עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    פאי כשר לפסח: הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות

    4 תגובות   יום שישי , 26/3/10, 22:48

     

    עוגה 

     

    המטרה היתה להכין פוסט חגיגי לקראת פסח ובו לתת מתכון לעוגה ללא קמח. פרץ יצירתיות אביבי אפף אותי והחלטתי הפעם לזנוח את בלוגי האוכל ברשת ואת מחברת המתכונים של אמא ופשוט לנסות להמציא משהו בעצמי.

    חדורת השראה ומוטיבציה התחלתי לגלגל בראש מתכון שהיה נראה לי מיוחד וחלומי: פאי עם בסיס שוקולדי עשיר ומילוי עדין של ריקוטה ותפוז. מין שילוב כזה של קל וכבד, מתוק וחמצמץ, שחור ולבן עם נגיעות כתומות.

     

    קליפה 

     

    את בסיס השוקולד התחלתי להכין בלילה שבין שישי לשבת ב-3:30 לפנות בוקר. שעה יפה לשוקולד. המסתי שוקולד מריר על בן מארי מאולתר, ושוקולד לבן וחלב בפולסים של 20 שניות במיקרו, הוספתי מחית פרלינה, שקדים לבנים פרוסים ושקדים טחונים. מכל הסיפור יצאה עיסה מדהימה במתיקות שלה ונראה היה שיש לה עתיד מבטיח.

     

    חומרים 

     

    עם שקדים

     

    לפאי 

     

    את עיסת השוקולד שיטחתי לתבנית פאי ובעזרת נייר אפייה שיטחתי והידקתי את הקצוות. מעל נייר האפייה הנחתי כמות גדולה של שעועית אדומה, שתתן משקל וייצבו את השוקולד כבסיס מכובד לפאי. הכנסתי למקרר ללילה. טוב לא בדיוק לילה. השעה כבר היתה 4:30 בערך.

     

    כדג

     

    קר 

     

    בסיס 

     

    בבוקר שאחרי התחילו הטעויות, כמו להשרות קליפות תפוז בסיר עם שמנת מתוקה. הייתי בטוחה שזה יעניק לשמנת ארומה תפוזית, אבל כשהתחלתי להקציף את השמנת לקצפת משהו לא הסתדר.

    מקציפה עשר דקות, רבע שעה, 20 דקות - ואין קצפת. רק שמנת עם בועות.

     

    תתפוז 

     

    ואז הבנתי שלהכניס תפוז לשמנת לא היה רעיון כל כך טוב. שפכתי הכל והקצפתי שמנת חדשה, בלי תפוזים ובלי בטיח. רק אחרי שסיימתי גירדתי מעליה רבע קליפת תפוז.

    וזה בנוסף לשתי חבילות גבינת ריקוטה שלהן הוספתי מיץ מחצי תפוז, קליפת תפוז מגוררת דק ושלוש כפות סוכר. ובדיעבד אני מזהירה - שלוש כפות זה לא מספיק...

     

    דדד 

     

    קיפלתי את השמנת התפוזית לריקוטה המתופזת. ראיתי שהעסק נוזלי מדי אבל משהו בי אמר "זה יתקשה במקרר". שפכתי את התערובת הלבנה מעל בסיס הפאי השוקולדי (המדהים, יש לציין) והכנסתי למקרר לכמה שעות טובות.

     

    שדכ

     

    פפאי 

     

    הריקוטה לא התקשתה ולכן הצעד הבא היה להעביר את העסק למקפיא וכאן כבר התחלתי לאבד אמונה.

    בבוקר שאחרי הוצאתי את העוגה ונתתי לה להפשיר מעט וכאן התגלו כל הבעיות:

     

    1. בסיס הפאי קשה מדי ביחס ל"מוס הריקוטה" שמעליו מה שגורם לו להישבר ולא להיחתך בצורה יפה.

    2. תערובת הריקוטה לא היתה מתוקה מספיק. כנראה שחשבתי שזה יתאזן מול המתיקות השוקולדית של הבסיס. זה לא.

    3. המרקם של הריקוטה המתופזת היה מזעזע - גרגירי, קמחי, לא נעים.

    4. הטעם של מלית הריקוטה והתפוזים היה מזעזע עוד יותר - מריר, לא מתוק מספיק ובעיקר בטעם של ריקוטה ושמנת שזה אומר - בלי טעם ממשי.

     

    ממוכן 

     

    הסתכלתי ימינה, הסתכלתי שמאלה ובום. כל העוגה בפח. 

     

    דיכאון קיומי על החומרים ועל שעות העבודה.

    אנשים מנסים להגיד שרק ככה לומדים ושדברים לא מצליחים על הפעם הראשונה. הקשבתי לכולם ועדיין זה לא עודד אותי. התבאסתי על החומרים, על השעות במטבח ובעיקר - על הכישלון. 

     

    כל זה קרה בסוף השבוע שעבר ורק היום אני מצליחה להעלות את הפוסט הזה, אחרי שיחה עם גל, חברה טובה שהכרתי בצבא.

    נפגשנו לקפה היום אחר הצהריים והיא סיפרה על תרגיל שהיא עובדת עליו במסגרת לימודי המשחק שלה. העלינו יחד קצת רעיונות לתרגיל, מחשבות ואפשרויות שיכולות לתרום לו להיות משהו הכי נכון לה. תוך כדי השיחה היא אמרה שדרך העבודה בתרגילים האלו היא לומדת הכי טוב מה עובד ומה לא. לפעמים יש לה רעיונות שנראים לה פשוט גאוניים, וכשהיא ניגשת לביצוע שלהם היא מגלה שבמציאות הם פשוט לא עובדים. פשוט לא.

     

    וחשבתי לעצמי שהמשפט שלה הוא בדיוק כמו עוגה כשרה לפסח. עם שוקולד, ריקוטה ותפוז.

     

     כדקי

     

    (דרך אגב, כשגל שמעה את תיאור העוגה היא רק אמרה: "שוקולד, עם גבינה ועם תפוז?! איכס גילי, מה חשבת לעצמך?") 

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        16/5/10 11:41:

      לא נוראנשיקה

      זה קורה גם לקרין גורן, הנב ברטלה, ישראל אהרוני,שגב משה,

      ועוד ..........................................................................

        28/3/10 16:37:


      חמודה ששיתפת. לכולנו יש פאלטות במטבח, העיקר הכוונה והנסיון

      הנה, את (ואנחנו) לומדים משהו חדש.

       

      בהצלחה בפעם הבאה

        27/3/10 12:33:

      כרגיל אני שוכחת להחליף ניק :))

       

      זה היינו הך.

        27/3/10 12:28:


      אוי כמה הזדהות הבאת לי עם הקטע.

      לי זה קרה לא מזמן עם מתכון לעוגת שוקולד עשירה עם סוכר וכו' והכנסתי

      כהרגלי ממתיק סוכרלוז ואחרי הכל זרקתי לפח יצא זוועה.

       

      באסה נוראית ומאד נשית כזו.

       

      מומלץ בחום שגם אחרות יזדהו איתך, לא רק אני!  :)))

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות