עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    מיוחד לט"ו בשבט: עוגיות תמרים

    2 תגובות   יום חמישי, 28/1/10, 13:04

    עוגיות תמרים 

     

    לרגל ט"ו בשבט בחרתי בפרי האהוב עלי (כל השנה) והכנתי עוגיות תמרים ביתיות וממכרות עם בצק פריך נפלא שאני ממליצה לאמץ לעוד מתכונים מסוג זה. למלית משתמשים בממרח תמרים ובתמרים חתוכים ומומלץ לשדרג אותה עם כפית-שתיים של טחינה גולמית.

     

    אין לי יותר מדי מה להוסיף חוץ מזה שט"ו בשבט הולך להיות השנה יום שמשי נהדר, שהוא יוצא בדיוק יום אחרי יום ההולדת שלי ושאני מתכוונת לשבת במהלכו בבית וללמוד למבחן שיש לי ביום שני. 

     

    תמרים 

     

    עוגיות תמרים ואגוזים 

    עוד מתכון מעולה שמצאתי במחברת המתכונים של אמא

     

    המצרכים ל-60 עוגיות :

     

    לבצק:
    400 גרם חמאה
    כוס מיץ תפוזים
    גרידת תפוז שלם
    2 שקיות אבקת אפייה
    2 שקיות סוכר וניל
    900 גרם קמח

     

     

    למלית:
    2 קופסאות ממרח תמרים
    כפית וחצי קינמון
    שתי כפות שמן קנולה או חמניות

     

     

    בנוסף:
    6 כפות טחינה גולמית
    200 גרם אגוזים קצוצים: לוז ומלך.
    10 תמרים מגולענים קצוצים (לא חייבים)

     

    100 גרם אבקת סוכר.

     

    חומרים 

     

    אופן ההכנה:
    לשים במעבד מזון את כל חומרי הבצק. לאחר שהבצק אחיד יוצרים ממנו שישה כדורים.
    מערבבים בקערה את ממרח התמרים, השמן והקינמון.

     

    בצק 


    משטחים כל כדור בצק לעלה מלבני. שמים לב שהבצק לא דק מדי ולא עבה מדי. מורחים כל עלה בתערובת התמרים, עליה מפזרים כף טחינה ומורחים בעדינות.

     

    מריחה 

     

    מפזרים את האגוזים ואת התמרים הקצוצים ומגלגלים: קודם סוגרים את המלבן משני צידיו ה"קצרים" ואז מגלגלים בעדינות לכל האורך ליצירת רולדה ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. (סך הכל שש רולדות).

    מסמנים לאורך רולדת התמרים חריצים עמוקים במרווח של כ2-3 ס"מ לפני האפייה. החריצים צריכים להגיע כמעט עד לתחתית הרולדה. אופים בחום של 180 לכ-15 דקות עד שהרולדות מזהיבות.

     

    לפני אפייה 

     

    מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר. לאחר שהרולדות התקררו חותכים לפי החריצים. שומרים בכלי אטום. 

     

     

    חושך

     

    שומר

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/1/10 11:13:

      תודה. הכנתי ויצא מצוין.
        28/1/10 20:26:


      תענוג. נראה טוב.

      מומלץ.

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות