עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    העיקר זה הרומנטיקה: טארטלט ליום האהבה

    5 תגובות   יום שישי , 12/2/10, 17:18

    טארט 

     

    כשניסיתי לחשוב על משהו מעניין וטעים שיתאים לוולנטיינז דיי נתקע לי בראש השיר "בסמטת התותים" שמבצעים דני ליטני וסנדרה ג'ונסון. אני מאמינה שזה קרה משתי סיבות: הסיבה הראשונה היא שלמצוא מתכון מושלם לוולנטיינז דומה מאוד למשימות שבני הזוג מטילים אחד על השנייה בשיר (לחרוש שדה בקליפת ביצה, לכבס חולצה בבאר יבשה). הסיבה השנייה הרבה יותר פשוטה: אמרת ולנטיינז אמרת תותים.

     

    תותים 


    החלטתי ללכת על טארטלט לימון ותותים. קינוח חגיגי עם בצק פריך, מילוי קרם לימון ותותים מלמעלה. בהתחלה הכל היה נראה די פשוט. ובדיעבד אני מודה – זה באמת די פשוט, כל עוד לא מתרגשים יותר מדי באמצע, לא נבהלים מזה שהבצק מתפורר כל שנייה (אני עשיתי את זה ומרוב עצבים החלטתי להכין בצק חלופי - טעות בדיעבד. כל מה שצריך זה רק קצת סבלנות להדק את הבצק לתבנית) ומתאזרים בסבלנות כשמכינים את הקרם וכשמסדרים את התותים. אחרי הכל, באהבה כמו באהבה, לא תמיד מספיקה רק הכוונה.

     

       

     

    הרבה 

     

     טארטלט לימון ותותים / המתכון של cathy p מתוך davislife magazine

    לחביצת לימון (אפשר לקנות מוכן, אם לא -כדאי להכין יום מראש):
    מיץ וקליפה מגוררת משישה לימונים
    400 גרם סוכר
    150 גרם חמאה רכה
    4 ביצים

    שימו לב: יוצאת כמות גדולה יחסית לנדרש. אפשר לצמצם אך לשמור על היחסים.

     

    לבצק:
    220 גרם חמאה
    1/2 כוס סוכר
    כפית תמצית וניל (אפשר בלי)
    1/2 כפית מלח
    2 כוסות קמח

     

    220 גרם גבינת שמנת
    1/2 כוס חביצת לימון

     

    בנוסף:
    ריבת תות
    מיץ מחצי לימון
    תותים (רצוי קטנים)

     

    אופן ההכנה:
    הכנת חביצת לימון:
    מבשלים מיץ לימון עם קליפה מגוררת ועם הסוכר על אש קטנה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

     

     לימון

      

     שוברים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים להם מעט מתערובת הלימון החמה כדי להשוות טמפרטורות. מוסיפים הביצים חזרה לתערובת הלימון ומבשלים על בן מארי כ-40-30 דקות עד שהתערובת מסמיכה. יש להימנע מלהרתיח את העיסה כדי שהביצים לא יתבשלו ולערבב כל הזמן.

    מכבים את האש, מצננים שומרים בכלי אטום ושומרים במקרר.

     

    חביצה 

     

    הכנת הקלתית: 

    ממיסים את החמאה ומערבבים בה היטב את הסוכר ואת תמצית הווניל. שופכים לקערת מיקסר את הקמח ומוסיפים את תערובת החמאה והסוכר. מוסיפים מלח. לשים במיקסר במהירות בינונית עד שנוצר בצק בעל מרקם פירורי.

     

     

    בצק 

     

    מהדקים את הבצק לתבנית טארטלט אישית עם בסיס נשלף. הכמות מספיקה לשש תבניות. מקפידים שהשוליים יהיו עבים מספיק אבל לא מדי. אבל יש עודף בצק שיוצא מחוץ לדפנות מיישרים אותו עם סכין.  

    במידה שמתקשים להדק ניתן לחמם את הבצק במיקרוגל חצי דקה ואז הוא יהיה רך ונוח יותר לעבודה. 

    דוקרים את בסיס הקלתיות במזלג ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
    מוציאים ואופים בחום של 160 מעלות למשך 25 דקות עד שהבצק מזהיב. רצוי להשתמש בגולות אפייה או בקטניות בעת האפייה כדי למנוע את התנפחות הבצק.
    מוציאים מהתנור ומצננים.

     

     

    לפני

     

    אחרי

     

    אחרי2 

     

    מערבבים את חביצת הלימון עם גבינת השמנת עד שנוצרת תערובת אחידה. ממלאים את קלתיות הבצק ומכניסים למקר למשך שעתיים (הקלתיות הממולאות יכולות להישאר במקרר עד 24 שעות).

     

     

    הרכבה:

    שוטפים היטב את התותים ומייבשים היטב. קוטמים את החלק ירוק.
    מערבבים בקערית בערך ארבע כפיות ריבת תות עם חצי מיץ לימון. שמים מעט מהריבה על המילוי בנגיעות שעליהן יונחו התותים.
    מניחים את התותים על נגיעות הריבה.

    מניחים על כל טארטלט עלה נענע וזורים מעט אבקת סוכר.

     

     

     

    אחד

     

    שתיים

     

    שלוש 

     

    ארבע 

     

     

    נשארתם עם בצק? אין בעיה:
    שומרים מעט בצק בצד ואת היתר מרדדים לעלה ומעבירים לתבנית. מורחים את העלה בריבה ומפוררים מעל את הבצק שהשארתם בצד (אפשר להיעזר במיגרדת). אופים בחום של 160 מעלות עד שהבצק מזהיב. חותכים לריבועים, או, אם רוצים ללכת עד הסוף – קורצים לבבות.

     

     

     

    עוגיות 

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/2/10 10:11:

      משקיענית שכמותך......

      מקסים ומתוק להפליא.....

       

      טיפ- באפיה ה"עיוורת " של הבצק, אפשר להניח נייר כסף על הבצק עצמו ועליו להניח את השעועית - כך קל יותר להסיר אותה אחרי האפיה והיא לא נדבקת לבצק.

       

       

        14/2/10 09:44:


      קינוח נפלא! *

      תודה לך :))

        14/2/10 07:51:

      בתור מי שהיה לה את הפרווילגיה לאכול את יצירת המופת הזאת - ממליצה לכם לפנק ולהתפנק על זה!

      and quick!

      :)

        13/2/10 14:34:

      נראה משגע!!

      שרי

        13/2/10 14:06:


      מתכון מקסים והתוצאה מכובדת :))

       

      מומלץ.

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות