עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    עוגת השוקולד של יועזר בר יין

    4 תגובות   יום רביעי, 20/1/10, 19:43

    שוקולד 

     

    לכבוד השבוע האחרון של הסמסטר ורגע לפני שמתחילים המבחנים, שהם כידוע, מלכודת שוקולד מפורסמת, החלטתי לפנק את החברים בלימודים בעוגה חגיגית כזאת, שמבחוץ נראית פשוטה וסדוקה ומבפנים – עשירה וסמיכה. 

     

    לפעמים כל מה שמתחשק זה פשוט עוגת שוקולד. טובה, מרוכזת, רכה. בלי תחליפים ובלי הגיונות בריאים. פשוט שוקולד. עוגה שמסוגלת להפיל ולכן צריך לאכול ממנה בכמויות קטנות, או לחלוק אותה עם מישהו. עוגה פשוטה אבל חגיגית, שלא צריכה שום קרם מעליה, ולא קישוטים ולא זיגוג ולא קצפת. פשוט עוגת שוקולד.

     

    סוכריות 

     

    הקישוט היחידי שהוספתי היה בדמות פרחי סוכר צבעוניים, רק כדי לשבור את המראה הפשוט לכאורה. ברגע שפתחנו אותה כל אחד התמוגג מהסמיכות השוקולדית-פאדג'ית ומהטעם העשיר. נכון שהיא רחוקה מלהיות בריאה (חצי קילו שוקולד ועשר ביצים) אבל הי – סמסטר מסיימים רק שש פעמים (או יותר) בחיים.

     

    היא לא מסובכת יותר מדי, רק צריך לעקוב אחר ההוראות ולהתאמן בשבירת ביצים.

     

    ביצה1

     

    ביצה2

     

    ביצה3 

     

    עוגת שוקולד בלגית חצי אפויה שליועזר בר יין

    המצרכים לתבנית 28

     

    10 ביצים גדולות מופרדות לחלמון ולחלבון

    500 גרם שוקולד מריר קליבו (42 או 53 אחוז מוצקי קקאו)

    250 גרם חמאה

    2 כפות (50 גרם) סוכר

    2 כפות (35 גרם) קמח

     

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל190 מעלות.

    ממיסים את השוקולד על בן מרי, כשהוא כמעט מומס לגמרי מוסיפים לו את החמאה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה מבריקה במרקם אחיד.

     

    שוקולד

     

    שוקולד2 

     

    מקציפים חצי מהחלבונים לקצף יציבורך ואת החצי השני לקצף יציב וקשה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית מאוד.

     

    חלמונים 

     

    מוסיפים את הקמח ומערבבים במיקסרבמהירות נמוכה עד שאין יותר גושי קמח. טורפים את החלמונים המוקצפים לתוך השוקולד באיטיות.

    טורפים בעדינות גם את החלבונים הרכים ומקפלים לתערובת גם את החלבונים הקשים, עד שכל הגושים הלבנים נעלמים. מעבירים לתבנית 28 משומנת ואופים במשך 16-18 דקות (אני אפיתי 22 דקות), עד שמרכז העוגה עולה מעט ונוצרים סדקים בעוגה. באמצע האפייה מומלץ לסובב את התבנית.

     

    עוגה 

     

    מוציאים מהתנור, מכסים את התבנית ומצננים כרבע שעה. מסירים את הכיסוי ומגישים.

     

    את פרחי הסוכר ניתן להדביק עם קצת שוקולד מומס עם מעט חמאה מומסת בתוכו ובעזרת קיסם או גפרור.

     

    עוגה2
    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        26/1/10 15:45:


      נראית טעימה...כנראה שאכן כך...

      שומר תמתקון...

      תודה על השתוף

        24/1/10 10:53:

      עוגת פינוק.......

      חיוך
      תענוג.

      שומרת את המתכון.

        23/1/10 10:15:


      עשית פסל סביבתי מקליפות ביצים..

      מעניין לי מקליפות ביצה אחת יש יותר ליכלוך..

        21/1/10 09:16:

       איך שאני אוהבת את העוגה הזו שלו !

       איך אומרים החברה? אין עליה!  

       ובאמת  המרקם מדהים שלא לדבר על הטעם

       והם תמיד מצטנעים עם העוגה לכן אינה מקושטת שם

       

       כל הכבוד על המתכון  ו... הצלחת להוציא אותו !

       

      אגב אני מוכנה תמיד ללכת למסעדה ולו רק בגלל

       העוגה הזו 

       וגם המנה שאני הכי הכי אוהבת 

       פטריית כמהין עטופה בבצק  שוחה ברוטב כמהין 

       נו גם קפה טוב לקינוח ויין בתחילה וזהו.............

       

       

       

       

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות