עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פסח- יש מה לאכול : 10 מתכונים שווים

    24 תגובות   יום שבת, 27/3/10, 17:59

    קובץ הכולל 10 מתכוני פסח אהובים ,קלים להכנה שתמיד מצליחים: 

    -

    1. מתכון ללחמניות עגולות או לחמניות בצורת בייגלה לפסח .תוספת החמאה בבצק מוסיפה טעם טוב ושומרת על הלחמניה טריה גם לביום המחרת.כמות זו מספיקה לתבנית אחת של התנור.

    הבעייה היחידה עם הלחמניות הללו שאי אפשרי להפסיק לאכול אותן. הנה המתכון זה מסוג המתכונים של "לגזור ולשמור". 

     

     [file_0_original.jpg]

     או בצורתן העגולה:

    --

    לחמניות לפסח

    לחמם תנור לחום 190 מעלות .

    בסיר קטן (תכולה של 2 ליטר)  לחמם:

    2/3 כוס מים יחד עם 70 גרם חמאה. לערבב היטב על להבה נמוכה ולדאוג לא להביא לרתיחה.

    כשהחמאה נמסה, לבחוש פנימה כוס מדידה של קמח מצה + 1/2  כפית מלח + 1 כף סוכר.

    לערבב מספר שניות עד קבלת כדור בצק ועד שכל הנוזלים נספגים.

    להסיר מהאש להוסיף:

    3 ביצים- לא בבת אחת את כולן  לטרוף היטב לאחר הוספת כל ביצה.
    לנטף את העיסה בכפות על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור. לכדרר כל אחד לכדור בידיים רטובות מעט.

    יצירת לחמניית בייגלה:

    בעזרת אצבע ליצור חור במרכז כל לחמניה.

    אפייה:  כ-40 דקות בתנור החם (190) או עד שהלחמניות זהובות שחומות ומוכנות .

     

    2. עוגת השוקולד של הקונדיטור בן עמי :

    העוגה טעימה לפסח ובכל השנה. קלת הכנה מאוד . יפה לעטר בקצפת.

     

    עוגת שוקולד

    החומרים:

    200 גרם שוקולד - אני משתמשת בשוקולד מריר
    200 גרם סוכר = 1 כוס
    200 גרם חמאה
    5 ביצים L
    5 כפות קמח תפוחי אדמה
    1 כפית אבקת אפיה

    -

    אופן ההכנה:

    להמיס את השוקולד, סוכר וחמאה.

    להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב.

    להוסיף את הקמח ואת אבקת האפיה ולערבב.

    לאפות כ- 20 דקות  (אני אופה את העוגה 30 דקות) בתנור בחום בינוני 175 מעלות. (תבנית 26 ס"מ עגולה)

     

      

    3. בלונדיס לפסח- עוגה עשירה בטעם קרמל. לצנן לפני שאוכלים.להגשה בעטרות נייר.  

     

     

    בלונדיס

    החומרים:

    1/2 1 כוסות סוכר חום כהה

    1/4 כוס סוכר לבן

    כף סוכר וניל או כפית תמצית

    200 גר' חמאה

    2 ביצים L

    קורט מלח

    1 כוס קמח מצה

    1 כוס קמח ת"פ

    1 כוס שוקולד מריר קצוץ גס

    1 כוס אגוזים קצוצים

    -

    ההכנה:

    להכין תבנית בגודל 20X25 ס"מ (לשמן או לרפד בנייר אפייה)

    לערבב היטב יחד: 3 סוגי סוכר (או 2 סוגי סוכר ותמצית הוניל) + חמאה.

    להוסיף ביצים, מלח ו-2 סוגי הקמח.

    לקפל פנימה שוקולד ואגוזים.

    לצנן את התערובת במקרר במשך 20 דקות .

    לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

    למרוח את התערובת על התבנית.

    לאפות את הבלונדיס עד שמוכנים כ- 35 עד 40 דקות עד שמוצק.

    לצנן היטב.

    לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי.

    הכמות: כ- 30 עוגיות .בצילום: הבלונדיס

     

    --

    4.עוגת אגוזים-תפוזים-דבש לפסח (ללא תמונה) במיוחד לחובבי מתוק מאוד .

    -

    החומרים לעוגה:

    3/4 כוס סוכר לבן

    1/4 כוס סוכר חום

    1/4 כוס שמן

    3 ביצים

    3 כפות מיץ תפוזים

    קורט מלח

    מעט קינמון

    1/2 כוס קמח מצה

    1/2 1 כוס אגוזים קצוצים (אפשר כל סוג אגוזים)

     

    החומרים לסירופ:

    2/3 כוס סוכר לבן

    1/4 כוס דבש

    1/3 כוס מיץ תפוזים

    1/4 כוס מים

    1 כף מיץ לימון

    קורט קינמון

     

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180C .

    לרפד תבנית בגודל 16X24 ס"מ או ריבועית 20/22 ס"מ

    לטרוף יחד היטב יחד במשך מספר דקות:

    סוכרים+שמן+ביצים .

    להוסיף את יתר מרכיבי העוגה.

    לצקת לתבנית ולאפות 40-35 דקות או עד שזהוב ויציב.

    לצנן במשך כ- 20 דקות.

    בנתיים להכין את הסירופ:

    לערבב בסיר קטן את כל המרכיבים. לערבב עד להמסת הסוכר.

    להרתיח בעדינות כ- 10 דקות, עד שמסמיך. לצנן היטב.

    לחורר את העוגה בקיסם ולמרוח את הזיגוג.

    הכמות: 16 יח' או יותר ,תלוי בגודל. --

    5. עוגת אגוזים בציפוי שוקולד: "Toasted-Hazelnut Cake"

    המתכון התפרסם באתר אפיקוריוס בשנת 2000 ,הכנתי את העוגה עוד טרם היתה לי מצלמה - הנה המתכון + כאן הציפוי--

     

    6. עוגת קוקוס לפסח ולכל השנה - המתכון של מירה מפורום האוכל של אורט ישראל. זו אחת העוגות הקבועות שלנו בכל פסח.לדברי הכותבת בימי חול ניתן להחליף את קמח המצה בפירורי לחם (את החלופה לא ניסיתי). העוגה לחה ונהדרת.

     

     

    עוגת קוקוס לפסח
    החומרים:

    6 ביצים

    1.5 כוסות סוכר לבן 

    150 גר' קוקוס

    150 גר' אגוזים קצוצים דק

    מעט וניל

    2 כפות שמן

    3 כפות אבקת קקאו

    3 כפות קוניאק

    3 כפות קמח מצה

    1 כפית אבקת אפייה

    -

    אופן ההכנה :

    להקציף 6 ביצים עם הסוכר במשך 8 דקות.

    להעביר שליש מתערובת הביצים לקערה אחרת .

    להוסיף לשליש : 150 גר' קוקוס , ואגוזים, עם מעט וניל ולערבב.

    לקערה שנותרה עם שני שליש קציפת הביצים להוסיף:

    2 כפות שמן,3 כפות קוניאק , 3 כפות אבקת קקאו, 1 כפית אבקת אפייה,

    3 כפות קמח מצה. לערבב.

    להניח בתבנית חצי מכמות בלילת הקקאו , מעל את עיסת הקוקוס .

    ולסיים במחצית השנייה של בלילת הקקאו לאפות בחום בינוני 180 מע'

    כ- 40 45 דק' או עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .להיזהר שלא לייבש את העוגה . (אני אופה את העוגה בתבנית עגולה 25 או 26 ס"מ)

    --

    7. קנישס תפוחי אדמה אפויים

    -

    החומרים
    3 כוסות מחית תפוחי אדמה
    2 ביצים L טרופות קל
    1 בצל בינוני קצוץ
    30 גרם חמאה
    1/2 כפית מלח או לפי הטעם
    שמינית כפית פלפל שחור גרוס ,או לפי הטעם
    3/8 כוס קמח מצה
    - -
    חלמון+1 כף מים לבירוש לפני האפייה
    ההכנה:
    לחמם תנור ל 200 מעלות.
    להזהיב את הבצל הקצוץ.
    בקערה בינונית לערבב:

    מחית ת"פ ,בצל מטוגן ,ביצים, חמאה, מלח,פילפל וקמח מצה.
    ליצור עם כף כדורים מוארכים וקטנים (כמות של כף בערך) להניחם על תבנית אפיה .להבריש בחלמון מדולל בכף מים.
    לאפות כ 25-20 דקות בחום של  200 מעלות או עד שזהוב חום .
    מתקבלים :40 קנישס קטנים וטעימים
    .

    --

    8. עוגיות קוקוס

    עוגית נהדרות : מכילות מעט מצרכים וקלות להכנה .טעימות לא רק בפסח. נחוצים רבע קילו קוקוס בבית, רצוי טרי מחנות תבלינים וכמובן גם ביצים וסוכר.. אתם יכולים לגשת מיד להכנת העוגיות.העוגיות נקראות במקור ע"י השף הצרפתי : 'סלעי קוקוס' .  
     
    החומרים:
    180 גרם סוכר
    2 ביצים
    250 גרם קוקוס טחון
    ההכנה:
    לחמם את התנור לחום של 170 מעלות .
    בקערת מתכת יש לטרוף את הביצים ,להוסיף סוכר ולטרוף יחד.
    להוסיף כעת את הקוקוס ולעבור לעירבוב בכף עץ. להמשיך לערבב את העיסה עוד מעט -הפעם בידיים.
    יתקבל בצק חולי ,כלומר לא גוש של בצק מוצק. כעת יש ליטול כף רגילה ולמלא אותה בכמות של תערובת שטוחה, להעביר ליד להדק את התערובת וליצור צורה של כמו פרמידה. (השף יוצר פרמידות גדולות יותר, אני יוצרת כ 25 או 28 פרמידות) .
    להניח את העוגיות על נייר אפייה ולאפות כ-  20 דקות.
    (אני אפיתי בחום של 170 מעלות ובשליש הזמן הנותר הורדתי ל- 160 מעלות).
    להעביר את העוגית למשטח צינון ולהתחיל לזלול .

    --

    9. מינה לפסח - כמו לזנייה

    מאפה שכבות לפסח הפעם בגירסא של ירק והגבינות ולא בגירסת הבשר.  

     

     

    אופן ההכנה:

    הכנת הכרישות:

    לנקות 5 כרשות גדולות ויפות - להסיר גבעולים מיותרים לחתוך כל כרישה לאורכה,לפרוס דק ולהשרות את הפרוסות הקצוצות במי ברז קרים.

    כעת לשטוף היטב ולסנן .

    לחמם 3 כפות שמן רגיל/חמאה במחבת ולטגן את הכרישות יחד עם בצל בינוני קצוץ.  לבחוש מידי פעם . להוסיף מים אם יש צורך, הכרישות צריכות להיות רכות, הבישול ייערך כ- 20 דקות . לצנן.

    לחמם את התנור לחום  200 מעלות.

    לכרישה המבושלת והצוננת יש להוסיף חבילת ריקוטה במשקל  230 או 250 גרם, 2 ביצים,רבע כוס שמיר או פטרוזיליה קצוצים, מלח, פלפל ומוסקט לטעם.

    הרכבת המאפה:

    לקחת 4 מצות ו-2 קערות ענק שיכולות להכיל גודל של מצה בבסיסה.

    קערה אחת יש למלא במים עד שליש בערך, לשנייה יש לטרוף ביצה.

    במקביל יש להכין כלי אפייה ריבועי עשוי פיירקס /מתכת בגודל 20 ס"מ .

    לטבול כל מצה בנפרד במים למשך 3 דקות. להעביר לקערת הביצה ולטבול גם פה את המצה.

    להעביר את המצה לכלי האפייה (עדיף לרפדו בנייר אפייה- כך המינה תחליק יופי לאחר האפייה).

    על המצה לגרד גבינת קצ'קוול בשכבה אחידה. למרוח מעל 1/3 מכמות מלית הכרישה ,ליישר יפה.

    (כמות הגבינה המוערכת =  150 גרם ).

    להניח מעל שוב מצה טבולה במים ובביצה ושוב מלית. לחזור על הפעולה פעם נוספת.

    על עלה המצה האחרון יש לפזר רק גבינה מגוררת.

    אפייה:

    לאפות את המינה כ 45 דקות או עד שהמאפה אפוי היטב ובגוון זהוב שחום. יש להוציא מהתנור לפחות 10 דקות לפני ההגשה.

    המינה נחתכת היטב היא משביעה וטעימה.  

    --

    10. עוגת סאביוזה - עוגת חול איטלקית

    העוגה מפתיעה עשויה מקמח תפוחי אדמה. טעימה בכל ימות השנה:    

     

     [IMG_1229.JPG]

     

    עוגת חול איטלקית 

    תבנית עגולה או ריבועית בקוטר 22 ס"מ

    החומרים:
    1 1/3 כוסות תפוחי אדמה =200 גרם
    1.5 כפיות אבקת אפיה
    230 גרם חמאה רכה
    1 כוס סוכר ועוד כף סוכר דק
    3 ביצים מופרדות
    תמצית וניל
    קליפת לימון מגוררת ומעט רוזמרין טרי כתוש -לא חובה

    ההכנה:
    לערבב קמח תפוחי אדמה ואבקת אפיה מנופה.
    במיקסר לטרוף:

    חמאה עד שהיא רכה וקרמית. בהדרגה להוסיף סוכר, להוסיף חלמון אחר חלמון ולהמשיך לטרוף, להוסיף חומרי טעם.

    להפסיק את פעולת המיקסר וידנית לקפל פנימה את הקמח והאפיון.

    להקציף את החלבונים לקצף רך בתוספת כף סוכר.

    להוסיף מחצית הקצף לעיסת העוגה בתנועת קיפול .להוסיף את יתר הקצף ולערבב.

    להעביר את העיסה לתבנית ליישר. להכניס לתנור קר  .לחמם לחום בינוני של  180 מעלות ולאפות כ- 50 דקות או עד שהעוגה זהובה ותפוחה .

    לצנן לגמרי בתבנית ולאבק באבקת סוכר.    

    ----

    קישורים ומתכונים נוספים לחג הפסח:

    * עשרת המכות - אנימצייה - כאן

    * עוגת נמסיס - המתכון

    * עוגיות מקרונס - חלק א' + חלק ב'

     

     

    * נקיון פסח - הסרטון  קריצה

    * אתר הקניידעלך כולל מתכון - כאן

    --

    חג שמח !

    [צילומים ישנים : חני הראל] עקב בעייה זמנית לא כל התמונות עולות באופן תקין.העניין בטיפול.

    דרג את התוכן:

      תגובות (23)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        17/4/11 12:50:
      בדיוק מה שחיכיתי לו. הולכת להדפיס.
        17/4/11 12:43:
      מתכונים נהדרים! תודה יקירה וחג שמח לאה
        17/4/11 12:35:
      נשמע טעים ומצויין לכל השנה לרגישים לגלוטן ת ו ד ה
        3/4/10 13:41:


      איזה יופי וכמה השקעה!

      נקרא טעים וקל

      תודה תודה

      וחג שמח:]

       

        31/3/10 23:38:


      תודה!

      *

      זה יכול להיות יופי של רעיון ליום אפייה עם הבן הצעיר, החופשה עוד ארוכהההה!

      מועדים לשמחה.

       

        31/3/10 15:48:

      תודה חברים וקוראים יקרים ומועדים לשמחה .
        30/3/10 22:23:

      נראה סוף הדרך...

      תודה!

        30/3/10 16:22:


      תודה יקירתי על כל המתכונים ....

      מאחלת לך חג שמח.

      אוהבת את הבלוג המדהים שלך .

       

      לינדוש

        29/3/10 17:03:

      תודה

      נראה שיהיה מה להכין בפסחצוחק 

        29/3/10 16:41:

      תודה חברים יקרים וחג שמח !
        29/3/10 15:09:

      חג שמח
        29/3/10 10:14:

      באמת גזור ושמור. וזה שהכנת מקרונים אמיתיים, שאפו
        28/3/10 21:43:


      לגזור ולשמור!

      עכשיו רק נותר לדאוג למצוא מישהו שיבשל-יאפה את כל זה...( :

      אולי אציע לבנותיי, במסווה של עיסוק יצירתי לחופשת הפסח...

      חג שמייח, נעים וטעים ותודה רבה!

      דינה

        28/3/10 20:40:

      נהדרת את..תודה!

      שיהיה לך חג שמח הוא בטח יהיה טעים אין לי ספק(-:

        28/3/10 19:42:


      הכל נראה מצוין!

       

      תודה על המתכונים וחג שמח :)

        28/3/10 17:38:


      תודה חמודה!

      שיהיה לךו למשפחתך חג שמח וכשר! נשיקה

        28/3/10 16:55:

      מרוכז ותכליתי....

       

      תודה וחג שמח !

       

        28/3/10 09:37:

      תודה , חג שמח ! 
        27/3/10 21:29:


      סידרת לנו את הפסח,

      מדהים

        27/3/10 20:38:

      צטט: ליאת z 2010-03-27 20:26:59


      אלופת העולם את

       

      חג שמח

       

      תודה , חג שמח 

        27/3/10 20:35:

      צטט: דיקלה5 2010-03-27 20:09:12

      תודה לך...הסרת דאגה מליבי...

      חג שמח לך ולמשפחתך...*


       

      תודה,התמונה מקסימה . חג שמח !  

        27/3/10 20:26:


      אלופת העולם את

       

      חג שמח

        27/3/10 20:09:

      תודה לך...הסרת דאגה מליבי...

      חג שמח לך ולמשפחתך...*


      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין