עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    עוגיות ללא אפייה

    1 תגובות   יום חמישי, 4/2/10, 17:39

     

    מוכן 

     

    הכל מתחיל מזיכרון ילדות. עוגיות שדמיינת שהן מסובכות להכנה כי היו מכינים אותן רק לאירועים מיוחדים. עוגיות יפות וחגיגיות בשחור ולבן ששומרים במקפיא. ואז מתחילים הבירורים, הניסיונות להיזכר, לאתר את המתכון, דפדופים מהירים במחברות מתכונים, בדפים מוכתמים בנתזי שמן או אבקת אפייה. חיפוש בין כרטיסיות, טלפונים - "אולי את זוכרת את עוגיות המרציפן ההן?"

     

    מוכן3 

     

    בסוף מוצאים את המתכון ואז מתגלה התרמית הגדולה – אין כאן בכלל מרציפן והעוגיות האלה לא מסובכות. אפילו פשוטות שזה כמעט מעליב. יש להן טעם שוקולדי אבל אין בהן שוקולד, יש להן ניחוח מרציפני אבל אין בהן שקדים (רק תמצית טעם), והמרכיב העיקרי שלהן הוא בכלל ביסקוויטים מרוסקים. ולמרות כל חוסר השיק הזה, כשהוצאתי אותן בשבת מהמקפיא הן שוב היו כל כך יפות וחגיגיות.

     

     

     

    אחרי התייעצויות ומחשבה החלטתי לקחת את המתכון הבסיסי ולשדרג אותו לטעמים אחרים. העיקרון פשוט – עוגיות "נקניק" ללא אפייה על בסיס בצק מביסקוויטים טחונים. שומרים את הנקניק במקפיא בתוך נייר האפייה ולפני ההגשה פורסים אותו ומגישים. הצורה השבלולית שלהן יפה ומרשימה, הטעם ממכר, והמרקם הוא הדבר היחידי כאן שמזכיר מרציפן.

     

    מוכן5


    עוגיות "מרציפן"
    כ-30 עוגיות

     

    המצרכים:
    לשכבת הבסיס:
    250 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
    1/2 כוס סוכר
    2 כפות קקאו
    1/2 כוס מים חמים

    לשכבת המילוי:
    100 גרם קוקוס
    100 גרם חמאה מומסת
    1 כוס אבקת סוכר
    מעט תמצית שקדים

     

    אופן ההכנה:

     ביסקוויטיםטחונים

     

    מערבבים בקערה את חומרי שכבת הבסיס ולשים עד שנוצר מעין בצק.

     

    חומריםבצק
    בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מזלג את חומרי שכבת המילוי עד שנוצר מרקם מעט נוזלי-שמנוני.

     

     קוקוסתערובת

     

    לוקחים מחצית מהבצק ומניחים על נייר אפייה. מרדדים לעלה בצורת מלבן.
    מורחים על העלה מחצית מתערובת המילוי. מומלץ להשתמש בקלף למריחה אבל אפשר גם במרית או בכף.

     

    מריחה

    מריחה2



    בעזרת נייר האפייה מגלגלים לאורך לצורת גליל, מהדקים מעט. שומרים בתוך נייר האפייה ומכניסים למקפיא לשעה (הגליל יכול להישאר במקפיא גם שבוע ואף יותר, אבל הסיכוי שהוא יישאר שלם נמוך).

     

    גליל


    חוזרים על הפעולות עם המחצית השניה.

    לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ופורסים את הגליל לפרוסות בעובי ס"מ.

     

    פריסה


    גירסה ב': עוגיות תמרים ושקדים

    לשכבת הבסיס:
    250 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
    1/2 חבילת ממרח תמרים
    כפית קינמון
    1/4 כוס מים חמים

    לשכבת המילוי:
    100 גרם שקדים טחונים
    1/2 כוס אבקת סוכר
    75 גרם חמאה
    מעט תמצית שקדים

    אופן ההכנה זהה לאופן ההכנה הקודם.

     

    בצקתמרים

     

    סוכר ושקדים

     

    חמאה

     

    לערבב

    חמאה

     

     רידוד

     

    מריחה3

     

     

    גירסה ג': עוגיות שוקולד לבן וחמאת בוטנים
    שימו לב –העוגיות האלה נראות פחות חגיגיות מהגירסה המקורית, אבל הטעם נפלא, במיוחד לאוהבי חמאת בוטנים.

     

    לשכבת הבסיס:
    250 גרם ביסקוויטים טחונים לאבקה
    80 גרם שוקולד לבן
    1/2 כוס חלב פושר

    לשכבת המילוי:
    2 כפות נדיבות של חמאת בוטנים
    50 גרם שקדים טחונים
    2 כפות אבקת סוכר

    אפשרות – 2 כפות שקדים פרוסים.

     

    אופן ההכנה:


    מערבבים בקערה את חומרי שכבת הבסיס ולשים עד שנוצר מעין בצק.
    את חמאת הבוטנים מומלץ לחמם מעט במיקרו כדי שתהיה נוזלית יותר ויהיה קל יותר לערבב אותה עם יתר החומרים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם אחיד.

    לוקחים מחצית מהבצק ומניחים על נייר אפייה. מרדדים לעלה בצורת מלבן.

     

    חמאת

     

    מריחה4

     

    מריחה5

     


    מורחים על העלה מחצית מתערובת המילוי. מפזרים כף שקדים פרוסים על התערובת.
    בעזרת נייר האפייה מגלגלים לאורך לצורת גליל, מהדקים מעט. שומרים בתוך נייר האפייה ומכניסים למקפיא לשעה.
    חוזרים על הפעולות עם המחצית השניה.
    לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ופורסים את הגליל לפרוסות בעובי ס"מ.

     

    פריסה2
    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/2/10 22:27:


      אנסה להכין משהו. אפשר להמיר בממתיק?

       

      מומלץ.

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות