עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    שמור כמו יין, יין טוב – טעימת יינות מתיישנים מיקבי רמת הגולן

    2 תגובות   יום חמישי, 25/2/10, 02:16

    כבר כמה שנים שמגמת היין בישראל בעלייה מתמדת. היצרנים שמעלים את הרף, יקבי בוטיק שפורצים קדימה עם יינות איכותיים ופרסים בינלאומיים. אבל גם אנחנו השתיינים (כן, זה כולל גם את אלה ששותים לא יותר מכוס בארוחת שישי) דורשים יותר. הזיכרונות שלי על בקבוק אמרלד ריזלינג חצי-יבש בארוחות החג, התחלפו בבקבוקי יינות אדומים איכותיים יותר. והמגוון כל כך רחב. במחיר סביר, ניתן למצוא היום יינות ישראלים לא רעים בכלל. כבר עברנו את תקופת היינות האוסטרלים ואת אלו מדרום אמריקה. ובלי מילה על "גאטו נגרו", יין סביר שזכה להצלחה מוגזמת בארץ. גם בבישול כבר השתרש שאין יין לבישול ויין לשתייה. לא מבשלים יותר עם יין שלא הייתם שותים אותו.

    אז בראשית היה כרמל מזרחי וה-
    selected שלו. זה היה היין הדיפולטיבי שלנו. מחיר נמוך, תוצרת סבירה. ואז בא הירדן של יקבי רמת הגולן  על אותה משבצת. וברקן – בסדרת ה-classic. היום, כפי שכבר כתבתי, המגוון כל כך רחב, שאין איזה שליט אחד של היינות ה"פשוטים". יש את טפרברג, את teva
    של יקבי בינימינה ואם רוצים להשקיע עוד קצת כסף, אז אנחנו מאוד אוהבים את המרלו של גמלא (גם את הסנג'ובזה). אבל השחיקה וסוג של שעמום מהיקבים הגדולים, קצת הרחיק אותי.

    כששחקן כדורגל מגיע לגיל שלושים ("מתבגר" בשפת היורם ארבל), יודעים שיש לו איכויות שונות מאשר שחקן צעיר יותר. המהירות דועכת, הכושר הגופני מתדרדר. אבל הוא זוכה באיכויות חדשות, שונות – ניסיון. השחקן כבר מכיר את כל ה"טריקים" של השחקנים שמולו, יודע איך לחלץ כדור טוב יותר. חכם יותר בראיית המשחק. אבל לא באנו לדבר על כדורגל הרי, איל ברקוביץ' תופס את הנישה הזאת (את הנישה של לדבר, זאת אומרת. לא של הכדורגל). בטעימת יין שנערכה בתערוכת היינות השנתית בגני התערוכה, זכינו להכיר איכויות חדשות של יין. לא יינות צעירים, נמרצים ומפתיעים. אלא יינות עם ניסיון.

    אז טעמנו לא מעט – יינות לבנים (שרדונה ושרדונה-אודם, "יין אורגני") שהתיישנו כשבע שנים במרתפי היקב, מה שזיכה את היין בטעמים בוגרים יותר ומפתיעים יחסית ליינות לבנים. המשכנו לחקור את תחילת שנות ה-2000 עם מרלו וקברנה סוביניון (קברנה סוביניון 2001 היה המועדף על שמנת ועליי). הייננית שאלה אותנו אם אנחנו מרגישים את הטעמים של הפירות המבוגרים יותר – את הצימוקים ולא את הענבים, את השזיף המיובש במקום השזיף ה... לא מיובש, או אם אנחנו מרגישים את השוקולד(?) בטעימה של המרלו 2002. ובכן לא, הרגשנו בעיקר טעם של יין. אבל כן יין "כבד" יותר ובעל טעם עמוק יותר משל אלו הצעירים. בחיי, לא משנה איך מנסים לכתוב על יין – תמיד זה נשמע פלצני.

    לקינוח, זכינו לטעום יין מתוק בשם "הייטסווין" שהוא "אייסווין" שמיוצר ע"י יקבי רמת הגולן. "אייסווין" הוא יין שהענבים שלו מתחילים את תהליך ההפיכה ליין בעודם קפואים וכך שומרים על רמות סוכר גבוהות. השילוב של יין מבוגר עם המתיקות שבו ניפקה את אחד מיינות הקינוחים המוצלחים שיצא לנו לטעום. ואם נקשיב להמלצת הייננית, בשילוב של גבינות חריפות מאוד, נוכל ליהנות עוד יותר.  

    אז כן, בהחלט ניתן להוסיף לרשימת הקניות לחג איזה יין ישן יותר ומפתיע יותר מעוד יין צעיר, מהפכני ככל שיהיה. שווה לנסות את הגיוון הזה, רק חשוב לזכור לתת ליינות כאלה "לנשום" לא מעט זמן. כלומר, לפתוח אותם כשעתיים לפני השתייה ולאפשר לאוויר שבחוץ לעזור ליין להגיע לטעם עדין יותר ולמעבר חלק יותר בגרון.


    נ.ב

    בין היינות שטעמנו היו כמה בקבוקי "מגנום". בקבוקים אלו הם כפולים בגודלם מהבקבוקים הסטנדרטיים של ה-750 מ"ל ומתומחרים לרוב קצת פחות מהמחיר של שני בקבוקים. אז למה בעצם לקנות כזה בקבוק? שאלתי את אשת השיווק של יקבי רמת הגולן בטעימה:
    "יין בבקבוק מגנום יתיישן לאט יותר, מה שאומר שהוא גם יתקלקל מאוחר יותר. בנוסף, אם רוצים שכל השולחן בחגים לדוגמא, ישתו את אותו היין  - זאת דרך לאפשר את זה.
    ובשורה התחתונה, אין מה לעשות – זה מרשים הרבה יותר. לכל חג שמביאים בקבוק כזה, הוא מגמד את הבקבוקים מסביבו."

    שיהיה לכם לחיים,
                    שמן ושמנת.
    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/3/10 23:36:

      תודה לך. צוחק

      המגנום זה גימיק חביב, אבל אני דווקא הייתי שמח לנסות שני יינות שונים במקום בקבוק אחד.
        1/3/10 19:12:

      תודה על ההעשרה...

      ידעתי שמגנום קשור לקלינט א.

      ועכשיו היין..

      לך *

      ארכיון

      פרופיל

      שמן ושמנת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין