עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פיצוחי חומוס זה ממכר !

    13 תגובות   יום שבת, 13/3/10, 12:27

    פיצוחי חומוס -זה ממכר  !
    לא להאמין עד כמה פשוט להכין פיצוחים מחומוס. החומוס האפוי (שרק נראה מטוגן) פריך קראנצ'י ונהדר. מהווה נישנוש בריא ומשביע , אצלנו הפך ללהיט . לשמור בקופסא אטומה עד שנגמר.
    - 
    החומרים:
    300 גרם גרגירי חומוס יבש
    מעט שמן זית
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי
    כמון
    תבלינים לפי טעם
     
    תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
    --
    איך מכינים:
    להשרות את החומוס לפחות ללילה בהרבה מי ברז .
    למחרת לבשל בהרבה מים במשך כמחצית השעה (סיר רגיל) או עד שהחומוס מתרככך.(לא להוסיף מלח וגם לא סודה לשתייה למי הבישול).
    לסנן את החומוס מהמים. בעודו חם לתבל אותו בשמן זית, מלח (אני אוהבת מלח אטלנטי אפור,כל מלח גס אחר יתאים), פלפל שחור גרוס טרי, מעט כמון/תבלינים לפי הטעם . (מכמות החומוס היבש המצויינת תתקבל כמות של 650 גרם חומוס מבושל שתתאים לתבנית תנור בגודל סטנדרטי ).
    לשטח את החומוס על נייר האפייה שבתבנית (שכבה אחת של חומוס).
    לאפות בחום של 190 מעלות במשך כ-  45 דקות.
    חשוב לבחוש את החומוס בזמן האפייה מידי מספר דקות (בתחילה כל 10 דקות ). ברבע השעה האחרונה להשגיח ולבחוש  כל 5 דקות .
    [לפי הרעיון שכאן מכינים את הפיצוחים הללו מקופסאת שימורים ומתבלים גם עם בזעתר ]

    החומוס המבושל והמתובל בתבנית לפני האפייה :
     

    החומוס לאחר 30 דקות אפייה :

    החומוס לאחר 45 דקות אפייה, החומוס ייבש וניתן לאכול אותו גם עם הידיים:


    צילומים ונישנושים היום בבוקר: חני הראל
    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        5/4/10 06:05:


      תודה, זה כרגע בתנור

      איך מומלץ לשמור?

        15/3/10 11:11:

      צטט: שמש וים 2010-03-14 17:57:20


      המתכון הגיע בדיוק בזמן

      בעלי מאוד אוהב חומוס

      אז תודה

       

      תודה דליה ובתאבון .

        15/3/10 11:11:

      צטט: bobbyk 2010-03-14 17:08:51

      וואו.

      נשמע מטמטם לגמרי.

      מה זה התגרתי.

      אני הולך להכין.

      תודה.

      בובי.

       

      בתאבון בובי ,אני מקווה שאהבת את התוצאה .

        15/3/10 11:10:

      צטט: motima 2010-03-14 17:02:24

      ואם מוסיפים וואסאבי ?  נבקל את הגירסא הירוקה/חריפה ?

       

      לא ניסיתי , אבל אתה מוזמן .  אין סוף לגיוונים . פחות תיבול כאן לדעתי עדיף .

        15/3/10 11:09:

      צטט: shai harlev 2010-03-14 11:10:45

      מעניין וטעים. אבל שום דבר לא יגרום לי שלא לצרוך את החומוס בתור משחה רכה ונעימה ואת שמן הזית הבריא, נטול כל חימום.

       

      כמובן שי ותודה. אני מסכימה איתך . הפיצוחים האלו הם בנוסף לצלחת החומוס ואינם דורשים ניגוב  :)

        15/3/10 11:06:

      צטט: דיקלה5 2010-03-13 18:32:53

      למה ...למה...זה וורטואלי?....

      בא לי לקחת חופן...וחלבון מעולה לצמחונים...

      תודה לך...

       

      תודה ,אני מקווה שתכיני גם :)

        15/3/10 11:05:

      צטט: mi alma 2010-03-13 16:55:31

      כמה נפלא להכינם אפויים בבית

      ולא לקנות את אלה המטוגנים.

      כוכב מהלב למתכון נשנושי ולצילומים מעולים *

       

      תודה אלמתי . כמובן הכי טוב להכין בבית  .התוצאה מפתיעה :)

        14/3/10 17:57:


      המתכון הגיע בדיוק בזמן

      בעלי מאוד אוהב חומוס

      אז תודה

        14/3/10 17:08:

      וואו.

      נשמע מטמטם לגמרי.

      מה זה התגרתי.

      אני הולך להכין.

      תודה.

      בובי.

        14/3/10 17:02:
      ואם מוסיפים וואסאבי ?  נבקל את הגירסא הירוקה/חריפה ?
        14/3/10 11:10:
      מעניין וטעים. אבל שום דבר לא יגרום לי שלא לצרוך את החומוס בתור משחה רכה ונעימה ואת שמן הזית הבריא, נטול כל חימום.
        13/3/10 18:32:

      למה ...למה...זה וורטואלי?....

      בא לי לקחת חופן...וחלבון מעולה לצמחונים...

      תודה לך...

        13/3/10 16:55:

      כמה נפלא להכינם אפויים בבית

      ולא לקנות את אלה המטוגנים.

      כוכב מהלב למתכון נשנושי ולצילומים מעולים *

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין