עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    קרקרים תבלינים

    8 תגובות   יום שני, 18/1/10, 14:24

     

    מלח, פלפל שחור גרוס,פלפל צ'ילי, שומשום,פרג, כמון, קארי, ג'ינג'ר, herbs דה פרובאנס, פפריקה ..רשימת התבלינים שהשתתפו בחגיגת הקרקרים האחרונה.


     

    אני תוהה כמה נפלאות הן הדרכים בהן ניתן להגיע למתכון מעניין ברשת .צריך לחפור קצת וזה מעניין ברב הפעמים. עינתי בכתבה ישראלית ברשת שהוזכר בה אופה לחמים שוויצרי מוציא לאור של ספר לחמים. צויין שמו המלא של מומחה הלחמים- Ciril Hitz וגם אחד ממתכוניו ומכאן הסתקרנתי. זכור לי שראיתי עבודות של סיריל ביצירת לחמים מעוטרים. יצירות שניתן לתלות על הקיר ולשמור [דוגמא למתכון מפורט ומעניין של סיריל].

    גוגל הביא אותי למגוון תוצאות וכמות מתכונים קטנה מאוד.אחד המתכונים היה ללחמניה שמכילה גם פירות הדר מסוכרים ונקראת  Le Gibassier מקור המתכון ההוא לא נראה מדוייק והמשכתי לחפש. בחיפוש נוסף למתכון טוב של אותה הלחמניה הגעתי למקום לא מתוכנן ולגמרי אחר. מצאתי מתכון לקרקרים ולא של סיריל. מתברר שהגעתי לקהילה פעילה (קישור לקהילה) העוסקת בכל הקשור לתנורים המוסקים בעץ. החל בכיצד לבנות את התנורים הללו לבית/לשימוש באפייה וגם קיים מדור עם מתכונים (לדוגמא פיצה) ועיצות מכל סוג, בהחלט מעניין .

    המתכון לקרקרים היה פשוט מאוד. החלטתי לקחת אותו ולנסות אותו במטבחי עם גיוונים של תבלינים רבים. במקור(המתכון המקורי) יש שימוש ברוזמרין ומלח בלבד וכמות מים גדולה יותר. אני יצרתי פסי בצק שכל פס נזרה בתבלין אחר. הקארי ריחני מאוד, בעצם.. כל הקרקרים המתובלנים . התקבלו כמה עשרות קרקרים פריכים ומצויינים . קחו טעימה גם כן :

    --

    קרקרים תבלינים

    החומרים:

     

    2 כוסות קמח רגיל = 280 גרם
    1 כפית מדידה אבקת אפייה

    1/2 כפית מלח רגיל דק

    1/3 כוס שמן זית = 60 מ"ל

    90 מ"ל מים (חמימים,אני שמתי מי ברז) = 1/3 +1/6 הכוס מים

    מלח גס, מגוון תבלינים לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

     

    כמות הבצק תספיק לכ- 3 תבניות גדולות של תנור אפייה סטנדרטי.

    לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200- מעלות ולגשת להכנת הקרקרים:

    בקערת מיקסר או ידנית לערבב לפי הסדר:

    קמח, אבקת אפייה ומלח.

    להוסיף שמן ושליש כוס מכמות המים ולהתחיל לערבב לבצק. להוסיף בהדרגה את יתרת המים וללוש עד קבלת בצק רך ואחיד. לחלק את הבצק ל- 2.

    לרדד כל מחצית בצק דק עד כמה שניתן. רידוד על משטח סיליקון ימנע תוספת קמח. לרדד , להרים ולהפוך את הבצק מספר פעמים. הבצק גמיש, לא נקרע ונוח לעבודה.

    לחתוך פסי בצק ארוכים או בכל צורה רצויה. לפזר תבלינים מלוחים/מתוקים.

    להעביר את המערוך קלות שוב על הבצק עם התבלינים ע"מ שהתבלינים יחדרו לתוכו מעט.

    לחתוך לקרקרים קטנים יותר /בכל גודל רצוי.

    לאפות כ- 10 דקות +-  בתנור החם.

    לצנן ולאחסן בכלי אטום.

     --

    גיוונים נוספים לקרקרים:

    * ללוש עשבי תיבול לתוך הבצק.

    * לחתוך קרקרים מרובעים קטנים.

    * לפזר פרמזן מעל הבצק לפני האפייה .

     

     

     

    צילומים: חני הראל - כל הזכויות שמורות

    ________

     

    * לצפייה במדור הבישול של אתר מוטק'ה - האתר לצעירים ברוחם בני גיל הזהב - לחצו כאן

    * ספרוני בישול של ה - CIA להורדה חינמית : Technique of the Quarter - כל ספרון יפתח דף דפדפן חדש כקובץ PDF קטן.

    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/1/10 09:30:

      צטט: rossini 2010-01-19 06:50:51

      עובדים שעות ומחסלים בשניות...

      מוצלח מאוד !

      היתה תקופה שעשיתי מקלונים מבצק צרפתי בשלושה תיבולים: מלח אטלנטי, קימל וקשקוול.

       

      תודה רבה . אימצתי את הרעיונות .

        19/1/10 17:29:

      צטט: עזי אלבוב 2010-01-18 20:18:14


      OMG לי הכבוד

       

      ממך אפשר הרבה ללמוד

       

      בכל פעם מחדש ועוד ועוד ועוד

       

      תודה גדולה עזי . זה הדדי בהחלט  .

        19/1/10 17:16:

      צטט: פטיסרי 2010-01-18 17:25:02


      אני מכניס כחלק מהנוזל רוטב פסטו ללא הגבינה,

      ומזר מעל שומשום,

       

      תודה , גיוון נהדר !

       

        19/1/10 17:04:

      צטט: סטנמ 2010-01-18 16:28:16


      טעים ומרהיב כרגיל.

       

      תודה רבה ישראל .

        19/1/10 06:50:

      עובדים שעות ומחסלים בשניות...

      מוצלח מאוד !

      היתה תקופה שעשיתי מקלונים מבצק צרפתי בשלושה תיבולים: מלח אטלנטי, קימל וקשקוול.

        18/1/10 20:18:


      OMG לי הכבוד

       

      ממך אפשר הרבה ללמוד

       

      בכל פעם מחדש ועוד ועוד ועוד

        18/1/10 17:25:


      אני מכניס כחלק מהנוזל רוטב פסטו ללא הגבינה,

      ומזר מעל שומשום,

        18/1/10 16:28:

      טעים ומרהיב כרגיל.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין