עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ירוק בעיניים (אפונה,נענע ,בצל ירוק)

    3 תגובות   יום שלישי, 23/3/10, 11:58

    הרבה ירוק בעיניים עם מאפינס ירק וגבינה . מערבבים את כל החומרים בקערה אחת. יוצקים לתבניות מאפינס אופים מעט זמן וזה מוכן. המאפה הזה מתאים גם לפסח וגם לאביב שכבר סביב . המתכון הוא של סיליה ברוק בראון האנגלייה ,כתבת אוכל צימחוני ומחברת ספר הבישול  New Urban Farmer .היא מצולמת כשהיא עובדת בגינה מלאת ירקות . המעדר, כפפות העבודה האדומות וחולצתה הצבעונית הם היחידים המפרים את שלוות הירוק שסביב. היא קוטפת אפונים טריים וממהרת לערבב אותם בגבינת פטה, ביצים ,נענע ובצל ירוק טריים מהגינה ולאפות מאפינס ירק. זה מזכיר חביתת ירק משודרגת אבל אפויה .לדבריה זה מתכון לעצלנים או לארוחת בוקר/בראנץ המוגשת כבופה. אני קטפתי את האפונה שלי משקית הקפואים שנרכשה אתמול בערב בסופר הקרוב (הסמוך לפארם שבו נרכש שחור חדש לעיניים בירוק) כמו גם את יתר המרכיבים הירוקים וזה טעים .

    -

    מאפינס אפונה,ביצה ופטה

    החומרים: 

    2-3 בצלים ירוקים קצוצים

    200 גרם אפונה טרייה ללא התרמילים או 160 גרם אפונה רגילה קפואה (את האפונה הקפואה יש לבשל קודם במים בלבד עד ריכוך ולסנן) = כוס וקצת אפונה קפואה

    3 ביצים L 

    75 גרם גבינת פטה מפוררת

    2 כפות חלב או שמנת מתוקה

    חופן עלי נענע טריים קצוצים

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס טרי

     

    הכמות : 6-7 מאפינס

    -

    אופן ההכנה:

    1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.

    2. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים את יתר החומרים (אם משתמשים באפונה קפואה ומבושלת יש לצנן אותה מעט לאחר הבישול).

    3. לצקת בכף את התערובת ל- 7 תבניות מאפינס רצוי לתוך עטרות נייר (אני שמתי כפולות) .

    4. לאפות 20-30 דקות (בתלות בגודל תבנית המאפינס והחומר ממנה היא עשויה,בתבנית סיליקון זה ייארך 30 דקות ). המאפינס יתפחו ויזהיבו היטב.

    להגיש חם או קר .  

     

     * חובבי אפונה מוזמנים לשים יותר אפונה ועד 200 גרם.

    צילום ירוק : חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/3/10 11:57:

      תודה רבה חברות וחג שמח
        23/3/10 19:40:

      צטט: mi alma 2010-03-23 15:02:06


      המאפינס נראה כ"כ טעים!!!! *

      ואני אוהבת אפונה!

      תודה יקירה וחג חירות שמייח :)))

       

      גםאני גםאני...

      לך *

        23/3/10 15:02:


      המאפינס נראה כ"כ טעים!!!! *

      ואני אוהבת אפונה!

      תודה יקירה וחג חירות שמייח :)))

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין