עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    להכין רטבים בבית:בלסמי מצומצם וצ'רמולה

    2 תגובות   יום שלישי, 26/1/10, 21:24


    בתמונות למעלה:

    תות ורוטב בלסמי מצומצם, מרכיבים להכנת רוטב צ'רמולה.

    נתחיל עם רוטב הבלסמי המצומצם: 

    ע"י בישול וצימצום רוטב בלסמי מתובל מתקבל רוטב סמיך, כהה ומאוד ארומטי.

    מה אפשר לעשות איתו?

    - לתבל ירק מבושל

    - לתבל בשר מבושל

    - לקשט קינוחים בהירים

    - לצייר עם הרוטב על צלחות ההגשה נקודות יפות, כמו שף...בצורתו הקרמלית הסמיכה /הנוזלית.  

    --

    חשוב להימנע מבישול יתר של החומץ המתובל.. מה שקרה לי אתמול. הרוטב מתגבש ומתקרמל מהר תוך דקות ספורות .  הרוטב מסמיך עם הקירור. ניתן לדללו עם טיפות של מים חמים.

    הרוטב המצומצם לפני הדילול בעודו טרי :

    וכאן : הרוטב לאחר לילה בקרור ודילולו במעט מים חמים.--

     

     

    רוטב בלסמי מצומצם

    החומרים:

    1 כוס (250 מ"ל) חומץ בלסמי ממודנה (לרכישה בכל מרכול)

    1 כף דבש נוזלי

    1 עלה דפנה

    4 ראשי ציפורן

    ההכנה:

    לצקת את החומץ לסיר בעל תחתית עבה. לחמם על להבה בינונית.

    לבחוש פנימה דבש,עלה דפנה וציפורן. להביא לרתיחה.

    להנמיך את הלהבה ולבשל עד קבלת סירופ שהצטמצם לשליש כמות = שליש כוס. (10 דקות +- ולשמור על זה)

    ניתן לצקת את הסירופ בעודו טרי וחם על ירק/בשר או-

    לשמור במקרר.אם הרוטב סמיך מידי לדלל בבחישה של מעט מים חמים.

    מתורגם ומעובד ממתכון של : Lidia Bastianich קובץ מתכוני CIA

     --

     

    רוטב צ'רמולה

    החומרים:

    4 שיני שום כתושות

    1/2 כוס כוסברה קצוצה

    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1-2 כפות פפריקה מתוקה (אני שמתי כף)

    1 כף כמון טחון

    1/2 כפית מלח

    2 כפות מיץ לימון

    1/2 כוס שמן זית

     

    ההכנה:

    לטחון את כל המרכיבים בבלנדר.

    לאחסן במקרר.

    להגשה עם דגים/בשר, כממרח בכריך.

    הערות:

    * ניתן לכתוש את כל המרכיבים יחד במקום הטחינה בבלנדר.

    * ניתן להוסיף לרוטב רבע כפית קימל טחון.

     

    עדכון :רוטב צ'רמולה עם גבינה לבנה - זה טעים- 

     

     

    רשימת המרכיבים :

    מתורגם ומעובד ממתכון של :  Rafih & Rita Benjelloun  - קובץ מתכוני CIA

    -

    צילומים: חני הראל - כל הזכויות שמורות

     

    חוף הים - צולם היום אחה"צ :


    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/1/10 13:30:

      תודה רבה מיתר  (-:
        27/1/10 12:06:

      חני, כרגיל... מתכון מעולה וטעים. הסברים פשוטים שעושים חשק לנסות. ותמונות מרהיבות. שאפו!

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין