עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מה מתבשל ברשת 18.3.10 וגם מתכון לעוגה שווה במיוחד

    13 תגובות   יום חמישי, 18/3/10, 16:46
    1. מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס

     

    מקור התמונה:
    This no-bake cheesecake is drizzled with a stout and sugar syrup, wow! (Andre J. Jackson/Detroit Free Press/MCT)

    זו הצעה לעוגת גבינת שמנת מיוחדת במינה המכילה גם בירה מרפי'ס אירית וגם ליקר אייריש קרים בעוגה עשירה עם סירופ כהה- מקור התמונה והמתכון כאן
    --
    2. לא רק סופרבאול מעתה יש גם את המצהבאול - עדיין לא אצלנו -
    הפרטים כאן
    --
    3. מארק ביטמן מדגים בסרטון מעורר תאבון במיוחד כיצד מכינים סטייק טוב. תיבול בסיסי וגם לעסות בהרבה שום את שני צידי הבשר להגיש עם חסה וללקק את האצבעות. רואים שהאיש נהנה- לצפייה בסרטון
    לחצו -כאן .

    --

    Fast Company

    4. ליצור עם קשים לשתייה בכל מיני צבעים. מקור התמונה ודוגמאות נוספות כאן

    --


     


    פרצוף מחייך על הצלחת עם דבר מזון מעל גרם לי לחייך - מקור התמונה ופרטים - כאן

    --

    6. Chicken Egg Family

    ביצים קשות,מעט גזר,פלפל אדום וזיתים שחורים,זה כל מה שנחוץ ע"מ ליצור את המשפחה השלמה. פוסט עם תמונות שלב אחר שלב כולל מקור התמונה - כאן

     

    --

    השעה שלוש ומשהו לפנות בוקר, אני יושבת במטבח, עדיין .ערמות של עוגיות מעל מפיות פרחוניות מסודרות כבר בתבניות. על השולחן עוגת שוקולד לבן.אני מזלפת עוד קצת עיטורים מסביב. אורזת את העוגה שתסע ביום המחרת לבסיס."תודה רבה אימא" ו-  "העוגה היתה הצלחה! " זה הטלפון שהגיע אחר הצהריים .האמת ? חיכיתי לו. עוגה עם מרכיב פחות שיגרתי אינה לטעמם של כולם .כמובן שזה לא המקרה (ולא חייבים לגלות מראש על הבטטה שבפנים..קריצה) . העוגה הזו גדולה מכל בחינה והפעם יש הרבה עבודה.אבל העוגה שווה כל ביס.הצילום ישן מהפעם הקודמת :

     


    עוגת בטטה ושוקולד לבן

    --
    חומרים לעוגה
    :
    1 קילו בטטות שוות בגולדן,רחוצות ,לא קלופות
    כוס+רבע כוס שמן קנולה
    2 כוסות קמח = 280 גרם
    4 ביצים L

    כוס ושלושת רבעי הכוס סוכר לבן = 350 גרם
    2 כפיות אבקת אפייה = 8 גרם
    חצי כפית מלח
    2 כפיות קינמון
    קורט מוסקט
    2 כפיות תמצית וניל
    3 כפות ברנדי
    1 כוס אגוזי מלך קצוצים

     

    החומרים למלית הקרם:
    450 גרם שוקולד לבן
    2 כוסות = 2 מיכלי שמנת מתוקה= 500 מ"ל

    -

    תבנית : קפיצית 24 ס"מ



    אופן ההכנה:

    הכנת הבטטות לעוגה:
    לחמם תנור לחום גבוה של 200 מעלות.לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה.
    להניח את הבטטות בתבנית המוכנה. למרוח אותן ברבע כוס שמן מכמות השמן הכללית. לאפות עד שהבטטות רכות כ - 30 עד 40 דקות.
    לצנן את הבטטות מעט ולקלף - קל לעשות את זה עם היד בלבד.למעוך אותן למחית חלקה. לצנן את המחית.

    -

    הכנת העוגה:
    להנמיך את חום התנור ל160  מעלות.
    לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה. לשמן מעט את דפנות התבנית .
    בקערת מיקסר לטרוף את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 5 דקות. תתקבל תערובת תפוחה מעט בצבע צהוב בהיר.לזלף פנימה ולהמשיך להקציף את כוס השמן הנותרת.
    להוסיף למיקסר את מחית הבטטה הצוננת לבחוש היטב (עם המיקסר) .

    בקערה נפרדת לערבב את:  הקמח,אבקת אפייה,מלח,קינמון ומוסקט.

    בזמן שהמיקסר עובד להוסיף תערובת הקמח ולבחוש היטב.להסיר את קערת המיקסר. לקפל פנימה ידנית את האגוזים הקצוצים.

    לצקת את עיסת העוגה לתבנית המוכנה וליישר .
    לאפות כ- 50 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה מתקבל יבש.
    לצנן את העוגה לגמרי .

    -- 

    בינתיים להכין את מלית הקרם:
    לשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה בינונית עמידה בחום.

    בקלחת קטנה להביא לרתיחה כוס שמנת מתוקה ולצקת אותה מעל השוקולד. לנער את הקערה ולבחוש בכף עד שהשוקולד נמס.להכניס למקרר למשך 40 דקות לפחות .
    כשקרם השוקולד צונן, להקציף במיקסר את כוס השמנת מתוקה הנותרת במשך 3 דקות עד קבלת קצפת יציבה. לקפל את הקצפת לקרם השוקולד הלבן. לערבב בעדינות עד שכל הקצפת נבלעה לקרם הצהבהב.

    לחתוך את העוגה הצוננת  ל- 4 שכבות שוות .
    להניח שכבה אחת על צלחת הגשה או מגש עגול ונאה .
    למרוח מעל שכבה בעובי בינוני מהקרם .
    להניח מעל שכבת עוגה נוספת , למרוח בקרם ולסדר באותו האופן את כל שכבות העוגה .
    את יתרת הקרם למרוח על פני העוגה וסביב .
    לצנן את העוגה לילה במקרר .לפרוס ולהגיש למחרת.

    -
    טיפ קישוט :
    להשאיר בצד בקערית קטנה מעט מקרם השוקולד הלבן לפני הוספת הקצפת. בעזרת כפית ניתן יהיה לצקת ממנו על העוגה לאחר שצופתה במלית הקרם. אותו הדבר עם הקצפת. הקישוט כיד הדימיון.
    העוגה מומלצת במיוחד .

    התמונה הישנה מהפעם הקודמת (העוגה עברה נסיעה מושכת לכן קצת נמעכה מלמעלה) :

     

    הנה הבטטות שהשתתפו הפעם בחגיגה :

     
    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        23/3/10 12:38:

      צטט: פרטנרית 2010-03-23 07:51:54


      אוהבת את הרפתקנות - והרמה הרמה הגבוהה של הפוסטים

       

      תודה רבה דליה. התבלין הזה (הרפתקנות) מאוד מומלץ  :)

        23/3/10 12:36:

      צטט: דים סאם המקורי 2010-03-20 00:42:55


      פסססס..איזה פוסט מדליק

      העוגה בהחלט שווה ניסוי

      והביצים...שבו אותי בקסמן...מחר לארוחת בוקר לקטנים (-:

      תודה רבה,היה כייף לבקר כאן

      אירית

       

      תודה אירית     (נו, הכנת ת'ביצים?..)

        23/3/10 12:35:

      צטט: natipal 2010-03-20 00:07:48


      מתכון מעניין. אהבתי את שילוב הבטטה עם השוקולד והתבלינים.

      קליפות התפוזים (יופי של תמונה) שברקע עשו לי חשק לצפוי/רוטב קרמל עם מיץ תפוזים במקום

      קרם שוקולד לבן... ואולי אפילו להעיז ולשים בפנים מעט מריבת קליפות התפוזים

      כשהן חתוכות לקוביות קטנות. קוריוז לאוהבי הז'אנר בלבד...

      בקיצור - עושה חשק לעשות :-)

      שבת שלום

       

      תודה עינת גם על הרעיונות הטעימים  :-)

        23/3/10 12:35:

      צטט: דיקלה5 2010-03-19 17:30:46

      צרוף מעניין...נראת טוב...מאד.

      לך *

       

      תודה רבה

        23/3/10 12:34:

      צטט: mi alma 2010-03-19 17:11:15

      עוגה מושקעת! *

      תודה וסופשבוע נפלא :)

       

      תודה יקירתי :)

       

        23/3/10 07:51:

      אוהבת את הרפתקנות - והרמה הרמה הגבוהה של הפוסטים
        20/3/10 00:42:


      פסססס..איזה פוסט מדליק

      העוגה בהחלט שווה ניסוי

      והביצים...שבו אותי בקסמן...מחר לארוחת בוקר לקטנים (-:

      תודה רבה,היה כייף לבקר כאן

      אירית

        20/3/10 00:07:


      מתכון מעניין. אהבתי את שילוב הבטטה עם השוקולד והתבלינים.

      קליפות התפוזים (יופי של תמונה) שברקע עשו לי חשק לצפוי/רוטב קרמל עם מיץ תפוזים במקום

      קרם שוקולד לבן... ואולי אפילו להעיז ולשים בפנים מעט מריבת קליפות התפוזים

      כשהן חתוכות לקוביות קטנות. קוריוז לאוהבי הז'אנר בלבד...

      בקיצור - עושה חשק לעשות :-)

      שבת שלום

        19/3/10 17:30:

      צרוף מעניין...נראת טוב...מאד.

      לך *

        19/3/10 17:11:

      עוגה מושקעת! *

      תודה וסופשבוע נפלא :)

        19/3/10 11:40:

      לא בזאת ללא סודה לשתיה ,לטעמנו היא מצויינת ככה .  תודה ושבת שלום .
        18/3/10 22:45:


      העוגה נראית טוב למרות הנסיעה,

      לא כדאי להכניס גם סודה לשתיה כחלק מהאפיה?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין