עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח

    6 תגובות   יום רביעי, 31/3/10, 14:43

    תודו שגם אצלכם זה לבטח קורה-מגירת הירקות במקרר מלאה תפוחי עץ מכל מיני סוגים ובכל מיני צבעים שקצת עבר זמנם ואף אחד לא רוצה כבר לאכול ..

    בערב החג אפיתי חלק מהתפוחים הללו כקינוח לחבר'ה ששומרים על גיזרתם (כולם בעצם..קריצה) זילפתי מעט דבש על התפוחים השלמים ושילחתי אותם לתנור. ככה טבעי -אכלנו אותם בטעם. חמישה תפוחי עץ נוספים נותרו במגירה- הנה הם:  

     

     

     

    המתכון מספר הבישול היהודי של ארתור שוורץ (המלצה על המתכון והספר התקבלה היום במייל ע"י דייויד) המלצה שהגיע בדיוק בזמן. מדובר בעוגת תפוחי עץ קלה להכנה שמשלבת שכבות של בצק רך מוקצף, שכבות תפוחי עץ ושכבות אגוזים בסוכר וקינמון. העוגה נאפית כשעה והיא טובה גם כמנת קינוח .אפיתי את העוגה בטוסטר אובן וכיסיתי בנייר כסף לאחר 20 דקות אפייה. לדעתי כדאי יותר לאפות את העוגה דווקא בתנור וכך להימנע מקבלת תחתית מעט כהה המתקבלת בטוסטר  .יופי של מתכון המכיל קמח מצה (ללא אבקת אפייה) מעט שמן ובאמת בכלום עבודה. טעם העוגה לא 'פסחי' והריח המתפשט בבית טוב .

    עוגת תפוחים לפסח

    החומרים:

    ציפוי:

    1/2 כוס אגוזים קצוצים- אגוזי מלך או פקנים

    3/4 כוס סוכר לבן - אני שמתי רק חצי כוס סוכר (100= גרם)

    1 כף קינמון טחון או תערובת תבלינים שתכיל קינמון, מוסקט וג'ינג'ר - אני שמתי 2 כפיות קינמון

     

    לבצק:

    3 ביצים L

    3/4 כוס סוכר לבן

    1/3 כוס שמן קנולה

    3/4 קמח מצה

    5 תפוחי עץ מסוג אחד /כמה סוגים עדיפות לתפוחים זהובים ופריכים-לקלוף את התפוחים,לחצות,להוציא ליבתם ולפרוס דק

    1/3 כוס צימוקים- לא חובה, אני לא הוספתי

     

    תבנית פיירקס ריבועית 20 ס"מ

    אופן ההכנה:  

    לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לשמן היטב את תבנית האפייה.

     

    להכנת הציפוי: בקערית לערבב את האגוזים, סוכר וקינמון. לשמור בצד.

     

    הכנת הבצק:

    בקערת מיקסר במהירות בינונית לטרוף את הביצים. בהדרגה להוסיף את הסוכר - 2 כפות בכל פעם.להמשיך להקציף את התערובת עד שהיא קצפית והיא מסמיכה . להמשיך להקציף ולזלף פנימה את השמן.

    להוציא את קערת המיקסר וידנית לקפל פנימה את קמח המצה. לערבב היטב .

     

    לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית המוכנה.

    לפזר מעל מחצית מכמות ציפוי האגוזים.

    לסדר למעלה מחצית מכמות התפוחים .(אם אתם מוסיפים צימוקים פזרו כעת את כולם מעל התפוחים ).

    כעת לנטף את המחצית השניה של הבצק מעל התפוחים.

    לסדר מעל את יתרת התפוחים. למעלה לפזר את יתרת ציפוי האגוזים.

    לאפות את העוגה כשעה ורבע או עד ששולי העוגה נפרדים מהדפנות . הציפוי יימס ויתקרמל מעט . (אין צורך לבדוק את העוגה עם קיסם כי הוא כן יתקבל לח וזה בסדר).

    לפני ההגשה לצנן את עוגה לגמרי בתוך התבנית .

     

    המתכון מתורגם ומעובד קלות לפי ספרו של ארתור שוורץ: Arthur Schwartz's Jewish Home Cooking: Yiddish Recipes Revisited  

     

     

     

    צילומים: חני הראל


    * מאמר שפורסם ברשת לפני 5 שנים ,רלוונטי וחשוב גם היום: זכויות יוצרים ברשת: מה מותר, מה אסור?
    בקרוב: בראסרי  je t'aime
    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/4/10 22:20:

      אולי התבנית נמוכה מדי ? אולי עוד זמן אפייה ?  בהצלחה
        3/4/10 22:13:


      למה התפוחים לא משחימים?

       

      הצילו

        1/4/10 21:26:

      צטט: בלוג אוכל 2010-03-31 20:37:34


      רצינית ? ניצול מצויין של התפוחים .באותו הזמן גם מיינתי את הפירות במקרר.. גם להם מגיע סדר פסח .(אני בעד פינק ליידי ותפוחים ירוקים חמוצים..)

      תודה

       

      הפינק ליידי כל כך יפים...

      עד שבא לי שהלחיים שלי יהו כאלה...

      :)

        31/3/10 20:37:


      רצינית ? ניצול מצויין של התפוחים .באותו הזמן גם מיינתי את הפירות במקרר.. גם להם מגיע סדר פסח .(אני בעד פינק ליידי ותפוחים ירוקים חמוצים..)

      תודה

        31/3/10 17:41:

      מעניין יש לי את אתו מלאי תפוחים...

      זה מקרה?

      תודה לך*
      צוחק

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין