עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ריבועי לימונדה תות שדה

    15 תגובות   יום רביעי, 27/1/10, 14:57

    ניקול ווסטון בעלת בלוג האוכל הותיק baking bites ומוציאה לאור של ספר אפייה קוראת לריבועים האלו: "Strwberry Lemonade Bars". הריבועים מתקתקים ובעלי צבע נאה. מזכירים משהו 'למון ברס' אבל בצבע מעט ורוד. הבצק הפריך נאפה קודם בתבנית גדולה עד להזהבה. עליו יוצקים את מלית הלימון- תות שהיא נוזלית לגמרי. קרוב למחצית השעה אחרי העוגה מתייצבת ומוכנה.לאחר צינון הריבועים נחתכים יפה.מי אמר שנמוך זה לא טעים ?.. צוחק 

     

     

    ריבועי לימונדה תות

    החומרים לבצק:

    1/4 כוס סוכר לבן= 50 גרם

    120 גרם חמאה רכה

    כוס וחצי קמח רגיל = 210 גרם

    1/4 כפית מלח

    -

    החומרים למלית:

    1 כוס מיץ לימון

    זסט/קליפה מגוררת מלימון אחד

    חצי כוס מחית תות שדה (למעוך כ6-7 תותים היטב במזלג)

    כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם

    4 ביצים L

    1/4 כוס קמח = 35 גרם

    1/2 כפית אבקת אפיה = 2 גרם

    1/4 כפית מלח

    --

    אופן ההכנה:

    לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות . למרוח במעט חמאה תבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ. 

    הכנת הבצק :

    במיקסר /ידנית להקרים חמאה וסוכר עד קבלת מירקם חלק. במהירות נמוכה להוסיף את הקמח והמלח. לערבב עד יצירת פירורי בצק עבים.(אני השלמתי את עירוב הבצק ידנית)

    לשפוך את כל הפירורים לתבנית האפייה. להדק היטב . לאפות עד שבצק זהוב 15-17 דקות.

    -

    בזמן שהבצק נאפה להכין את המלית

    בקערה גדולה לערבב:

    מיץ לימון,גרידת לימון, מחית תות,סוכר וביצים. לטרוף היטב.

    להוסיף לקערה: קמח, אבקת אפייה ומלח. לטרוף היטב (אפשרי במעבד מזון) עד קבלת תערובת חלקה.

    לצקת את המלית הנוזלית על הבצק האפוי החם. להחזיר לתנור לאפייה נוספת של כ- 27 דקות או עד שהמלית יציבה.

    לצנן לחלוטין לפני החיתוך. ניתן לאבק באבקת סוכר.

    לשמור בקירור.


    צילומים: חני הראל
    * הצלחת המוארכת עם ציור הגברת והחתול הושאלה מאימי. גיל הצלחת של 'נעמן' אולי כגילי אולי אף יותר. זכרון ילדות מתוק.
    --

    המלצות קריאה:

    * הבלוג של ליזה

    "לא מאמינה בדבר מלבד רציונאל בריא, חובבת שירה (ווקאלית), כתיבה (וורבאלית) וקריאה (פנומנאלית), משתגעת מאופנועים ומגאדג’טים עמוסים בפיצ’רים, חובבת מילים ארוכות וישור לשני הצדדים, אוהבת לארגן ארוחות רבות משתתפים, לרקוד ריקודים איריים וככלל להיות יוצאת מן הכלל.

    ויש שיאמרו (למען האמת רק אחד) שאני רק “פישרית קטנה.." כך כותבת ליזה כץ בהקדמה לבלוג שלה - הנה הוא כאן .

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        29/1/10 11:24:

      תודה נטשה .
        29/1/10 10:39:

      נראה מתוק ותותי.
        29/1/10 09:39:

      תודה רבה אהרון . ואני מתמוגגת מלהטוטי העופות שלך , גם האחרון הממולא  !
        28/1/10 23:29:
      עוגות זה החלק החלש שלי , אז נהנתי מהתמונות
        28/1/10 08:25:

      צטט: ג'וני03 2010-01-27 19:54:52

      נראה טוב

      יש מתכון?

       

      תודה . בשבילך , וודאי  :-) 

        28/1/10 08:24:

      צטט: פטיסרי 2010-01-27 19:12:15


      נראה יפה,

      תותים על עוגות תמיד מוכר

       

      תודה רבה . ההפתעה היתה שהתותים עברו את האפייה יפה . נשארו מעט לקישוט גם...

        28/1/10 08:23:

      צטט: lizkak 2010-01-27 19:10:07

      ורק עכשיו שמתי לב - רוב תודות על הקישור נשיקה

       

      ליזה מתוקה איזה יופי שאת כאן !  את משו את , שמחתי להמליץ  נשיקה.

       

        28/1/10 08:21:

      צטט: mi alma 2010-01-27 16:23:19


      הכל נראה כ"כ מדהים!!!

       

      תודה אלמתי . מתאים לאוהבי חמוץ- מתוק  :)

       

        27/1/10 19:54:

      נראה טוב

      יש מתכון?

        27/1/10 19:12:


      נראה יפה,

      תותים על עוגות תמיד מוכר

        27/1/10 19:10:
      ורק עכשיו שמתי לב - רוב תודות על הקישור נשיקה
        27/1/10 19:08:

      נראה מעדן!

      עוד מתכון לרשימת ההכנות שלי :) 

        27/1/10 16:23:

      הכל נראה כ"כ מדהים!!!
        27/1/10 15:00:

      תודה , אני כותבת אותו ברגע זה  :)
        27/1/10 14:58:


      נראה יפהפה

      יש גם מתכון ?

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין