עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    חדש מהמטבח:לימון כבוש,מרק עגבניות קרמי ופודינג אורז

    2 תגובות   יום חמישי, 14/1/10, 22:42

    זוכרים את הלימון הכבוש שנשמר בצינצנת בארון בחושך לפני כחודש ?

    [הנה המתכון ]  השבוע נפתחה הצינצנת . הלימון מוכן וכבוש היטב .

    מסקנות: זה טעים. חמצמץ במידה , לא מלוח מאוד ויהיה צירוף מעניין למיני מאכלים .

    כך נראה הלימון לפני חודש:


    הלימון המוכן:

     

     

    [צילומים: חני הראל ]

    מה היה לנו עוד היום : מרק עגבניות קרמי .

    בסיר בינוני לטגן במעט שמן זית בצל קצוץ עד שקיפות כ- 3 דקות. להוסיף 1- 2 שיני שום קצוצות ולטגן מעט. להוסיף קילו ורבע עגבניות קלופות וקצוצות .לערבב ולטגן הכל כ- 5 דקות או עד שמתרכך.

    להוסיף 400 מ"ל מרק צח או מי ברז.

    להביא לרתיחה .לבשל מכוסה  10-15 דקות .לכבות, לצנן מעט . לטחון את המרק בסבבים (בבלנדר ).להחזיר לסיר לחמם. לתבל במלח,סוכר ,פלפל לטעם. לא להביא לרתיחה.

    להגשה : לצקת מרק ולערבב לתוכו שמנת 10% בסיבובים. אפשרי לאחסן את המרק בקרור ללא שמנת. אפשרי להוסיף שמנת 38% ..

     

     

    פודינג אורז אפוי:  

     

    1-2 מנות

     

    בתוך כלי קרמי קטן נמוך וחסין חום לערבב:

    380 מ"ל חלב + 10 גרם סוכר + מעט תמצית וניל+ 40 גרם אורז . להניח על השיש למשך מחצית השעה.

    לפזר למעלה מעט חתיכות חמאה .לבזוק מעט מוסקט טחון. לכסות בנייר כסף.

    לאפות בתנור/טוסטר אובן 40-60 דקות בחום 180 מעלות. לערבב עם מזלג 2-3 פעמים במהלך השעה .

    להסיר את ניר הכסף ולהמשיך לאפות בחום 160 מעלות עד שהאורז יהיה מוכן 20-40 דקות. הנוזלים יצומצמו מאוד.

    [מתכון האורז על פי הקורדון בלו- ספר החורף מחצית הכמות ]

    --

    מתכונים (שנראים) טעימים:

    *  עוגיות שיבולת שועל וצימוקים -המתכון כאן + מתכונים נוספים של אנאבל הבריטית המתמחה בבישול קל הכנה וגם לילדים: כאן

    * דרך נוספת להכנת אטריות ביצים ואיך לייבש אותן - כאן .

    * שלומית מחפשת מתכון לעוגיות לימון נענע- למי יש רעיון טעים ?

    * רוטב מרינרה - המתכון כאן

    * חצילים בפרמזן - נראה מצויין .

    * עוף של אשת הצייד - בסגנון איטלקי .

    * לחמניות ממולאות בסגנון איטלקי - המתכון כאן . תכינו : בשר, נקניקיות, רוטב מרינרה וגבינות.

     

    Our Best Italian-American Recipes-12

    צילום הלחמניות : Christopher Hirsheimer

    -

    * מי צריך סיבות לאכול חמוציות ? - זה בריא ! - קראו כאן

    * תערוכת  EUROPAIN 2010: תערוכה מקצועית לאפיה וקונדיטוריה שתערך בחודש מארס בפארק התערוכות Paris-Nord Villepinte

    * איך מכינים חמאת בוטנים בבית?  - רעיון גדול :כאן המתכון בדיון אוכל משובח
    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/1/10 15:58:

      תודה רבה .
        15/1/10 22:11:


      מקסים איך שאת מעבירה ידע באהבה

      ומידע חשוב :)

      שבת שלום  :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין