל ירוק, פטרוזיליה ובזיליקום אחרונים.
הבטתי אל השקית הלבנה שאיכלסה לפני יומיים 20 פיתות טריות מאבולעפיה ונתקלתי בשלושת-רבעי פיתה סדוקה וקשה. קרעתי אותה לחתיכות קטנות ובמחבת חיממתי כף שמן וזריתי קצת גרגירי מלח גס. הכנסתי את הפיתות פנימה ונתתי להן להיטגן קלות. הפכתי וזריתי מעל קצת זעתר. השארתי הכל יחד עד שכמעט יישרף.
הוצאתי החוצה ישר על הירקות ומעל כל חתיכת פיתה שמתי קובייה של גבינת פטה עזים. אני קונה את הגבינה הזאת כל יום שישי בשוק, היא מתוצרת משק צוריאל, יש בה חמישה אחוזי שומן בלבד והיא פשוט נפלאה במרקם ובטעם.
מעל הכל זריתי עוד קצת מלח ופלפל ועוד טיפ טיפה שמן וזהו. זה כל הסיפור. וזה טעים כמו לא יודעת מה.
סלט עם פיתה קריספית: חומרים:
מלפפון שתי עגבניות בשלות גזר קלוף חסה 1 בצל ירוק צרור קטן של פטרוזיליה כמה עלי בזיליקום פיתה אחת קרועה לחתיכות קוביות גבינת פטה
תיבול: שמן זית, זעתר, מלח גס, פילפל שחור גרוס.
אופן ההכנה: חותכים את הירקות (לא קטן מדי) מטגנים את חתיכות הפיתה במחבת עם כף שמן זית ומלח גס. הופכים את חתיכות הפיתה ומפזרים זעתר. ממשיכים לטגן עד שהפיתות כמעט נשרפות. שמים את הפיתות מעל הירקות ומניחים עליהן קוביות של פטה. מפזרים מלח ופילפל (אפשר גם עוד זעתר) ועוד קצת שמן זית. מערבבים. |
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה