עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    קולאץ' צ'כי : מאפה תות שדה בבצק שמרים -רוצו להכין!

    10 תגובות   יום שבת, 10/4/10, 16:27

     

    דמיינו לעצמכם מאפה שמרים ריחני המוגש חם מהתנור ממולא בתות שדה מתקתק הנוטף מתוכו..בזוק בסוכר סביב.. . אין ספק שזה אחד מהמאפים המצדיקים את שם הבלוג :פוד פורנו במיטבו. טרם פרסום הלכתי לבדוק את המאפה על מספר נסיינים, דבר שבשיגרה. לשמחתי זו היתה הצלחה ! .

    קולאץ' - מאפה שמרים ואחת ממנות הקינוח הידועות יותר מהמטבח הצ'כי . מנת קינוח פופלרית המזכירה בצורתה דונאטס אבל הטעם לגמרי אחר. הצ'כים נוהגים למלא את המאפה במגוון מליות מתוקות נוספות מלבד תות שדה כגון : גבינה או שזיפים (כל אחד לחוד) .

    --

    איך מורכב המאפה ?

    המאפה המזכיר לחמנייה או עוגיית ענק גבוהה מורכב מבצק שמרים משובח שמכיל כמות מעטה יחסית של סוכר. הבצק תופח כרגיל ואח"כ מגולגל לכדורים. לאחר תפיחת הכדורים יש ליצור שקע עמוק ורחב בכל אחד מהם ולמלאו בתותים (שבושלו עוד קודם). מעל בוזקים מעט/הרבה לפי הטעם תערובת פירורית עדינה ומתקתקה. 16 המאפים נכנסים לתנור למשך כ-20 דקות . 

    המאפה נהדר . מסוג המתכונים שכדאי לרוץ ולהכין . עדיין לא תמה עונת התותים והם נמכרים בשווקים במחיר של 5-8 ש"ח לקילו כדאי לנצלם.. 

    צילומים: חני הראל-כל הזכויות שמורות

    מאפה קולאץ' צ'כי - Kolac

    החומרים :

    240 גרם תות שדה נקי ,לקטום ולפרוס דק

    19 כפות סוכר - ישמשו לבצק, למלית התותים ולפירורים

    חצי כפית מיץ לימון (לא חובה)

    1/2 כוס מים חמימים

    2.25 כפיות שמרים יבשים = 7 גרם (או פי 3= 21 גרם שמרים טריים)

    60 גרם חמאה רכה + 30 גרם חמאה מומסת

    1/4- 1/2 כפית מלח דק

    1 חלמון מביצה L

    3 1/2 כוסות קמח = 490 גרם , לבצק וגם לציפוי

    3/4 כוס חלב פושר

    -

    אופן ההכנה :

    הכנת התותים:

    בקלחת /סיר קטן לערבב את התותים עם 12 כפות סוכר (מכמות הסוכר הרשומה), מעט מיץ לימון (לא חובה) ורבע כוס מים. לבשל על להבה בינונית 8-10 דקות עד שמסמיך. להסיר מהלהבה ולצנן. (ניתן למעוך במזלג במידה וישנם חתיכות גדולות של תותים).יתקל רוטב דומה לריבה לא סמיכה.

     

    הכנת בצק השמרים:

    לערבב את מחצית כוס המים החמימים יחד עם כפית סוכר והשמרים . לכסות ולהתפיח דקות ספורות עד שהתערובת מבעבעת ותפחה היטב.

    בקערת מיקסר או קערה ידנית לערבב את החמאה + 3 כפות סוכר (מכמות הסוכר הכוללת). להוסיף מלח וחלמון ולערבב היטב .להוסיף את תערובת השמרים, 3 ורבע כוסות קמח ואת החלב.

    ללוש לבצק חלק במשך דקות ספורות (במידה והבצק דביק ,ניתן להוסיף כפות ספורות נוספות של קמח). ליצור כדור בצק ולהתפיח בקערה משומנת קלות עד שמכפיל את נפחו במשך כשעה.

    -

    הכנת תערובת הפירורים :

    (אני שמתי כמות קטנה מהתערובת ולא עשיתי שימוש בכולה-לא כדאי לוותר כי זה מוסיף למאפה יופי ומתיקות).

    בקערית לערבב את יתרת הסוכר = 4 כפות עם כף אחת חמאה מומסת (להמיס 30 גרם ,להשאיר כף אחת למריחת הלחמניות) להוסיף את יתרת הקמח = 1/4 כוס ולערבב .(תתקבל תערובת פירורים דקיקה ובהירה כאבקה).

     

    - 

    הרכבת המאפה:

    לחמם תנור לחום של 190 מעלות. להכין תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה.

    ללוש מעט את הבצק ולחלקו ל- 16 חלקים שווים . כל חלק ישקול כ- 50 גרם.

    לגלגל לכדורים ולהניחם בתבנית האפייה (שורות של 4X4) . להבריש כל כדור בצק בחמאה הנותרת. להתפיח כמחצית השעה.

    בעזרת גב של כף ליצור שקע בכל לחמנייה . בעזרת האצבעות להעמיק ולהרחיב את השקע . למלא כל שקע בכף ממלית התותים (הצוננת). כך נראו הלחמניות רגע לפני פיזור הציפוי וכניסתן לתנור:

    -

    לפזר מעל כל לחמנייה מהציפוי הפירורי.

    לאפות בתנור החם 20-30 דקות או עד שהמאפה זהוב ואפוי היטב.

    את הקולאץ הנותרים שלא נאכלים מייד מומלץ לשמור במקפיא.

    הפוסט המלא מתפרסם במקביל - כאן

     

    צילומים: חני הראל

    [המתכון מעובד ומתורגם ממגזין סוואר] 

    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/4/10 12:34:
      תוכלי להעלות תמונה של המרקם הפנימי בבקשה
        12/4/10 22:20:

      את הקולאץ הנותרים שלא נאכלים מייד מומלץ לשמור במקפיא.

      זו בטח בדיחה...

      איך ישארו...וכולם נטרפים מייד...

      לך* רצה להכין...(קודם אקנה שמרים...)

        12/4/10 18:00:

      זה חוקי? זה נראה יאמי!
        12/4/10 16:11:


      תודה רבה חברים .   (מיכל - בהצלחה ! )

        12/4/10 15:52:

      ואוו נראה טעים מאוד אני באמת רצה להכין לי:)

      תאחלו לי בהצלחה!! !

        11/4/10 22:34:

      זה כבר באמת פוד פורנו
        11/4/10 17:01:

      צילומים שחודרים ללב ולקיבה *

      הלוואי והיינו שכנות :-)

        11/4/10 14:32:


      אופן הצגת המתכון והצילומים שבו, גורמים להפעלתן של בלוטות הריר.

      אין לי ספק שכך גם הטעם.

      המשיכי ...לשון בחוץ

        10/4/10 18:44:
      יאמי - כוכבית

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין