עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    בישקוטי תמרים

    1 תגובות   יום שני, 19/4/10, 11:57

     

    מוכן 

     

    לקח לי קצת זמן, אבל הנה חזרתי, למי שתוהה על פשר ההיעלמות, אחרי שלושה ימים וחתונה אחת בפורטוגל ועוד ארבעה ימים של שכרון חושים (הרבה שכרון, מעט חושים) בברצלונה.

     

    ההתנסויות הקולינריות והאחרות בבירת קטלוניה שוות פוסט בפני עצמו, עם הרבה תמונות ובתוספת טיפים והמלצות אבל מסקנה אחת צריכה להיאמר כאן ועכשיו: אין בברצלונה קינוחים שווים. תגידו מה שתגידו על הטאפאס, על הדגים ועל הבשר, לבחורה כמוני, שלא נוגעת בווניל, קרם קטאלן הוא ממילא מחוץ לתחום ופשוט אין איך להמתיק את היום. היה לי ברור שהפוסט הראשון אחרי הטיול יהיה קשור במשהו מתוק, ים תיכוני ובמרקם הכי רחוק שיכול להיות מקרם קטאלן.

     

    מוכן3 

     

    את ההשראה קיבלתי כבר בסיבוב הראשון שלי בשוק הכרמל (שמונה שעות בלבד אחרי פריקת מזוודות והשלמת שעות שינה) בצורה של תמרים לחים. עקרונית תמרים לחים הם מבחינתי כבר קינוח מושלם ומרענן שאפשר לשדרג אותו בעזרת חיזוק של טחינה גולמית(טיפ ליום העצמאות: במקום קינוח אפשר להגיש תמרים לחים חצויים שעליהם קצת טחינה גולמית, בטוח תישאר לכם כי קניתם יותר מדי) אבל לבטן התחשק משהו אחר, קשה יותר.

     

    בסוף החלטתי להכין בישקוטי – עוגיות יבשות ופריכות ולהוסיף להן כמות יפה של תמרים. לאור נקיפות המצפון השתמשתי בקמח מחיטה מלאה ובסוכר חום והתוצאה התגלתה כעוגייה פריכה ומתוקה שפשוט מתחננת לכוס קפה בצדה. אם בברצלונה התעוררתי ביקיצה טבעית אל הקפה הכי מבאס שיכול להיות (קפה פילטר של בתי מלון. איכס). הרי שבשבוע האחרון אני מצליחה להקים את עצמי בשבע בבוקר רק מתוך ידיעה שמחכה לי קופסה עם עוגיות פריכות ושהן מצדיקות הכנת קפה מעורר. כשאני חושבת על זה נראה לי שנשארו לי שתיים אחרונות. אין לי מושג איך אני הולכת לקום מחר בבוקר.

     

    עם קפה 

     

    בישקוטי תמרים לחיםואגוזי פקאן

    עיבוד והתאמה למתכון מתוך בלוג האוכל smittenkitchen

    אפשר להחליף את התמרים הלחים בתמרי מג'הול יבשים, בדבלים, במשמשים או בכל פרי יבש אחר.

    25 עוגיות

    החומרים:

    100 גרם אגוזי פקאן

    100 גרם/כוס תמרים לחים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

    85 גרם חמאה רכה

    חצי עד 3/4 כוסות סוכר חום

    שתי ביצים

    כמה טיפות של מי זהר (במקור: תמצית וניל – לא אצלי)

    גרד של קליפת חצי לימון

    כוס קמח מלא

    כפית אבקת אפיה

    1/4 כפית סודה לשתיה

    1/4 כפית מלח

    1/2 כפית קינמון

    1/4 כפית אגוז מוסקט

    1/4 כפית ציפורן (אפשר יותר אם אוהבים)

    חלבון ביצה להברשה (כן כן – חלבון)

     

     

    אופן ההכנה:

     

    פקאן 

     

    שוברים את אגוזי הפקאן ביד או במעבד מזון לשברים קטנים אבל לא יותר מדי. קולים את האגוזים על מחבת כמה דקות מכל צד ומניחים בצד.

      

    בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר כמה דקות. מוסיפים את הביצים ומקציפים עוד שתי דקות.

    בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת סודה לשתייה, המלח ויתר התבלינים לפי הטעם.

     

    תערובת 

     

    מאחדים את התערובות לתערובת אחת אחידה ומוסיפים אליה את האגוזים הקלויים ואת התמרים החתוכים. מערבבים היטב.

    שופכים את העיסה על ניילון נצמד, מכסים מכל הצדדים ויוצרים צורה של ככר לחם.

     

    כיכר 

     

    מעבירים את הככר העטופה לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר למשך 40 דקות.

     

     לפני אפייה

     

    כעבור 40 דקות מחממים תנור ל160 מעלות. משטחים מעט את הכיכר ומסירים בזהירות את הניילון הנצמד. מברישים את הכיכר בחלבון ביצה (לא הרבה, אחרת ייצא לזה טעם של חביתת חלבונים) ואופים במשך 20 דקות.

     

    ייבוש 

     

    מוציאים מהתנור ונותנים לכיכר להתקרר כדי שאפשר יהיה לגעת מה ולחתוך אותה לפרוסות. (לקח בערך חצי שעה) בעזרת סכין לא משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי. משכיבים את הפרוסות (בעזרת תבנית נוספת) ואופים אותן עוד 20 דקות. מכבים את התנור ונותנים להן להתייבש בפנים.

     

     מוכן2

     

    את העוגיות מאחסנים בקופסה אטומה לשמירת הטריות.

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/4/10 20:48:

      ברוכה השבה.

      וחג שמח.

      :-) 

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות