עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    ובמקום הראשון: דלעת ערמונים

    0 תגובות   יום חמישי, 18/3/10, 20:09

    מוכן1 

     

    שעון החול מתקתק. אוטוטו פסח מה שמנבא ארוחות חג גדושות ומתכונים עם ביצים, קמח מצה ועוד קצת ביצים. ואחרי פסח – אתם יודעים איך זה, לא מספיקים להסתכל ימינה שמאלה וכבר נהייה קיץ. וקיץ, כידוע, זאת עונה שצריכים להגיע אליה מוכנים וזה אומר: פחות ביצים, יותר ירקות.

     

    ירקות 

     

    במודע או שלא במודע לאחרונה יש לי פטיש לממולאים. במלים אחרות: אם אתה ירק קשה מספיק שניתן לרוקן אותו, או עלה רחב מספיק שניתן לגלג בו תערובת – אז אני בעניין שלך. ועכשיו. שעות המטבח שלי לאחרונה מתרכזות בעיקר בריקון ירקות עם כפית פריזיין (8 שקל בשוק ועושה את העבודה מצוין), תרגול יכולת גילגול עלי מנגולד או כרוב לצורה מושלמת וניסיון להכיר (או ליצור) מילויים מעניינים ואם אפשר, אז כמה שיותר בריאים.

     

    אחרי ההצלחה המסחררת של הקישואים הממולאים בבשר מהפוסט הקודם, מצאתי את עצמי מעמידה סירים ובהם פלפלים, חצילונים, בטטות, עלי מנגולד ועגבניות – ממולאים בתערובת אורז עם טופו ועשבי תיבול (בשביל הבריאות) או באורז עם בשר ובתיבול רכז רימונים (בהשראת רפי כהן). כולם נשמרים במקרר וטעימים גם קרים. אלא שנזכרתי פתאום במשהו שניסיתי ממש לפני כמה שבועות כשנתקלתי לראשונה בירק החמוד שנקרא דלעת ערמונים.  

     

     רפי

    ירקות ממולאים של רפאל תוצרת בית 

     

    קישוא 

     קישואים עגולים ממולאים בשר ובורגול

     

    מה הסיפור? ירק אישי שנראה כמו דלעת, מתוק כמו ערמונים וצריך רק לאפות אותו בתנור למשך 10 דקות כדי שיהיה מוכן לאכילה עם כפית. אני רכשתי לי כאלה אצל ירקן בחמישה שקלים ליחידה.

     

    דוגמה 

     

    המתכון התבסס על מהשהיה לי במקרר באותו ערב, ואני בהחלט ממליצה לא להיצמד אליו ולנסות להוסיף לו תוספות וגיוונים (עלי מנגולד! האובססיה השניה שלי). כך או כך, הכיף הגדול הוא לסיים את מילוי הירקות ולנסות לגרד כמה שיותר ממה שנשאר מדלעת הערמונים עד שממש מגיעים לקליפה. ואל תבנו על לשמור מזה משהו במקרר ליום למחרת.

     

     

    דלעת ערמונים ממולאת

    ארבע מנות

     

    המרכיבים

    4 דלעות ערמונים

     

    למילוי:

    2 כפות שמן זית

    בצל קצוץ

    חצי חבילת במיה קפואה (אם יש טרייה בכלל טוב) חתוכה לאורכה

    חציל חתוך לקוביות

    2 גזרים חתוכים לפרוסות דקיקות

    פלפל אדום גדול חתוך לרצועות דקות

    3-4 שיני שום כתושות

     

    לתיבול:

    ג'ינג'ר טרי (חתיכה בגודל של שן שום) קצוץ דק

    חצי כפית עלי טימין יבשים או כמה ענפים טריים

    רוטב סויה

    רוטב צ'ילי מתוק (כן, הפשוט הזה שקונים בסופר)

    מלח ופילפל

    מלמעלה:

    גבינת עזים מסוג פרומעז

     

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל150מעלות. מניחים את הדלעות בתבנית עם דפנות ואופים במשך 10-15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

    מחממים שמן זית בווק או במחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבמיה ומקפיצים כחמש דקות. מוסיפים בהדרגה את החצילים, הגזר והבמיה ומערבבים. מוסיפים לירקות את השום הכתוש והג'ינג'ר ואת יתר התבלינים לפי הטעם, ומקפיצים עוד כמה דקות. מכבים את האש.

     

    ירקות 

     

    חותכים את דלעות הערמונים בחלקן העליון ומרוקנים את תוכן הדלעת עד שנשארת דופן של סנטימטר בערך.

     

    מרוקנים 

     

    ממלאים את הדלעת בתערובת הירקות, ומחזירים לתנור ל5-10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים מעל כל דלעת ממולאת פרוסה יפה של גבינת פרומעז. מגישים מיד.

    אפשר גם לוותר על הגבינה ולהגיש את הדלעות הממולאות עם טחינה ירוקה בצד.

     

    מוכן

     

    עם גבינה

     

    שאריות 

     


    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות