עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    עוגה אישית עם שוקולד ואגסים

    2 תגובות   יום חמישי, 18/2/10, 09:07

    חתך 

     

    אני בכלל התחשק לי להכין פשטידה. אבל לא מצאתי שילוב טעמים נכון. וחוץ מזה נזכרתי שקניתי המון אגסים בסוף השבוע. חשבתי על טארט אגסים ושקדים אבל למי יש זמן להשקיע בתקופה כל כך לחוצה? אז נשארתי עם אגסים במקרר, רצון לשילוב נכון של טעמים וקוצר זמן.

     

    ואז מצאתי מתכון שחיבר בין כל הנקודות – עוגות אישיות תפוחות עם שוקולד ואגסים אפויים. משתמשים בהן במעט שוקולד ואפשר לאפות אותן גם כעוגה אחת גדולה בתנית אינגליש קייק. הכנתי את הבסיס, קילפתי אגסים,חתכתי לפרוסות דקות, חילקתי לקוקוטים אישיים והכנסתי לתנור בדיוק כמו שכתוב. אלא שאחרי עשר דקות חיכתה לי הפתעה – העוגות תפחו ובלעו לתוכן את פרוסות האגס. בלי להתבלבל קילפתי עוד שני אגסים, חתכתי והנחתי מחדש על העוגות תוך כדי אפייה.

     

    אגסיםחתוכים 

     

    אחרי עשר דקות הוצאתי אותן מהתנור,ריחניות ויפות וגיליתי שהאגסים החבויים בתוך העוגה רק משפרים לה את המרקם ואת הטעם. ובכלל השילוב הזה של שוקולד ואגסים מפתיע ומרענן. עכשיו כל מה שנותר לי הוא למצוא איזה אחר צהריים פנוי כדי להתענג על כובד של שוקולד עם קלילות של אגס.

     

    יפה 

     

    עוגות אישיות של שוקולד ואגסים

    מתכון של הלן ז'רדין

     

    המצרכים: 

    113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

    1/2 כוס סוכר

    3 ביצים

    60 גרם שוקולד מומס

    1/4 כוס חלב

    125 גרם קמח

    15 גרם (3 כפות) אבקת קקאו

    1/4 1 כפית אבקת אפייה

    ארבעה אגסים קלופים ונקיים מגרעינים ומעוקץ.

     

    אגס מקולף 

     

    אופן ההכנה: 

    מחממים תנור ל175 מעלות

    שמים במיקסר עם וו לישה סוכר וחמאה ומתחילים לערבב כשלוש דקות. מקטינים את המהירות ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, מוסיפים את את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את החלב, הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומגבירים מהירות ל30 שניות.

    מוציאים מהמיקסר ומערבבים שוב בעזרת כף את כל החומרים לתערובת אחידה.

     

    מחלקים את התערובת לתבניות אישיות (אפשר תבנית מאפינס או קוקוטים מנייר) או לתבנית אינגליש קייק.

    פורסים את האגסים לפרוסות דקות ומניחים כמה פרוסות על כל עוגה אישית.

     

    אופים במשך 20-25 דקות כאשר אם אחרי עשר דקות העוגה מכסה את האגסים מניחים עליה שכבה חדשה של פרוסות אגסים.

    אם מכינים את העוגה בתבנית אינגליש קייק אופים עד 40 דקות.

     

    פתוח 

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/3/10 19:32:

      יופי של מתכון.

      גם אני מבשל בדרך כלל , לפי המוצרים איתם אני "נתקע" במקרר.

      יש לך מתכוון לסלט כרוב מנצח?

      פשוט נתקעתי עם שני כרובים ירוקים..

      :-)

        27/2/10 20:40:


      נראה נשמע ואני בטוח שזה גם טעים......

      פעם הבאה אם את לחוצה יש מתכון מנצח לאגס

      פשוט תתבלי אותו בשוקלד מומס וחכי עד שיתקרר........

      חחחח

      לך *

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות