עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    נמסיס להמונים !

    8 תגובות   יום שבת, 13/3/10, 18:38

    נמסיס- עוגת השוקולד המושחתת

    ---
    הקדמה: את הפוסט הזה על עוגת השוקולד יכולתי להתחיל במספר דרכים:
    1. הכנתי אתמול עוגת שוקולד. עוגה מפורסמת מבית טוב אבל אינני בטוחה שהתוצאה נפלאה כמובטח , מחקתי את מרבית התמונות שצילמתי והמשכתי הלאה, לא הולכת לכתוב על זה כלום .
    2.'עוגת שוקולד' הן צמד מילות חיפוש מובילות במרבית מנועי החיפוש מאז ועד היום. זה מכבר חדלתי להתעסק בסטטיסטיקות והעמקתי את ענייני בתחביב האפייה שלי .
    בעצם אולי כך :
    3.עצור רגע !!  (הוא באמצע הביס הבא מהעוגה) אני רוצה ל-צ-ל-ם !לשון בחוץ .
    --
    האמת שכל הפתיחים מדוייקים.אתמול פחות התלהבתי מעוגת הנמסיס. השארתי אותה בחוץ במטבח מכוסה וטעמתי אותה עכשיו שוב.כן, כן היא טעימה.
    המתכון המצורף הוא גירסת הלייט של העוגה הגדולה של הריבר קפה המכילה לפחות מחצית הקילו שוקולד. כעת אפשר לפתוח שוב : עוגת הנמסיס מנת הדגל של הריבר קפה הלונדוני,עוגה שזכתה למספר גירסאות בגדלים שונים.זו עוגת שוקולד ללא קמח המכילה 4 מרכיבים בלבד.בעצם לא רק עוגה אלא מנת קינוח מהירת  הכנה. העוגה מתאימה גם לחג הפסח ולאוהבי עוגות שוקולד לחות ומרוכזות בעיקר.
    לדעתי מומלץ להכין את העוגה יום לפני אכילתה ולהניחה בחוץ מכוסה,כך היא מתייצבת, הקרום הדקיק שהתקבל מהאפייה מתרככך .בשונה מעוגות שוקולד אחרות העוגה הזו מכילה סירופ סוכר הנמזג לתערובת השוקולד והחמאה. העוגה נאפת כשעה בחום לא גבוה בעדינות באמבט מים בתנור האפייה. העוגה מתקררת לה לאט וחייבת להתייצב על מנת לפרוס ממנה. רצוי להניח לה לשעתיים טרם ההגשה. מירקם העוגה לח מאוד בפנים עם מעטה דקיק מלמעלה. שוקולד נטו. כן וגם חמאה, סוכר וביצים.עוגה נמסה בפה ,ממש.. נמסיס להמונים. לאכול ולפנק מישהו אהוב ובמנות קטנות .
    -

    נמסיס - עוגת השוקולד / Italian Easy by Rose Gray and Ruth Rogers

    -

    החומרים:
    340 גרם שוקולד 70% (אני שמתי 200 גרם שוקולד 60% +50 גרם שוקולד תפוז והיתר שוקולד 70% מריר עם מלח ים-מצויין)
    225 גרם חמאה
    5 ביצים גדולות
    1 כוס סוכר דק= 225 גרם

    תבנית: עגולה רגילה או קפיצית 25 ס"מ

    -
    אופן ההכנה:
    1. לחמם תנור לחום של 150 מעלות.
    2. למרוח חמאה בתבנית .את התחתית בלבד לרפד=להדביק עם החמאה בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית ניתן לנפות לתבנית מעט אבקת קקאו.
    3. לסיר קטן לשבור את השוקולד ולהמיסו יחד עם החמאה על להבה נמוכה מאוד או מעל קערה מעל מים חמים .
    4. במיקסר להקציף את הביצים השלמות יחד עם 5 כפות מכמות הסוכר הכוללת. להקציף עד שנפח העיסה פי ארבע מגודלו המקורי. זה יארך כ- 5 דקות לערך.
    5. בקלחת קטנה לשים את יתרת הסוכר יחד עם 7 כפות מים, לבחוש ולבשל על להבה בינונית עד קבלת סירופ,מספיק להביא לרתיחה ולהרתיח במשך דקה או שתיים.
    6. לצקת את הסירופ החם לתערובת השוקולד -חמאה ולצנן קלות.
    7. להפעיל את המיקסר עם תערובת הביצים המוקצפת במהירות הנמוכה ביותר, לצקת פנימה בזילוף עדין את תערובת השוקולד. לערבב קצרות עד שהתערובת נבלעת בלבד.
    8. לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה.
    9. להניח מגבת מטבח (אני שכחתי את המגבת) בתוך תבנית אפייה גדולה יותר .להניח מעל את התבנית עם העוגה. למלא במים חמים(אני שמתי בטעות מי ברז קרים) עד 3/4 גובה לערך .
    10. לאפות את העוגה בתנור החם משך כשעה , העוגה צריכה להיות יציבה למגע.
    11. לצנן את העוגה באמבט המים . להוציא מהמים ולצנן לגמרי. מומלץ לפרוס יום למחרת.

     

     ניתן ללחוץ על כל תמונה ע"מ לקרא את הכיתוב באופן נח יותר

    למעלה:העוגה לפני האפייה באמבט המים
    צילומים: חני הראל

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/9/10 21:46:
      תודה רבה
        2/9/10 17:33:
      טעמתי .. טעים מאוד !
        17/3/10 09:48:

      תודה לך.

      רשמתי את המתכון, בפסח אזכור אותך יחד עם אליהו הנביא.

       

        16/3/10 17:09:

      נמסתי כשראיתי אותה
        15/3/10 11:02:

      תודה נועה, לשלוח לך מנת עוגה ?..
        14/3/10 09:38:


      גררררר

      מריירת פה על המקלדת

        14/3/10 09:17:

      תודה
        13/3/10 20:51:

      זו עוגה מעולה

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין