עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    "לא הפסקתי ליישר ת'עוגה" - עוגת גזר

    15 תגובות   יום חמישי, 4/2/10, 00:11


    האם זה מוכר לכם ? אתם ניגשים לתבנית העוגה ופורסים או חותכים חתיכה יפה אוכלים ונהנים. ואז.. שוב מתקרבים לתבנית ולוקחים לכם עוד מנה, אבל קטנה יותר ו..

    זהו ,שאני עד היום בגילי הבוגר ..לא הכרתי את המונח ליישר ת'עוגה. בגיל ממש צעיר בבית ההורים גדלנו על נוהגי אוכל מסודרים. עוגה /עוגיה פעם ביום, אין סתם נישנושים בין הארוחות ויש גבולות עם מתוק ובכלל אין ל'חטוף' ורצוי לאכול 'בריא ומסודר'. אימאשלי מספרת שעד גיל הגן גדלתי ללא דברי מתיקה כלל . פשוט חונכתי שסוכריות זה חמוץ. הגילוי נעשה מהר מאוד בחוזרי יום אחד מהגן של פנינה בישוב הכפרי בו נולדתי .. מספרת לאימי שהחמוץ הזה טעים..לי.

    הרווח הנוסף מאי אכילת מתוקים בשנים הראשונות לחיי ..כך טוענים אצלנו בבית זה שיניים בריאות עד גיל מאוחר מאוד מאוד . אז הערב, יישרתי ת'עוגה החדשה במטבח. אבל אינני אשמה , זה בגלל החושך והצימוקים שהפריעו לי לחתוך יישר בכל פעם שניסיתי  צוחק.

    עוגת הגזר הזאת נפלאה. מכינים אותה בדקות ספורות ,ולאחר 20 דקות אפייה יש עוגה טעימה.מאוד.

    שימו את הזמר סיל בפול ווליום.. [השיר] הוא עזר לי לאפות את העוגה היום קריצה .

    --

    עוגת גזר קלת הכנה

     

    המרכיבים:

     

    150 גרם סוכר דמררה

    150 מ"ל שמן קנולה

    3 ביצים גדולות טרופות קל

    1 גזר גדול = 140 גרם קלוף ומגורד דק

    100 גרם צימוקים חלוטים

    גרידה/זסט מתפוז שלם

    175 גרם קמח רגיל

    1 כפית אבקת אפיה

    1 כפית סודה לשתייה

    1 כפית קינמון (אפשרי גם מעט מוסקט טחון)

    --

    תבנית ריבועית 22 ס"מ

     

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור/טוסטר אובן לחום בינוני 180 מעלות. לשמן ולקמח את תבנית האפייה.

    בקערה גדולה לערבב: סוכר,שמן, ביצים.

    להוסיף: גזר, צימוקים וקליפת תפוז.

    בנפרד לנפות קמח עם חומרי התפחה.להוסיף לקמח את התבלינים.

    להוסיף את תערובת הקמח לקערה השנייה . לערבב קלות.

    לצקת לתבנית , ליישר. לאפות 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

    המתכון המלא לעוגה מתפרסם במקביל גם כאן



    צילומי לילה:בין ביס לביס : חני הראל .

    --
    עדכון 8.2.10 :  'יפנית' הכינה את העוגה עם גיוון מעניין ואהבה את התוצאה - כאן .

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        12/3/10 17:18:

      ברגע זה העתקתי את המתכון,

      הוא עבר למטבח לביצוע!

       

      תודה רבה...

        6/2/10 21:47:

      צטט: dark rose 2010-02-06 21:10:04

      מעולה! אני שמתי 2 גזרים ולא 1 (אם כבר..) וקצת שוקולד מריר שנמס.. יצא מעולה. אם יש לך רעיון מה יכול להחליף את הביצים, אני אשמח.

       

      איזה כייף שהכנת וכתבת  .אני שמתי גזר XL , מתוך חבילת הגזרים ,שקלתי את הגדול ביותר, בהחלט שווה ל- 2 גזרים קטנים יותר..טוב לדעת שאפשרי עוד לתגבר.תודה על העדכון.

      אינני יודעת מה יכול להחליף את הביצים ושיתן תוצאה דומה מאוד לעוגה הזאת. מאידך יש לי מתכון לעוגה ללא ביצים כלל על בסיס חלב קוקוס אבל מירקמה פחות טוב מזו.עוגה 'לבנה' לגמרי חסרת יחוד.

      שבוע טוב !

        6/2/10 21:42:

      צטט: עזרא מורד 2010-02-06 12:22:38


      הסתקרנתי להציץ.

      מאכלים לבטח טעימים .

       

      תודה עזרא ושבוע טוב

        6/2/10 21:10:
      מעולה! אני שמתי 2 גזרים ולא 1 (אם כבר..) וקצת שוקולד מריר שנמס.. יצא מעולה. אם יש לך רעיון מה יכול להחליף את הביצים, אני אשמח.
        6/2/10 12:22:


      הסתקרנתי להציץ.

      מאכלים לבטח טעימים .

        6/2/10 06:39:

      צטט: ג'וני03 2010-02-05 16:24:15


      נראה טוב

      שווה בדיקה

       

      תודה

       

      תודה שחר , אשמח אם תדווח איך יצאה אצלכם העוגה.

        6/2/10 06:38:

      צטט: ליזה אלינור 2010-02-05 14:31:18


      עוגה נהדרת. אפשר להחליף את הצימוקים במישמש מיובש חתוך לריבועים קטנים. תודה

       

      תודה רבה ליזה נקרא טעים !  העוגה הזו תזכה לגיוונים שונים במטבחנו, אהבנו .

       

        6/2/10 06:36:

      צטט: פטיסרי 2010-02-05 11:32:23


      אני לא מכניס עוגות הביתה כדי שלא נצטרך ליישר,

       

      גם רעיון  .... תודה

        5/2/10 16:24:


      נראה טוב

      שווה בדיקה

       

      תודה

        5/2/10 14:31:

      עוגה נהדרת. אפשר להחליף את הצימוקים במישמש מיובש חתוך לריבועים קטנים. תודה
        5/2/10 11:32:

      אני לא מכניס עוגות הביתה כדי שלא נצטרך ליישר,
        5/2/10 10:48:

      צטט: odelia76 2010-02-04 15:25:36

      אני לא אוהבת צימוקים וזה עדין נראה מעולה :-)

       

       

      תודה אודליה שמחתי .אני מניחה שגם עם פרי יבש אחר כתחליף לצימוקים זה יהיה מוצלח .. שבת שלום.
        5/2/10 10:47:

      צטט: שוורית 2010-02-04 07:11:18


      בלוג אוכל יום נפלא

      אוחחח על התמונות,,,

      והעוגה טעימה ביותר=ממש עוגת דבש

      גם אם אני לא כותבת לך , תמיד עוקבת ומתענגת על התמונות

      יישר כוח

       

      תודה רבה רונית וסוף שבוע טעים ונעים .  (לא שכחתי אותך עם הרביולי

       

        4/2/10 15:25:
      אני לא אוהבת צימוקים וזה עדין נראה מעולה :-)
        4/2/10 07:11:


      בלוג אוכל יום נפלא

      אוחחח על התמונות,,,

      והעוגה טעימה ביותר=ממש עוגת דבש

      גם אם אני לא כותבת לך , תמיד עוקבת ומתענגת על התמונות

      יישר כוח

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין