עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מתכון: סלק כבוש

    6 תגובות   יום שני, 19/4/10, 13:22

    מתכון מהיר לסלק כבוש שאפשר לאכול כתוספת עם כל מנה .הצבע נהדר גם כן ..

    סלק כבוש

    לקלוף 650 גרם סלק . להכניס את הסלקים השלמים לסיר עם מים מומלחים מעט (רבע כפית מלח דק). להביא לרתיחה . לבשל מכוסה שעה .

    לסנן, לצנן ולחתוך לקוביות. להניח בקערה בינונית חסינת חום .

    בסיר להמיס כוס סוכר (200 גרם) ב 450 מ"ל מים. להביא לרתיחה ולהוסיף בצל סגול קצוץ דק ו- 200 מ"ל חומץ תפוחים (ההמלצה היא על חומץ יין לבן, נגמר לי). לבשל 5 דקות.
    לצקת את התחמיץ על הסלק שבקערה. לצנן מעט ולהעביר לצינצנות. לאחסן במקרר.


     

    מתכון ע"פ מגזין הבישול הצמחוני /מאי 2010.
    צילום: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/4/10 10:00:

      צטט: עזי אלבוב 2010-04-19 21:23:36

       לאחר כמה וכמה נסויי סלק כבוש:

      יותר קל לקלוף את הסלק לאחר הבישול (מתחת לברז זה יורד בקלות עם האצבעות).

      את הבצל כדאי להחליף בראש שום - פלחים.

      לא לבשל עד התרככות מלאה אלא לאחר הרתיחה+ 10 לבדוק שקיסם חודר ודיינו.

      חומץ תפוחי עץ מתאים ומשלים בטעם. 

      את הסוכר/מלח/שום/חומץ להביא לרתיחה ולשפוך על הסלק החתוך החם.

      3 ימים לאחר מכן....

      ושיהיה לך ולכולנו "חג שמח"

      תודה רבה  !

        22/4/10 09:59:

      צטט: דלתון 2010-04-19 15:42:35


      סלט עגבניות..עגבניות יבשות....פלפל אדום...בצל  סגול

       

      וזעתר  עם שמן זית  וחומץ  יין

       

      מצטרפת?

      לשון בחוץ

       

       

      הייתי אוכלת כל יום. אבל לשם שינוי מקבלת מהמוכן ..קריצה
        19/4/10 21:23:

       לאחר כמה וכמה נסויי סלק כבוש:

       

      יותר קל לקלוף את הסלק לאחר הבישול (מתחת לברז זה יורד בקלות עם האצבעות).

       

      את הבצל כדאי להחליף בראש שום - פלחים.

       

      לא לבשל עד התרככות מלאה אלא לאחר הרתיחה+ 10 לבדוק שקיסם חודר ודיינו.

       

      חומץ תפוחי עץ מתאים ומשלים בטעם. 

       

      את הסוכר/מלח/שום/חומץ להביא לרתיחה ולשפוך על הסלק החתוך החם.

       

      3 ימים לאחר מכן....

      ושיהיה לך ולכולנו "חג שמח"

        19/4/10 15:42:


      סלט עגבניות..עגבניות יבשות....פלפל אדום...בצל  סגול

       

      וזעתר  עם שמן זית  וחומץ  יין

       

      מצטרפת?

      לשון בחוץ

        19/4/10 13:33:


      תלוי איזה סלט .. מה אתה אוכל ?...קריצה (לא אכלתי כלום היום חוץ מטעימות סלק כבוש וצ'ימיצ'ורי)

      אפשר ..

        19/4/10 13:30:

      נבוך

      אפשר קצת עכשיו  ליד הסלט....

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין