עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    קציצות בקר באפונה וארטישוק

    0 תגובות   יום חמישי, 14/1/10, 19:12

     

    במטבח המרוקאי יש שימוש רב להכנת קציצות עם ירקות ואפונה. קראתי על שילוב מעניין של קציצות עם שומר ואפונה.

    אולם החלטתי להכין קציצות עם אפונה ולבבות ארטישוק- שילוב נפלא.

     

    המרכיבים:

    חצי קילו בשר טחון טרי

    חצי שקית אפונה עדינה קפואה

    שקית תחתיות ארטישוק קפואה ( מופשר)

    3 פרוסות חלה לקציצות ( או פירורי לחם )

    1 ביצה

    4 שיני שום

    בצל פרוס

    רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

    תבלינים: תבלין הבית, כמון, כורכום, כוסברה גרגרים, פפריקה מרוקאית מתוקה.

    מלח פלפל

    פירורי לחם מתובלים

    שמן לטיגון

    מים

     

     

    ההכנה:

    מערבבים את הבשר עם החלה שהושרתה במים ונסחטה, מוסיפים את הביצה התבלינים, שום כתוש, והפטרוזיליה. מלח לפי טעם.  לשים לתערובת אחידה (לא במעבד!!!)

     

    את הארטישוק חותכים לפרוסות. אם יש לבבות סיביות לא להשתמש או לקלף!

    מטגנים את הבצל הפרוס.

    צרים כדורי בשר, עדיף בידיים רטובות, מגלגלים בפירורים ומכניסים לסיר בו הבצל כבר השחים.

    הופכים להשחמה של הקציצות מהצד השני.

    מוסיפים את פלחי הארטישוק ומנערים מעט את הסיר שישתלבו בין הקציצות.

    מרוקנים חצי שקית של אפונה עדינה צעירה מעל הקציצות. מפזרים עוד תבלינים מעל ומוסיפים מים לכיסוי ולא יותר.

    בישלתי כשעתיים.

    נפלא.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון