עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פאי מנגולד נוסח צפון איטליה

    16 תגובות   יום שלישי, 19/1/10, 16:20

    ישנם סיפורי אהבה שלא נגמרים . אחד מהם אצלי הוא האוכל האיטלקי, הירקות ועשבי התיבול הירוקים. זה השבוע השני שהמטבח מלא ניחוחות איטלקיים ולא שבענו. במיוחד שאם הבית (במקרה זו אני) מנסה להתחקות אחר מתכונים איטלקיים אוטנטיים..גם אם הם דורשים שעות של עבודה במטבח . 

    סנדו אודו האיטלקי מספר שאצלם פאי מלוח נקרא 'פסטה' ובהיגוי מדוייק 'pashta '. במקרים רבים הפרוש לזה היה ארוחה כי זה כל מה שהוגש לצהריים .המאפה המלוח הזה יליד Triora בצפון המגף האיטלקי עשוי בצק דקיק ממולא בעלי מנגולד טריים, תפוח אדמה מבושל וגבינת פטה. המאפה דורש הערכות קצרה מראש והוא טעים לדעתי באופן בלתי רגיל. מרכיביו דלי השומן יוצרים מאפה בריא שאינו עתיר קלוריות .המאפה נחתך כפאי למשולשי ענק. ניסיתי להסתפק במשולש אחד גדול, זה לא הצליח לי הפעם .. ! צוחק--

     

    -----

    פאי מנגולד-תפוח אדמה

    -

    הכנת מוקדמת של הבצק :

    הבצק דורש צינון של שעתיים במקרר.

    בקערה קטנה לערבב כוס ורבע קמח מנופה (180= גרם) עם חצי כפית מלח דק.להוסיף כף וחצי שמן זית ולערבב במזלג. להוסיף בהדרגה חצי כוס מי ברז - כף אחר כף עד ליצירת בצק רך ואחיד (כמות המים הסופית =חצי כוס פחות ככף). ללוש את הבצק היטב .לעטוף בניילון ולאחסן במקרר למשך שעתיים.

    --

    הכנת המלית:

    לבשל תפוח אדמה בינוני קלוף במים עד שמתרכך. לצנן מעט ולחתוך לקוביות.

    בקערה גדולה לערבב:

    תפוח אדמה, בצל בינוני קצוץ דק, שתי כפות פטרוזיליה קצוצה וכוס עד כוס ורבע גבינת פטה מפוררת.

    לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי.

    לרחוץ היטב מכל שאריות חול צרור של עלי מנגולד (כ-6 עלים גדולים מאוד = צרור שנמכר באריזות בכל מרכול). לחתוך את העלים דק.

    להוסיף את המנגולד הקצוץ לקערה.

    להוסיף 2 ביצים L שנטרפו בנפרד.

    להוסיף 2.5 כפות שמן זית. לערבב הכל.

    --

    הרכבת הפאי:

    -

    לחמם תנור לחום של 190 מעלות . להכין תבנית גדולה של התנור.

    לחלק את הבצק הצונן ל- 2 חלקים : 2/3 ו- שליש.

    לרדד את החלק הגדול של הבצק לעיגול בצק דק בקוטר 37.5 ס"מ ולהניח על תבנית האפיה.  

     

     

    למרוח מעל את המלית וליישר . להשאיר שולי בצק סביב לא מרוחים במלית .

    לרדד את החלק השני של הבצק לעיגול בקוטר 32 ס"מ . להניח את הבצק הדק מעל המלית.

    להדק סביב את שולי שני הבצקים על מנת לסגור היטב את הפאי.

    לדקור את פני הבצק במזלג מספר פעמים. עם היד למרוח מעט שמן זית מעל פני הבצק.

    לאפות בתנור החם כ- 35 דקות או עד שזהוב היטב. ניתן להפעיל מידי פעם 'טורבו' ע"מ להשחים את הבצק.

    לחתוך למשולשים גדולים ולאכול חם. המתכון מתפרסם במלואו ובמקביל כאן.


     

     הערות:

    * ניתן להקפיא את הפאי בחלקים או משולשים.

    * במידה ובזמן האפיה החלק העליון של הבצק תופח ומתרומם יותר מידי , יש לדקור אותו במזלג במרכז ע"מ ש'יירד' ולהמשיך לאפות. 

    --

    כל הצילומים : חני הראל- כל הזכויות שמורות.

    המתכון מתורגם ומעובד קלות ממגזין סוואר ישן.

    --

    * אגב ישנה דרך מקורית לאחסן שקיקי תה - הנה כאן


     
    דרג את התוכן:

      תגובות (16)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/3/10 00:53:


      שתים עשרה וחצי בלילה. אני יושבת ומתענגת על חתיכת פאי מנגולד ועל הבלוג הנפלא שלך..

       

      תודה

       

      לנה

        4/2/10 19:23:

      או קיי כדי לא לבייש את האזור שלי בדרום איטליה...

       

      בקרוב אני מעלה מתכון למשהו טיפוסי מהאזור שלי (האוכל אצלנו יותר טעים).

       

      ברגע שאעלה משהו - אכתוב כאן.

       

      CIAO

        26/1/10 09:53:

      אני יודעת על מה אתה מדבר . שלא ייגמר ..  קריצה
        26/1/10 08:37:

      צטט: בלוג אוכל 2010-01-25 20:40:22

      צטט: הולמס 2010-01-22 10:18:17


      יא ווילי

       

      את לא בסדר את

       

      עכשיו שוב נהייתי רעב.

       

       

      איך נהיים חברים שלך ומקבלים הזמנות לארוחות?

       

      (אני טוב בלהביא יין. ובלאכול הרבה)

       

       

       

      שלום איש אתה רעב תמידית .. :)   העניין שאני בעד גבר שמבשל וגם מוריד ת'כלים . אני אביא את היין (בדיוק היום רכשתי משהו מבעבע איטלקי בטעם פירות יער.. )    תודה

       

      לא תמידית

       

       

       

       

      ישר אחרי האוכל אני לא רעב.

       

       

      די דומה לרעב מסוג אחר, האמת

       

       

        25/1/10 20:43:

      צטט: אורלינג 2010-01-23 16:40:49


      פאי מנגולד = שיכול אותיות נהדר של מאי פיינגולד.

       

      הברקת המחץ !

       

      בתאבון.

       

      יפה !  ותודה שבאת  :)

        25/1/10 20:40:

      צטט: wishingwell 2010-01-22 12:17:42


      נראה ונקרא נפלא.

       

      רותי.

       

       

      תודה רבה רותי .
        25/1/10 20:40:

      צטט: הולמס 2010-01-22 10:18:17


      יא ווילי

       

      את לא בסדר את

       

      עכשיו שוב נהייתי רעב.

       

       

      איך נהיים חברים שלך ומקבלים הזמנות לארוחות?

       

      (אני טוב בלהביא יין. ובלאכול הרבה)

       

       

       

      שלום איש אתה רעב תמידית .. :)   העניין שאני בעד גבר שמבשל וגם מוריד ת'כלים . אני אביא את היין (בדיוק היום רכשתי משהו מבעבע איטלקי בטעם פירות יער.. )    תודה

        25/1/10 20:38:

      צטט: דיקלה5 2010-01-20 23:16:40

      הבצק הזה מעולה וקל...

      לך *

       

      תודה .מתברר שאימי מכינה מבצק מאוד מאוד דומה 'בורקס' בגלילות ארוכות והבצק דומה לבצק של 'אידה' ז"ל היווניה שהיתה שכנה של סבתי  ז"ל. אידה הכינה מהבצק בורקסים קטנים בהבדל שהיא שמה מרגרינה בצק ומילאה אותו בחצילים .זה היה מעדן !

        25/1/10 20:36:

      צטט: חנן הראל 2010-01-20 17:18:36

      מת לך על הבלוג.

       

       

      תודה חנן
        23/1/10 16:40:


      פאי מנגולד = שיכול אותיות נהדר של מאי פיינגולד.

       

      הברקת המחץ !

       

      בתאבון.

        22/1/10 12:17:


      נראה ונקרא נפלא.

       

      רותי.

        22/1/10 10:18:


      יא ווילי

       

      את לא בסדר את

       

      עכשיו שוב נהייתי רעב.

       

       

      איך נהיים חברים שלך ומקבלים הזמנות לארוחות?

       

      (אני טוב בלהביא יין. ובלאכול הרבה)

       

       

        20/1/10 23:16:

      הבצק הזה מעולה וקל...

      לך *

        20/1/10 17:18:

      מת לך על הבלוג.

        20/1/10 16:19:

      בתאבון אלמה יקרה . הפאי היה מוצלח כל כך שלא הצלחתי להקפיא ממנו כלום :) יהיה שידור חוזר בקרוב .
        20/1/10 15:01:


      מתאים לי עכשיו לאכול מהפאי  *

      תודה יקירה :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין