עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ממרח אגוזים בטעם כבד - זה טעים !

    2 תגובות   יום שבת, 17/4/10, 22:48

     

    הוא עומד בפתח . "הכנת כבד ?..יש ריח של כבד קצוץ בבית " . "אתה חייב לטעום את זה.." לפיינשמקר שאני מגלה הכול גיליתי שהממרח בכפית השנייה שלו כבר, עשוי על טהרת האגוזים .

    מאוחר יותר בערב הטלפון מצלצל באמצע ארוחת הערב. "אני חייבת לומר לך משהו בקשר לממרח . הוא יצא לך עוד יותר מוצלח מאשר אצל דודה ב' . נתתי לאחשלך לטעום..רציתי לראות אם הוא נזכר?.. "

    -

    כבר זמן שאני מתכננת להכין את ממרח האגוזים בטעם כבד. ממרח צימחוני הזכור לי מהילדות. הדודה של אבא שיחד עם בעלה היו הדודים של כ-ולם במשפחה (לא היו להם ילדים) נהגה להכין את הממרח הזה בכמות גדולה בארועים משפחתיים . ה'כבד' היה נתון בקערה עמוקה וחלקו העליון עוטר בפסי שתי וערב עשויים עם מזלג.לדעתי היא השתמשה באגוזים קלויים כי הממרח שלה היה אדמדם מעט . חיפשתי את המתכון בכל מקום אפשרי, שאלתי במשפחה, פתחתי ספרים ישנים.. הבוקר העלתי דיון בנושא בקפה ואין מתכון . מאוחר יותר פניתי לאימי שהגתה לי בשנייה את יחס החומרים ,מייד ניגשתי להכינו .

    הממרח מכיל 3 מרכיבים : אגוזים, ביצים קשות ובצל מטוגן . לאחר שעמד מעט במקרר הוא נהדר וגם מריח כמו כבד קצוץ !
     

     

    ממרח אגוזים בטעם כבד

    ניתן ורצוי להכפיל לפחות את הכמויות.

    החומרים: 

    כוס אגוזי מלך (חצאים או קצוצים גס)

    2 ביצים L קשות

    1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

    ההכנה:

    לטחון את כל החומרים במעבד מזון .(אפשר לטחון קודם את האגוזים ואח"כ להוסיף את הביצים והבצל המטוגן) . לתבל במלח (גס) ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. ניתן לקשט בבצל מטוגן.

    וכן, מותר לכם לספר היכן ראיתם את המתכון הזה לראשונה חיוך.

    -

    צילומים וטעימות: חני הראל
    -

    המלצה חמה : מופע לרגל 100 שנה להולדתו של נתן אלתרמן . נהננו מאוד מהמופע לפני יומיים- קולנוע לב - דיזינגוף סנטר. שלמה וניצה כהן נפלאים !  * שמפנייה מחולקת לפני המופע .

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/4/10 10:18:

      אכן, אשמח לקרא את חו"ד , חג שמח :)
        19/4/10 21:11:
      זה צריך להיות בריא מאד וטעים. מחר אכין.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין