עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    עוגה לטו בשבט וגם סיפור נחמד

    7 תגובות   יום שני, 25/1/10, 21:39

    עוגת טו בשבט

     

     

     

    ככל שמתקרב החג הזה אני נרגש, פריחת השקדיות ולבלוב העצים עושים לי את זה.

    הכרתי פעם מישהי שפירות יבשים עשו לה את זה, אבל אהבה לא מחזיקה על דבלים.

    כל טו בשבט כשאני רואה את הפריחה ומריח את הניחוח באוויר, אני נזכר בסיפור ההוא

    עם תמר המג'הול בפינת הסתרים שלי, שם בבוסתן ההוא ביער מעל קיבוץ צורעה.

    נסענו לשם באותו יום שמש, טו בשבט כבר היה הרחק מאחורינו והיתה עונת הקטיף,

    מה שלא תקטוף היום אולי לא תזכה לקטוף. תימני זקן אמר לי את דבר החוכמה הזה:

    "אם היא באה אליך שתקטוף ולא קטפת, העלבת."

    וכשאני חושב על זה ועל שוויון והדדיות לא תמיד זה מסתדר לי אבל מצווה זו מצווה.

    וכך אני ואילנה זו מוצאים עצמנו נוסעים  בשביל לא ידוע בין שועלי שמשון לצורעה,

    בין פסלים סביבתיים ליערות ובוסתנים, עד שמגיעים אל הבוסתן שלנו - המקום בו

    מותר לי לשחרר את האילן.

    ובעוד אנחנו מתנשקים היא אומרת לי: "המממ...כמה מתוק אתה ששת"

    וגם אם נשמע בנאלי, הבוסתן, הריח והאוירה הזכירו לי עוגת טו בשבט.

     

    המרכיבים:

    2 כוסות קמח תופח

    0.75 כוס סוכר חום

    כוס קוואקר

    מעט גרד קליפת תפוז

    2 תאנים יבשות

    2 תמרים יבשים

    2 שזיפים מיובשים

    2 משמשים

    צימוקים

    3 ביצים

    0.75 כוס מיץ תפוזים

    קצת פחות מחצי כוס שמן

    קורט מלח

    אגוזים ושקדים קצוצים לקישוט

     

    ההכנה:

     

    בקערה מכניסים את הקמח ופירות יבשים קצוצים ומערבבים

    שלא ידבקו.

    מוסיפים את גרד קליפת התפוז, מוסיפים את הקוואקר, המלח

    ומערבבים היטב.

    בקערה מערבלים 3 ביצים מוסיפים את מיץ התפוזים ואת השמן.

    את הנוזלים מהקערה מוסיפים לקערת הקמח ומערבלים היטב.

    משמנים שתי תבניות מלבניות, ומחלקים את העיסה ביניהן.

    מכניסים לתנור מחומם מראש בחום בינוני לחצי שעה בערך.

    בודקים אם מוכן בעזרת קיסם או גפרור.

     

     

    בדקתי. זכרתי את דברי התימני, כן היא היתה מוכנה. אז קטפתי.

    ורק אז, בעוד גופי מזמר הבנתי מדוע בעצם שרים:

    "טו בשבט, טו בשבט חג לאילנות, חג לפרח חג ליער חג לכל אילן"

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (7)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        28/1/10 22:20:

      הסיפור הרומנטי מסביב למתכון נראה ,אף הוא, טעים במיוחד (-:

       

      [היתי נותנת לכם את כל כוכבי שמיים,

       ורק אחד יכלתי לתת כבר לעוף הממולא (-:]

        28/1/10 18:55:

      צטט: זיוה גל 2010-01-28 08:43:13


      ניחוח החג

      יפה

       

       


      מתאים לחג כמו כפה

      תודה

        28/1/10 18:55:

      צטט: המומלצים בע 2010-01-26 21:11:55

      אתה מתוק ששת.

      את בטח יודעת

       

        28/1/10 18:54:

      צטט: בלוג אוכל 2010-01-26 12:57:53


      ורואים שזה טעים !

      יאמי יאמי

       

        28/1/10 08:43:


      ניחוח החג

      יפה

        26/1/10 21:11:
      אתה מתוק ששת.
        26/1/10 12:57:

      ורואים שזה טעים !

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון