עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    חומוס לבנוני - כל הסודות !

    31 תגובות   יום שלישי, 6/4/10, 17:30

    הקדמה:
    "שמע" , אני אומרת לו. "אני הולכת לשתף אותך בניסוי קטן .. מוכן ?"

    הוא מחייך .עדיין איננו יודע שיהיה שפן הנסיונות שלי היום (כן, מזמן לא טחנתי בבית קפהשחור קריצה) .

    אני מקרבת לאפו קערית עץ קטנטנה גדושה בפולי קפה שחור קלויים היטב "תריח.." .

    "אני הולכת לטחון אותם כעת" .. "תשתה קפה ?.."

    מטחנת הקפה הקטנה מפתיעה ומשרתת נאמנה . התקבל קפה שחור טחון דק וטרי צבעו כהה והוא ריחני .

    הקפה מתבשל לו כבר על הלהבה. אני חייבת את תוספת הסוכר שלי בשחור הזה.

    מאוחר יותר היה גם חומוס לבנוני בבית.

    מוצאי פסח .שיטוט שיגרתי ברחבי הנט ,גם אוכל. מאוחר יותר התקבל דואר חדש. מתכון לעוגיות מעמול כחלק מחגיגות הפסחא . אני ניגשת לראות את הכישרון מאחורי המעמולים המושלמים שבצילום. וכאן יש לי הפתעה !

    קוראים לו פואד ותאמינו לי לאיש החביב הזה יש בלוג אוכל מהטובים שיש ברשת העולמית . בלוג אוכל לבנוני אוטנטי מוסבר באנגלית קולחת בצניעות, ידענות הרבה טעם טוב, צילומים משובחים,טיפים,כותרות מלאות הומור ודיוק .הבלוג של פואד נקרא:  The Food Blog . על גלידה עם זעתר כבר שמעתם ?

    --

    אני יושבת מרותקת מול המחשב.מעיינת בבלוג של פואד כולו ועד תחילתו. בחודש ספטמבר 2009 נכתב פוסט החומוס שלו [קישור לפוסט ] . האיש נדיב.הפוסט שופע ידע וטיפים שלא נוסו אצלנו קודם. אני קמה מייד וניגשת למטבח להשרות גרגירי חומוס במים כפי שפואד מורה בפוסט שלו..  

    חומוס לאחר השריית לילה במים וסודה לשתייה:

    חומוס לאחר השרייה של לילה .בכף היד חומוס יבש :

    חומוס לאחר שעה של בישול :

     

    פואד, איש צעיר שמוצאו לבנוני חי קרוב לעשור בסידני שבאוסטרליה הרחוקה. האיש יודע מהו אוכל טוב ומנהל בלוג אוכל מקצועי שעוסק בעיקר אבל לא רק באוכל לבנוני. לצד מתכונים כולל הבלוג גם ביקורות מסעדות וצילומים מרהיבים .האיש עושה עבודה נהדרת. בשנייה אחת גלשתי דרכו לאתר של קרוב משפחתו החי שם ועוסק בעיצוב אתרים, רגע אחרי הייתי אצל בלוגרית מסוריה . מרהיב וטעים אצל השכנים.

    כבר אתמול בלילה צייצתי בטוויטר  .שלחתי לפואד תודה על הבלוג ושאני הולכת להכין את החומוס שלו.

    לשמחתי הוא מיהר להשיב לי :

    "thanks Chanit! let me know how you go with my hommous  - posted on 00:56:34 "

     


    פואד מסביר שגרגירי החומוס הם בעלי שימוש מגוון . המטבל הידוע בעולם נקרא חומוס ב טחינה פשוט בגלל שהוא מכיל טחינה. החומוס נאכל בצורתו הטרייה והירוקה (לדברי הכותב דומה לאפונים,אני לא נתקלתי עדיין במוצר הירוק והטרי) או כחומוס מיובש, מושרה קודם במים ולאחר מכן מבושל . גרגירי החומוס מהווים מרכיב עיקרי/משני בהרבה מנות אוכל מהמטבח הלבנוני. יחד עם זה שחומוס טוב מצטיין בפשטות הכנתו, גם חלק מהשפים לא בדיוק מצליחים להוציא תחת ידם חומוס כמו שצריך .

    חומוס אמור להיות במרקם חלק ,מתובל היטב במיץלימון ,טחינה ושום. אף אימא לבנונית לא תוכל למסור לכם כמויות מדוייקות. סוד המירקם והתיבול הם עניין של ניסוי וטעייה. ואני אומרת - זה נסיון ראשון שלי עם חומוס לבנוני והוא מוצלח מאוד !

    בואו ניגש למלאכה-

    ככה תכינו חומוס לבנוני בבית:

    =

    (כל התוספות בתוך החומוס וליד נתונות לטעמכם האישי, זה המתכון הבסיסי של פואד שאפשר לאכלו עם פול,ביצים קשות,עגבניות ,חמוצים ... )

    -

    * להשרות ללילה גרגירי חומוס במים עם סודה לשתייה . אני השרתי כוס וחצי גרגירי חומוס שטופים בהרבה מים יחד עם כפית מדידה של סודה לשתייה. החומוס הושרה ללילה אחד. למחרת נשטף היטב ממי ההשרייה וסונן.

    * להעביר את החומוס לסיר.למלא בהרבה מים ולהביא לרתיחה (להסיר באחת את הקצף שנוצר). לבשל עד שהחומוס רך מאוד .

    אני בישלתי את החומוס בסיר רגיל מכוסה במשך שעה שלמה.

    * לסנן את החומוס ולשמור את מי הבישול . (אני השארתי את החומוס במי הבישול עד שהסיר היה פושר) .

    * לטחון את החומוס במעבד מזון. רצוי ללא הוספת נוזלי הבישול ועד קבלת ממרח חלק.

    אני טחנתי את גרגירי החומוס בבלנדר במספר סבבים . התחלתי בכפות ספורות של גרגירי חומוס בתוספת של מעט מאוד נוזלים (פחות מכף) . לאחר טחינה ראשונית הוספתי עוד כפות ספורות של גרגירי חומוס וטיפת נוזלים עד שכל החומוס הפך לממרח חלק. שמרתי מעט גרגירי חומוס מבושלים בצד להגשה.  

    * להמשיך לטחון את ממרח החומוס עד שמרקמו חלק. על פי הכותב: הוספת עודף נוזלים בזמן הטחינה תגרום לכך שיתקבל ממרח חומוס גרגירי (וזה מה שנהגתי לעשות בעבר) .

    * יש להוסיף : שום, מלח ומיץ לימון ולהמשיך לערבל . אני הוספתי לכמות החומוס המצויינת כ- 8 שיני שום צעיר קצוץ, מיץ מלימון אחד קטן ומלח גס.ממרח החומוס נטעם מספר פעמים לתיקון התיבול והמליחות (שמישהו ירחוץ כאן את כל הכפיות ..! צוחק )

    * יש להוסיף טחינה גולמית, מעט בכל פעם ולהמשיך לערבל. אני הוספתי כפות ספורות של טחינה (להבא אוסיף יותר) . ניתן להוסיף מעט נוזלים (ממי בישול החומוס /מיץ לימון) במידה והממרח סמיך מידי בזמן הוספת הטחינה הגולמית. בסיום צריך להתקבל ממרח/מיטבל חומוס קרמי וסמיך.

    יש לתקן תיבול לפי הטעם .לזלף שמן זית ולשבת לאכול.

    הפוסט מתפרסם במקביל - כאן

    --

    תודות :http://thefoodblog.com.au/2009/09/feed-hommous-chickpeas-versatile-grain.html/comment-page-1#comment-760


    עדכון 8.4.10 : החומוס הוכן פעם נוספת: ללא תוספת סודה לשתייה בזמן ההשרייה, הארכת זמן הבישול + תוספת גדולה יותר של טחינה ופול מבושל, הנה עם ביצה קשה ועגבנייה:

     

    כאן : תמונה גדולה

    דיון בנושא חומוס לבנוני בקהילת האוכל של הקפה - כאן

    דרג את התוכן:

      תגובות (30)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/4/10 16:56:

      בבקשה.

      תודה לך הבלוג המוצלח והמושקע

       

      אגב, לא מפתיע אותי לגבי הטחינה. גם כשאני גרתי בחו"ל הייתי צריך להשתמש בטחינה ישראלית או טורכית - שהייתה לזכרוני מעט שונה בטעמה ממה שאני רגיל.

       

       

        12/4/10 16:08:

      תוספות/עדכונים:

       

      עדכון 12.4.10 :

      קראתי השבוע מאמר אמריקאי על חומוס. מתברר שחלקם של הקוראים משתמשים בטחינה ישראלית ! . הצעות שנכתבו כתגובה למאמר לגבי תוספות אפשריות לחומוס בתוכו או בהגשה :

      - בצל מטוגן

      - פטריות

      - פפריקה מעושנת

      - צנוברים קלויים

      - סחוג

      - פלפל אדום קלוי

      - זסט לימון

      -כרובית מטוגנת

      - בשר כבש

      - הריסה

       

      שיהיה בתאבון !

       

      --

      יאיר, נזכרתי .טחנתי הפעם חומוס פושר ,מעניין לנסות לטחון באופן זה חומוס חם יותר. תודה !

        12/4/10 16:06:

      תודה גדולה יאיר !
        11/4/10 11:33:

      כמה הערות:

       

      לחומוס חלק יותר יש לטחון כאשר הגרגירים חמים

       

      בחומוסיות מוסיפים מלח לימון כתבלין.

       

      את נוזלי שימורי המלפפון (או של פלפל שיפקה אם רוצים תוספת חריפות), למיטב ידיעתי, הם מוסיפים לא לחומוס עצמו, אלא לנוזל שמגישים ליד (שום לימון, פלפל חריף ועוד) [יש הקוראים לרוטב זה תטבילה]

       

      גם אני מודה שעשיתי ניסויים רבים והגעתי לתוצאה טובה, אך כיאה לאשכנזי, זה לעולם לא יגיע לרמת חומוסייה טובה כמו סעיד 

        11/4/10 02:30:

      צטט: בלוג אוכל 2010-04-10 23:38:55

      צטט: שלוM 2010-04-08 21:37:26

      "סוד מקצועי": בחומוסיות רבות מוסיפים לעיסה במקום מלח ומים - מים מקופסאות שימורים של מלפפונים מוחמצים במלח.

       

      תודה ! צריך גם לעבוד עם מי כבושים ביתיים, לא ?

       

      בהחלט אפשרי. רק להזהר שלא להוסיף יותר מדי - זה מלוח מאד, ולכן נועד בעיקר להמלחה ולא לדילול התערובת.

      אם צריך עוד מים לדילול התערובת  - להוסיף ממי הבישול.

        10/4/10 23:38:

      צטט: שלוM 2010-04-08 21:37:26

      "סוד מקצועי": בחומוסיות רבות מוסיפים לעיסה במקום מלח ומים - מים מקופסאות שימורים של מלפפונים מוחמצים במלח.

       

      תודה ! צריך גם לעבוד עם מי כבושים ביתיים, לא ?

        10/4/10 17:42:


      צודק. מנת החומוס השנייה שהכנתי מעט יותר גרגירית .  היתכן שמירקמו החלק של החומוס אופיינית לחומוס לבנוני דווקא ?

      מומחה חומוס (שוקי גלילי קורא בקפה?) מוזמן לתן דעתו על חומוס לבנוני - חלק או גרגירי ? .

      כל אחד יכול להכין את החומוס במירקם האהוב . אישית אימצתי את צורת ההכנה הזו. הווה אומר : מתכון לחומוס טוב אני כברלא מחפשת .. :) .  וכמו בדברים נוספים , הסנדלר הולך יחף . כל כמות החומוס הרבה שהוכנה חולקה במשפחה ואין חומוס בבית .

      להכין חומוס בעלי זה מעניין .. אולי ינוסה פעם בקטנה או בעזרת יד גברית בגדולה . תודה אביב .

        10/4/10 11:47:

      "חומוס אמור להיות במרקם חלק..."

      מדוע??? המירקם הוא חלק מהטעם ורבים מעדיפים או גרגרי...
      אכלתי חומוס שנכתש בעלי ואז הוא לא לגמרי חלק - אבל מדהים...

        8/4/10 21:37:

      "סוד מקצועי": בחומוסיות רבות מוסיפים לעיסה במקום מלח ומים - מים מקופסאות שימורים של מלפפונים מוחמצים במלח.

        8/4/10 19:30:

      צטט: bfou 2010-04-08 18:53:58

      צטט: בלוג אוכל 2010-04-08 11:38:09

      צטט: bfou 2010-04-08 11:30:33

      נו, לפחות פיענחת את זה למה החומוס יוצא אצלי גרגירי.

       

      היה שווה לכתוב ת'פוסט הזה .למדתי ,ואנו לא מפסיקים ללמוד  .

      תודה ובתאבון :)

       

       אני חייב להודות שכשטחנתי את זה בלי נוזל (כפי שאת ממליצה) יצא לי - להפתעתי - קמח חומוס!

       

      ואוו.

      ההמלצה לטחון ללא נוזלים או כמעט ללא היא של פואד הלבנוני , אז תגיד לו ... ציינתי שאני הייתי חייבת להוסיף לבלנדר שלי נוזלים בזמן הטחינה .

      מקווה שלא הרסתי לך ת'חומוס (יש פה קופסא של חומוס ספייר..)

      קמח חומוס עושים מחומוס מבושל ?  קריצה..

        8/4/10 19:26:

      צטט: rossini 2010-04-08 18:07:17

      תוחלף לאלתר בגאלרית הפורום, תמונת העיסה הלא מזוהה עם תמונת החומוס המעודכן.

       

      לא פרסמתי שם תמונות מזמן  .  תודה רבה !   

       

        8/4/10 19:24:

      צטט: צביה.ב 2010-04-08 14:37:33


      הסוד הגדול הוא הוספתשמן זית בעת הטחינה וכמובן, חצי כפית כמון זה MUST!!

      בתאבון

       

      היי צביה יופי של רעיונות ,לא הוספתי הפעם שמן זית אלא רק בהגשה,אנסה גם להוסיף. (את הכמון ניסיתי פעם ופחות אהבתי,כנראה שהוספתי כמות גדולה מהתבלין הטעים)

      תודה !

       

        8/4/10 18:53:

      צטט: בלוג אוכל 2010-04-08 11:38:09

      צטט: bfou 2010-04-08 11:30:33

      נו, לפחות פיענחת את זה למה החומוס יוצא אצלי גרגירי.

       

      היה שווה לכתוב ת'פוסט הזה .למדתי ,ואנו לא מפסיקים ללמוד  .

      תודה ובתאבון :)

       

       אני חייב להודות שכשטחנתי את זה בלי נוזל (כפי שאת ממליצה) יצא לי - להפתעתי - קמח חומוס!

        8/4/10 18:07:
      תוחלף לאלתר בגאלרית הפורום, תמונת העיסה הלא מזוהה עם תמונת החומוס המעודכן.
        8/4/10 14:37:


      הסוד הגדול הוא הוספתשמן זית בעת הטחינה וכמובן, חצי כפית כמון זה MUST!!

      בתאבון

        8/4/10 11:38:

      צטט: bfou 2010-04-08 11:30:33

      נו, לפחות פיענחת את זה למה החומוס יוצא אצלי גרגירי.

       

      היה שווה לכתוב ת'פוסט הזה .למדתי ,ואנו לא מפסיקים ללמוד  .

      תודה ובתאבון :)

        8/4/10 11:35:

      צטט: יצחק ג'קי אדרי 2010-04-07 22:12:55

      אין זכות קיום לחומוס נפלא אם לא מגישים גם פיתה לבנונית לנגב.

       

       

      חח..  צודק !  ותודה על התוספת .  נגמרו לנו הפיתות ..

      אגב, פיתה סורית תתאים ?..

       

      הנה מתכון לפיתות סוריות מהפעם הקודמת לא מצליחה לקשר תמונה.

        8/4/10 11:31:

      צטט: איילת יוגה 2010-04-07 21:05:53


      נשמע נפלא! גם המתכון וגם החיבורים המקסימים שנוצרים דרך הרשת!

      אולי כך, בקשר האנושי שנוצר, נביא את השלום...

      חייבת לנסות.

       

      <אגב, גם אני שמעתי שהוספת סודה לשתייה אמנם מרככת את החומוס, אבל גם פוגעת בויטמיני B החשובים שנמצאים בקטנית הזאת...>

       

      תודה ו...

       

      החיבורים ברשת נהדרים , חלקם מרגשים יותר. ואני בעד קשרים אנושיים , התדברות ושנביא את השלום .אולי , פעם.

      לפני כחמש שנים הפכתי להיות בלוגרית אוכל בזכות בלוגרית ממוצא טורקי . היא אשת מחשבים בכירה שחיה בשנים האחרונות בארה"ב. החיבור איתה היה מעניין וכמעט יצא לידי פגישה בעבר בארץ . פשוט מצאתי  אז ברשת מתכון למאפה טורקי ממולא טחינה, הכנתי אותו, אהבנו וניגשתי לשלוח תודה לבעלת המתכון. מכאן התגלגלו העניינים ..

      היום יהיה חומוס ללא סודה לשתייה (בד"ר אינני מוסיפה) נבדוק הבדלים.

       

      תודה איילת

       

        8/4/10 11:30:
      נו, לפחות פיענחת את זה למה החומוס יוצא אצלי גרגירי.
        8/4/10 11:23:

      Raindrop - יכול להיות שסבתא צדקה, אבל אני בעד לא להפסיק לנסות ..!  תודה

      -

      תודה רבה שמש ים !

      -

      פטיסרי , תודות. שמעתי עם המים הקרים .ישולב גם פעם (הכוונה למי קרח ממש, לא?)

        8/4/10 11:19:


      תודה חברים, התגובות שלכם נהדרות !

       

      תודה אלמה יקירתי. מכונת הקפה הקטנה טחנה שנים רבות סוכר לאבקה ותבלינים. למרות גילה ומצבה טחנה קפה נהדר. מאז אני לועסת פולי קפה קלויים, זה טעים !

      שום , עניין של טעם, אצלנו אהוב מאוד.

      -

      המומלצים, אסתי ופליקר ,תודה !

      -

      טל יניב ,נהנתי הנאה גדולה מתגובתך ! ואולי .. לכלי הכנת החומוס(שידעו ימים טובים יותר) יש גם חלק בטעם.. תודה רבה !

      -

      שמנמונת גם בראש, חברהשלי חדשה -ברוכה הבאה . השאלה אם הסודה לשתייה עובדת על החומוס (לרעה) גם בזמן ההשרייה.היום אני הולכת לנסות להכין חומוס ללא הסודה לשתייה ,נבדוק את הטעם והמירקם.(השרתי הרבה חומוס בלילה ושחכתי להוסיף..)

        7/4/10 22:12:

      אין זכות קיום לחומוס נפלא אם לא מגישים גם פיתה לבנונית לנגב.

       

        7/4/10 21:05:


      נשמע נפלא! גם המתכון וגם החיבורים המקסימים שנוצרים דרך הרשת!

      אולי כך, בקשר האנושי שנוצר, נביא את השלום...

      חייבת לנסות.

       

      <אגב, גם אני שמעתי שהוספת סודה לשתייה אמנם מרככת את החומוס, אבל גם פוגעת בויטמיני B החשובים שנמצאים בקטנית הזאת...>

       

      תודה ו...

        7/4/10 19:29:

      וואי נראה מעולה,

      אני יצא לי לראות שמוסיפים גם מים קרים טיפה כדי לדלל ולעדן,

        7/4/10 18:32:


      תודה על המתכון!

      צילומים מדהימים!

        7/4/10 18:20:

      תודה על המתכון והקישור.

      סבתא שלי טוענת שאשכנזים יכולים לאכול חומוס אבל לא להכין אותו, ולא יעזורבית דין. לפחות לגבי עד היום היא צדקה. 

        7/4/10 14:02:


      נפלא

      צריך רק לשים ממש מעט סודה לשתייה

      כי היא פוגעת בערכים התזונתיים של החומוס.

      חומוס ביתי הוא ללא כל החומרים המשמרים

      של החומוסים במדף הסופרמרקט.

       

      יופי של צילומים.

        7/4/10 11:59:

      עד היום ניסיתי:

      סוגים שונים של גרגרים - הדס, בולגרי ועוד.

      להוסיף פטרוזיליה לבישול.

      להוסיף שיני שום שלמות לבישול ולטחון אותן יחד עם החומוס.

      לבשל שעה, שעתיים, חמש שעות, עשר שעות.

      להחליף את מי הבישול במהלך הבישול.

      לבשל בסיר לחץ.

      לטחון את החומוס ביד בעזרת כף עץ מיוחדת לכך, שנראית כמו נבוט.

      לטחון במעבד מזון.

      לטחון בבלנדר.

      טחינה יונה.

      טחינה נסיך.

      טחינה גמל.

      בלי טחינה.

      להוסיף כמון.

      להשתמש במלח לימון במקום לימון.

       

      כלום לא עזר. תמיד יצא לי ממרח טעים וחביב, אבל רחוק בטעמו מחומוס אותנטי.

       

      ואבא שלי אומר - סוד החומוס של אבו חסן הוא, שהוא מוסיף את "זה", ואז אבא עושה כאילו הוא מוחה זיעה ממצחו ומטיפה אל סיר חומוס דמיוני.

        7/4/10 04:17:

      את הפוסט הזה לגזור ולשמור.  :))
        6/4/10 22:23:


      מטחנת הקפה פועלת אצלנו שעות נוספות :-)

      גם מכונת הקפה.

      והחומוס, בן זוגי מכין חומוס דומה רק שאנו מעדיפים ללא שום. עניין של טעם אישי.

      כרגיל, צילומייך נפלאים והפוסטים מעולים 

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין