עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    עוגת שמרים עם פרג ותפוחים

    3 תגובות   יום חמישי, 4/3/10, 19:13

    פרג 

     

    קצת נעדרתי מכאן בשבועיים האחרונים ולא הספקתי לעדכן את הבלוג.

    בינתיים פורים עבר ואיתו סופת הגשם שהבריחו אותי ממסיבות החג. בכלל אני ופורים לא ממש מסתדרים. כנראה סוג של טראומת נעורים אחרי שפעם אחת בכתה י"א התחפשתי לאלה יווניה וגיליתי שכרגיל כל הבנות בשכבה התחפשו לחתולות. הסתובבתי כל היום עם טוגה רחבה שעשיתי מסדין ישן וסנדלים תנ"כיות והסתכלתי על כל המיני ומהגפיים הגבוהות מסביבי. באמצע היום ברחתי הביתה, משאירה את משלוחי המנות העלובים מאחורי, זורקת מעלי את הטוגה.

     

    מה שאני כן אוהבת בפורים זה את אוזני ההמן. לא את הקנויים חלילה וחס, אלא את אלה שמכינים בבית עם בצק פריך ומילוי פרג ועושים אותם קטנים קטנים וחמודים. כאלה שאי אפשר להפסיק לנשנש. או כמו שאמא שלי אומרת "אצלי אוכלים אותם כמו גרעינים".

    אז פורים תמיד ייקשר אצלי לפרג ולא עובדים עליי כל המילויים האלטרנטיביים של חלבה, שוקולד ותמרים. תנו לי פרג ותנו לי קיסם שיניים אחריו.

     

    עוגה 

     

    לכבוד החג החלטתי להכין את העוגה הנפלאה הזאת שנקראת בהונגרית "פלודן". היא עשויה שכבות שכבות של בצק שמרים נעים לעבודה, תערובת פרג ותפוחים ירוקים בין לבין מסתתרת לה ריבת מישמש שאפשר להמיר בדבש. קצת אבקת סוכר מלמעלה ואי אפשר להפסיק לנשנש אותה. ומה שיפה עוד יותר זה שהיא מחזיקה מעמד כמה ימים ועדיין טעימה, כך שאפשר להנות ממנה גם אחרי שפורים נגמר.

     

    חתיכה 

     

     עוגת פרג ותפוחים

    תבנית פיירקס מלבנית לבצק:
    3 כוסות קמח
    50 גרם שמרים טריים
    2/3 מיכל שמנת חמוצה
    200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
    2 חלמונים
    3 כפות סוכר

     

    200 גרם פרג טחון טרי
    1 כוס סוכר
    1 כוס חלב
    1/2 כפית קינמון
    כפית חמאה
    1 ביצה

     

    ריבת משמש (בערך 6 כפות)
    אבקת סוכר לזרייה

     

    אופן ההכנה:

     

     פדגשדג

     

    מבשלים בסיר על אש קטנה את הפרג עם הסוכר והחלב עד שהסוכר נמס. ממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה. ברגע שהתערובת מתחילה לתנפח ו"להתפוצץ" מורידים מהאש.
    מקררים ומוסיפים כפית חמאה וחצי כפית קינמון מערבבים היטב ומצננים.
    מוסיפים ביצה ומערבבים היטב. שומרים בצד.

     

    עיסהבהסבה 

     

    הכנת הבצק:
    מפוררים בקערה את השמרים עם השמנת החמוצה עד שנוצרת תערובת אחידה. לקערת מיקסר מכניסים את הקמח, החמאה, החלמונים, הסוכר ותערובת השמרים והשמנת. משתמשים בוו לישה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. כעבור 2 דקות מעלים למהירות בינונית. כשהבצק אחיד ואלסטי מכסים אותו במגבת ומכניסים למקרר למשך שעתיים.

     

    כשכשד 

     

    מגרדים בפומפיה את התפוחים המקולפים, מכסים ושומרים במקרר.

     

     שכשדכ

     

    משמנים תבנית פיירקס מלבנית ומחממים תנור ל175 מעלות
    מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה במידות של התבנית. משטחים עלה אחד בתחתית התבנית, מורחים אותו בריבת משמש (בערך 3 כפות) ומעליו מורחים מחצית מתערובת הפרג. על התערובת מפזרים מחצית מכמות התפוחים.
    מניחים עלה נוסף וחוזרים על הפעולה: מורחים ריבת משמש, מורחים פרג ומפזרים את יתרת התפוחים.
    מכסים בעלה השלישי ומכניסים לתנור החם עד שהבצק מקבל גוון מוזהב (ב-20 דקות, אולי קצת פחות, תלוי בתנור).

     

      מצננים מעט וזורים אבקת סוכר. חותכים לריבועים.



    חתיכה1

    דרג את התוכן:

      תגובות (3)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/5/10 08:44:


      וואו! העוגה הזו מתאימה לי :-)

      תודה רבה .

        12/3/10 12:32:

      אוף - זה נראה טוב

        5/3/10 16:21:

      עושה חשק . באמת באמת.

      .

      תודה.

      את מוזמנת להיות קונדיטורית של מסעדת החוף שלי בסיני.....

      קריצה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות