עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    בטטה גבינת פטה ותרד

    10 תגובות   יום שישי , 22/1/10, 17:52


    לכל דבר יש פעם ראשונה... גם להביא סלט חדש שלא טעמתי קודם והוכן על ידי זו הפעם הראשונה לארוחה משפחתית.

    פתחתי את אריזת הקערה החדשה תוצרת "אמזה" לכבוד הסלט הזה. קערה גדולה בוהקת בצבע ורוד פוקסיה עם פנים לבן . סלט הבטטה נטעם והתקבל בקריאות התלהבות . "אני מכירה את הסלט הזה ! " אמרה אחותי . "אכלתי את הסלט הזה בחתונה של ..אולי חברה שלי מכינה אותו גם.." . בעלה הינהן ולקח עוד תוספת. את המילה 'נהדר' וכמה הסלט הזה מצויין שמעתי לאורך כל הארוחה. בסיום הכתבתי לה בע"פ את המתכון הפשוט..

    "אני לא אזכור.. תשלחי לי .. " ביקשה. אכתוב על הסלט הבטחתי לה. את מה שנותר מהסלט הגדול ארזנו לה במנה אישית הביתה.

    המתכון הזה מקורו בקובץ מתכונים בסגנון אוסטרלי והוא פורסם במגזין olive לפני כ- 4 שנים. הסלט מבוסס על בטטה , תרד ,גבינת פטה, בצל סגול ורוטב עשוי מחומץ בלסמי-דבש וחרדל .הטעם מפתיע , מרענן ,מלא צבע ובריאות.(אל תוותרו על הצנוברים !) .הפעם המתכון גם קל מאוד להכנה.לצערי הזמן המועט שהיה לי הניב תמונה בודדת של הסלט ולא יותר.

     

    -- 

    סלט בטטה תרד ופטה

    המרכיבים:

    800 גרם בטטה , קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני

    שמן זית

    100 גרם עלי תרד (בייבי) רצוי קטנים

    4 כפות צנוברים קלויים (במחבת יבשה)

    בצל סגול קטן חתוך לטריזים

    200 גרם גבינת פטה מפוררת

    3 כפות חומץ בלסמי ד'מודנה (אני השתמשתי בחומץ בלסמי פטורייה ג'יאקובאסי)

    2 כפות דבש נוזלי

    1 כף חרדל ,רצוי חרדל גרגירי (אני שמתי חרדל חלק וחריף  XX-Hot  של MAILLE)

    --

    אופן ההכנה:

    --

    * לאדות את פרוסות הבטטה בסיר גדול בתוך מי מלח רותחים במשך 5 דקות עד שהפרוסות מעט רכות בלבד. לסנן , לצנן ולערבב עם 2 כפות שמן זית.

    * לחמם מחבת פסים יבשה 'לבשל' מעט את פרוסות הבטטה דקות ספורות מכל צד. הפרוסות יתרככו מעט ויקבלו פסי חריכה נאים וצבע קרמלי. לערום את הפרוסות בצלחת גדולה .

    * בקערה/צלחת הגשה גדולה להניח את עלי התרד, צנוברים ובצל סגול. מעל לפורר את גבינת הפטה.

    * בקערית נפרדת לערבב :חומץ, כף שמן זית, דבש וחרדל .

    * להניח את פרוסות הבטטה על גבינת הפטה, לצקת מעל את הרוטב ולהגיש.


    התצלומים: חני הראל.
    דרג את התוכן:

      תגובות (10)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        25/1/10 20:29:

      תודה רבה , שמחתי לביקורך ואשמח גם בהמשך  :)
        25/1/10 20:11:


      בלוג מושקע ומרהיב.

      הצילומים מגרים

      וניכר כי למתכונים הייחודיים ניתן המגע האישי.

      אוהב סלטים, ולהתנסות בהם.

      ייתכן ובעתיד אשרבב כאן...

      צבי

        25/1/10 20:05:

      צטט: ג'וני03 2010-01-23 15:03:03


      נראה טעים

      אני אנסה את זה השבוע

      אבל בלי הפטה, אשתי לא אוכלת גבינות..

       

      תודה רבה , ממתינה לדיווח שלך גם בלי הגבינה (תוסיף לך לצלחת..)

        25/1/10 20:04:

      צטט: דיקלה5 2010-01-23 10:47:37

      את כל המרכיבים אני אוהבת...

      ביחד זה נראה מתכון מנצח...

      תודה לך *

       

      תודה רבה, אתמול שמעתי שגם ילדים אוהבים את הסלט , במיוחד את עלי התרד !

        23/1/10 15:03:


      נראה טעים

      אני אנסה את זה השבוע

      אבל בלי הפטה, אשתי לא אוכלת גבינות..

        23/1/10 10:47:

      את כל המרכיבים אני אוהבת...

      ביחד זה נראה מתכון מנצח...

      תודה לך *

        23/1/10 08:08:


      שמעי , לא ערכתי ניסויים עם הסלט הזה אבל: פקאנים מסוכרים קצוצים /גרעיני חמנייה או דלעת קלויים ולקט ירוקים לסלט (רוקט/ביבי/סלק ושות')  אולי גם יתאימו .אבל יתקבל סלט אחר ..  בתאבון   :)

      * ואולי לוותר על התוספות שאין ..הרוטב בצירוף הבטטה- גבינה יהיה גם כן טעים.

        22/1/10 21:20:

      נשמע מעולה...

      ואם נגמר לי התרד ואין צנוברים בסופר מה אפשר במקום?
      :)

        22/1/10 20:39:

      תודה רבה ושבת נפלאה .
        22/1/10 20:19:


      שווה להכין אותו. נשמע טעים. אני מתה על הטטות.

       

      מומלץ.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין