עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פסטה תרד : ממטבח הניסויים (וגם ניוקי תפוחי אדמה)

    6 תגובות   יום שבת, 23/1/10, 11:47

    נשארו לי עלי תרד מסלט הבטטה-תרד-גבינת פטה. החלטתי לנצל את העלים לניסוי 'בקטנה' להכנת פסטה עם עלי תרד טריים.וזאת בהמשך להכנת הפסטה הבסיסיתטחנתי את עלי התרד במעבד מזון קטן עם קמצוץ מים. התקבלו עלי תרד כתושים דק. לאותו מעבד מזון הוספתי מעט מלח,ביצה גדולה וכוס קמח. הפעלתי את המעבד ומהר מאוד קיבלתי בצק פסטה ירקרק. העברתי את הבצק למשטח מקומח ולשתי דקות ספורות. הבצק דורש יותר קמח בלישה וגם ברידוד. היה נחוץ לקמח כל הזמן את משטח העבודה הגדול (מהסיליקון הצהוב).

    הבצק היה גמיש ונוח מאוד לעבודה. רידדתי שוב ושוב עד שהבצק היה דק ואז חתכתי בשני אופנים ושמתי לייבוש:

    איטריות בעובי בינוני ומלבנים עבור לזנייה קטנה. כניסוי בישלתי איטריות בודדות במי מלח 6-7 דקות ..

     


    פסטה תרד - הבצק:

    50 גרם עלי תרד טריים

    1/4 כפית מלח

    כפית מים לטחינת התרד

    1 ביצה L

    150 גרם קמח רגיל

     

    --

    אתמול הוכן גם ניוקי תפוחי אדמה רך וטעים :

    בתמונה הניוקי לפני הבישול:  

     

     

     

    1 קילו תפוחי אדמה שטופים .לבשל במים כ-25 דקות או עד ריכוך. לצנן מעט לקלף ולמעוך היטב למחית.

    להוסיף :

    2 חלמונים מביצה L

    כ- 200 גרם קמח רגיל

    מעט מלח

    ליצור בצק שלא יהיה דביק. לחלק ל- 4 חלקים. לגלגל לגלילות דקות (בעובי אצבע) לחתוך לניוקי בערך 1.5 ס"מ כל ניוקי.

    לגלגל כל ניוקי על משטח מיוחד (בתמונה) או ליצור דוגמא עם מזלג.

    לבשל את הניוקי בסבבים במי מלח רותחים כ- 4 דקות.

    --

    כל הצילומים : חני הראל - כל הזכויות שמורות.

    * להדפסת לוח שנה שנתי 'טרי' - לחצו כאן

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        27/1/10 22:06:

      תודה רויטל :)
        26/1/10 19:55:


      כרגיל, כיף כאן :)

      רעיון מקסים עם התרד.

        25/1/10 20:02:

      צטט: יאיר ברטשפיז 2010-01-25 09:58:14

      תמיד נהנה מהפוסטים שלך

       

       

      תודה יאיר , כייף לי שאתה אוהב .
        25/1/10 20:02:

      צטט: mi alma 2010-01-23 12:35:24


      מוכשרת!!! *

      אני באה לאכול :))

      תודה אלמתי , הפסטה הירוקה מתייבשת לה , עוד לא ארזתי אותה ..  והניוקי (שנגמר) לדעתי הטוב מכל אלו שהכנתי :)

       

        25/1/10 09:58:
      תמיד נהנה מהפוסטים שלך
        23/1/10 12:35:


      מוכשרת!!! *

      אני באה לאכול :))

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין