עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    my food blog

    מי לא אוהב אוכל?

    ארכיון

    סדנת בישול של יד מרדכי

    7 תגובות   יום שבת, 6/3/10, 18:48

    לפני כמה שבועות השתתפתי בסדנת בישול לבלוגרים בניצוחו של השף חיים סלמון (שם אדיר לשף), ובחסות יד מרדכי, המקדמת את מוצרי שמן הזית המצוינים שלהם. לקח לי קצת זמן להתארגן על עצמי ולהתחיל לכתוב, ואז גיליתי שכולם בערך כבר כתבו! אז בגלל שאין לי יותר מדי מה להוסיף על הפוסטים המצוינים של חברי, אני מזמינה אתכם לקרוא על הסדנה עצמה בקישורים הבאים:

     

    אוסיף ואומר שזו סדנת הבישול הראשונה בה אני משתתפת (ראשונה מבין רבים אני מקווה), ואמנם לא היה לי חשק להתלכלך יותר מדי ולעזור, אז שחר נשלח לשדה הקרב וקילף עגבניות בקולפן. המסכן, שבקושי מכין לחם מטוגן בבית, קיבל הלם קרב ולא מוכן להתקרב למטבח בשנים הקרובות צוחק

     

    66237737 66259589

    בסיום הסדנה קיבלנו סלסלה עמוסת מוצרים של יד מרדכי, 2 סוגים של שמן זית, 2 סוגים של דבש ו-2 סוגים של ריבות. לראשונה בבלוג אני אשאיר אתכם עם מתכון למוקפץ עם הרבה דבש ודברים טובים.

     

    יאקיסובה א-לה מאיה (או נודלס ממה שיש בבית):

     

    קונים חצי קילו פילה עוף חתוך למוקפץ (תבקשו מהקצב, הכי נוח), ומשרים במרינדה. המרינדה שלי די משתנה לפי מה שיש במקרר – הפעם זה היה חרדל, דבש, צ’ילי מתוק וסויה. מכניסים למקרר לפחות לחצי שעה כדי שהעוף יספוג טעמים.

    מחממים ווק או מחבת רחב שוליים עם קצת שמן זית ומכניסים לתוכו שום קצוץ, שקדים מולבנים פרוסים ובוטנים קצוצים. מוסיפים קצת טריאקי וסויה ונותנים להכל להשחים. מוסיפים דבש (כמה שבא לכם, אני לא מודדת שום דבר כשאני מבשלת) וקצת מיץ לימון ומערבבים. כשהכל שחום ויפה מורידים לתוך קערה ושומרים בצד.

    מוסיפים עוד קצת שמן זית ומחכים שהמחבת חם ומעשן, אז מכניסים את רצועות העוף ונותנים להם להצרב. הם לא נצרבים יותר מדי כי יש רוטב (מרינדה). לאחר כ-2-3 דקות מוסיפים איזה ירקות שיש בבית/פריזר. בפעם הראשונה שהכנתי השקעתי בבאק צ’וי, פטריות, בצל ירוק ועוד כל מיני ירוקים וטעימים, אבל אתמול היה רק שאריות של שעועית ירוקה בפריזר וקופסת שימורים של תירס – אז הוספתי אותם. עדיף מכלום... מוסיפים עוד קצת טריאקי וסויה, מלח ופלפל והמון צ’ילי יבש גרוס.

    בינתיים בסיר נפרד מכינים את הנודלס. אני בזמן האחרון של איטריות מעניינות, כמו אודון או סובה, אבל גם נודלס פושטים טעימים כאן. תכינו את הנודלס לפי הוראות היצרן, ותשימו לב לא לרוקן את האטריות לתוך הכיור כשאתם שופכים את המים (מניסיון, זה קורה עם אטריות סופר דקות כמו הסובה, וזה מאד מבאס).

    אחרי שהנודלס מוכנים וגם העוף והירקות – מה שנשאר זה לערבב הכל ביחד. מכניסים את הנודלס יחד עם הרוטב שהשארנו בצלחת נפרדת ומערבבים הכל. אני אוהבת לשים מלמעלה פטרוזיליה או כוסברה (שוב, מה שיש בבית) ולהגיש. טעים!!!

     

     

     

     התמונה לא מהממת, אבל זה בגלל שהאיטריות חומות וצילמתי בסלולרי.


    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        10/3/10 15:47:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2010-03-08 16:50:22

      תני רעיונות לשדרוג שאת אוהבת

       

       

      בק צ'וי שאני מאד מאד אוהבת, בצל ירוק, סלרי, כוסברה, כרוב, פטריות טריות, ברוקולי, ובכלל כל ירק מעניין שיכול להיות באיזור ומתאים להקפצה (שזה הכל חוץ מחסה בערך).

      אני הרבה פעמים מכינה מוקפץ עם שרימפסים. קונה שקית של בייבי שרימפס קפואים מבושלים בטיב טעם, מפשירה אותה ומוסיפה. 

      גם כיף לגוון בסוג הנודלס. פעם הייתי קונה רק את הפושטים האלה שעולים 10 שקלים ומספיקים לשנתיים בערך, היום אני קונה בעדן כל מיני סוגים באריזות כמו של מקרוני (של תומר, אם אני לא טועה). 

       

        8/3/10 16:50:
      תני רעיונות לשדרוג שאת אוהבת
        8/3/10 15:37:

      @אודליה - לי עוד לא עלה רעיון לגבי הקונפיטורות. דבש אחד כבר חיסלנו לגמרי, פשוט כי השתמשנו בו כקינוח :D

       

        7/3/10 16:34:

      אני רוצה להכין משהו מהפריטים מהסלסלה ולא עולה לי רעיון לשון בחוץ

       

      הנודלס נראים טוב :-) 

        6/3/10 22:23:

      @ששת - הפוקצ'ה שלך היתה הדבר הכי טעים שם :)

       

      @יאיר - אני אלופה בנודלס מכלום, למרות שלפעמים אני משקיעה בקניות מיוחדות ומשדרגת את זה.  

        6/3/10 20:14:
      בחיי, עשית לי חשק לנודלס
        6/3/10 19:40:
      איזה רציני הששת הזה

      פרופיל

      mayashoval
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      טלוויזיה = מציאות