עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    תני לו בשיניים: מרק שום מהמם

    4 תגובות   יום חמישי, 4/3/10, 19:47

    מרק 

     

    פעם בכמה זמן מתחשק לנסות משהו קצת אחר, אפילו קצת מרתיע. כך זה היה כשנתקלתי במתכון למרק שום. כשהכנתי אותו התחילה סערה בחוץ ובסיום הבישול היה כיף לאכול את המרק המחמם והמפנק הזה, עם המרקם הקטיפתי והטעם העדין.

    כל מי ששמע על המרק עיקם את האף בהתחלה והתחיל לשאול שאלות: מצליחים לישון בלילה אחרי זה? משתמשים בשום אפוי או טרי? אפשר להתנשק אחרי זה? זה טעים? זה חריף? ההיסטריה וההתעניינות סביב המרק הזה הפתיעו גם אותי והחלטתי להעלות אותו כאן עם כל התשובות לשאלות.

     

    שיניים 

     

    מצליחים לישון בלילה אחרי זה?

    כן בהחלט. למרק הזה יש טעם עדין במיוחד, בשונה מטעם של שום טרי. הואלא שולח ד"שים ולא משאיר טעם לוואי ובכלל כיף לאכול אותו לאט לאט ולהתענג עלהטעם המיוחד שלו.

     

    משתמשים בשום טרי או אפוי?

    גם וגם. על פי המתכון המקורי המרק הזה נקרא "מרק 44 שיני שום"ובו 26 שיני שום אפויות ו18 שיני שום טריות. אני השתמשתי ב25 שיני שום אפויות, לא קלופות שהושרו בתבנית עם שמן זית, מלח ופילפל. את התבנית מכסים ושולחים לתנור ל45 דקות. לאחר מכן "סוחטים" את הפנים של השום מתוך הקליפה. בעת בישול המרק מוסיפים עוד כ-20 שיני שום טריות וקלופות.

     

     שום

     

    אפשר להתנשק אחרי זה?

    נו, באמת.

     

    זה חריף?

    ממש לא.

     

    זה טעים?

    ממש כן, וחוץ מזה גם ממש פשוט להכנה, ממלא את הבית בריח חזק של בישולואפשר להכין אותו בשתי גירסאות: אחת מלאה והשנייה למי שמעוניין לשמור על המשקל.

     

     קערה

     

    מרק שום

    מתכון של המגזין bon appétit

     

    המרכיבים ל6-7 מנות:

    25 שיני שום לא קלופות

    2 כפות שמן זית

    50 גרם חמאה

    2 כוסות בצל חתוך

    1/2 1 כפיות טימין (טרי או יבש, רצוי טרי)

    20 שיני שום קלופות

    1/2 3 כוסות ציר מרק עוף (או 3.5 כפיות אבקת מרק עוף עם 3.5 כוסות מים רותחים)

    1/2 כוס שמנת מתוקה (לא חייבים אם רוצים את הגירסה הפחות משמינה)

     

    להגשה:

    1/2 כוס פרמזן

    מעט מיץ לימון

     

     שיניים2

     

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל175 מעלות. מניחים בתנור את שיני השום הלא קלופות ומוסיפים מעליהן את השמן המלח והפילפל. מערבבים היטב עד ששיני השום מצופות, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 45 דקות.

    מוציאים את השום מהתנור ו"סוחטים" את תכולתו מהקליפות לקערה. שומרים בצד.

     

    מחממים בסיר את החמאה ומוסיפים את הבצל ואת הטימין. מאדים כשש דקות עד שהבצל נהייה שקוף. מוסיפים את השום האפוי ואת שיני השום הקלופות ומאדים יחד כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את ציר המרק או את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים ב-20 דקות.

     

    על האש 

     

    טוחנים את תכולת המרק בבלנדר או בעזרת מוט. אחרי הטחינה מחזירים לסיר ומוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה, מרתיחים ומכבים את האש. מתקנים תיבול לפי הצורך.

     

     הגשה:

    מטפטפים מעט מיץ לימון לקערות ההגשה ומגרדים לתוכן גבינת פרמזן.מחלקים את המרק לקערות ונהנים מכל רגע.

     

    הגשה 

     

    ועוד משהו:

    המרק הזה פשוט זועק לקרוטונים תוצרת בית. לוקחים כמה פרוסות לחם ישן,מורידים את החלק הקשה, חותכים לריבועים, מברישים במעט שמן זית ושולחים לתנור ל10 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים, מצננים ויאללה למרק.

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/3/10 12:06:
      חבל שראיתי רק עכשיו כשהקייץ משתולל בחוץ, אבל אם החורף ישוב לאיזה ביקור, מבטיח לנסות ולדווח.
        6/3/10 07:40:

      נזכרתי במרק הקנובלך שאכלנו באוסטריה

      שם היו גם תפ"א במרק

      תודה

        5/3/10 09:04:
      וואו זה נראה מדהים!!!! יאמי
        4/3/10 20:42:

      מרק עם ארומה. אני אוהבת את מה שקראתי ואכין אותו.

      מומלץ :))

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות