עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    שפטה ברוטב עגבניות ובמיה עם אורז פרסי

    0 תגובות   יום שלישי, 12/1/10, 20:36

     קציצות

     

    אין יותר מדי הסברים. פשוט התחשק לי להכין קציצות. טוב לא בדיוק "פשוט", למען האמת כבר כמה זמן שאני מחפשת מתכון לקציצות מסוימות מאוד. ברגע שיצא לאכול את הקציצות הפרסיות (שפטה) של מסעדת עדנה, שמבושלות ברוטב סמיך של עגבניות ובמיה אני לא יכולה לחשוב על קציצות אחרות.

     

    חזרתי לעדנה המון פעמים, ותמיד אותה מנה – שפטה כדורי בשר ברוטב עגבניות ובמיה. לא ימינה ולא שמאלה, בכל עונה. תמיד עם אורז פרסי בצד, אורז צהוב עם שעועית אדומה וזרעי כוסברה. ואם שונאת כוסברה כמוני אוהבת את זה, זה באמת שיא.

     

    בסוף השגתי את המתכון לקציצות, מה שהשאיר אותי לאלתר עם החלק השני והחשוב בארוחה – האורז. זיכרון מימי הקומונה שבו אחד החברים היה מביא מדי ראשון סיר מלא אורז צהוב שתחתיתו מרופדת תפוחי אדמה שרופים, גרם לי להמציא מתכון מהראש (עם קצת השראה מהאתר של חיים כהן).

     

    אורז 

     

    להכנת הקציצות נערכתי מראש והכנתי יום קודם ציר בשר ששמרתי במקרר, הוא מעשיר את התבשיל ומסמיך אותו. כמות הקציצות שיצאה היתה אסטרונומית וכמה קציצות כבר אפשר לאכול, לכןהקפאתי יותר מחצי מהכמות. ממלאת אותי תחושת אושר לדעת שהן מחכות לי שם ליום של רעבפתאומי ולמצב של "אין כלום במקרר". (אחרי שאגמור את 40 ימי האורז כמובן)

     

    צריך להקדיש להן זמן, קציצות כאלה לא מכינים על רגל אחת. יש פה לא מעט עבודה אבל התוצאה שווה אתזה. ויותר מזה – היא שווה את זה עוד יותר ביום-יומיים שאחרי הכנה, כשהקציצות סופגות את הטעמים.

    ועצה קטנה - תשקיעו באורז. אם מישהי שאוכלת אותו כבר 24 יום אומרת את זה, כדאי להקשיב. 

     

    שפטה ברוטב עגבניות ובמיה - מתכון של השף אבי נאמן ממסעדת "עדנה" רמת השרון, עם התאמות שלי

    מתכון ל30 קציצות

     

    המרכיבים לקציצות 

    1 ק"ג בשר צלעות משובח (בשר מס' 2)

    בצל  מרוסק

    40 גר' פטרוזיליה קצוצה

    2 ביצים

    1 כף מרק עוף

    1.5 כף כורכום

    1.5 כף כמון

    קורט מלח ופלפל

     

    בשר 

     

    אופן ההכנה: ללוש היטב יחד וליצור כדורי שפטה בגודל כדור פינג פונג.

     

    המרכיבים לרוטב במיה

     

    2.5 ק"ג (בערך 15) עגבניות בשלות ורכות

    1/2 ליטר מים

    1 ליטר ציר בשר משובח

    2 בצל גדול קצוץ

    3 שיני שום טרי

    2 כף רסק עגבניות

    1 לימון טרי סחוט

    1 כף כמון

    250 גר' במיה טריה (או קפואה סנפרוסט)

    1 כסף סוכר/כף מלח לאיזון

     

    במיה 

     

    אופן ההכנה: מטגנים את הבמיה במעט שמן כעשר דקות. מניחים בצד. משחימים את הבצל ומוסיפים לו שיני שום כתושות ועגבניות חתוכות דק. מבשלים 20 דקות וטוחנים במיקסר. לאחר מכן, מוסיפים את ציר הבשר והמים.מבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, וכן את הבמיה המטוגנת.

     

    רוטב

     

    בשלב זה, יש להוסיף את כדורי השפטה, לבשל עוד כ-25 דק' ולהגיש.

     

     

    אורז פרסי

    מתכון שלי בהשראת חיים כהן

     

    המרכיבים לסיר אורז:

     

    חצי כוס שעועית אדומה, מושרית ללילה

    כוס וחצי אורז פרסי שטוף ומסונן

    שני בצלים קצוצים

    שני תפוחי אדמה

    1/2 כוס שמן

    שתי כפיות מלח גס

    קינמון

    כורכום

    מלח ופלפל

    אפשר גם: חצי כפית זרעי כוסברה יבשים

     

    מבשלים את השעועית האדמה עד שהיא מתרככת ומניחים אותה בצד.

    מטגנים את הבצלים ומוסיפים להם את האורז לטיגון קל, מוסיפים מים עד שהם מכסים את האורז. מביאים לרתיחה ומוסיפים כורכום, מלח ופילפל. מכסים ומעבירים לאש קטנה, מבשלים כ-20 דקות.

    מעבירים את האורז לכלי.

     

    אורז 

     

    קולפים תפוחי אדמה ופורסים לעיגולים. מחממים שמן בסיר (אפשר את הסיר שהאורז התבשל בו קודם) ומרפדים את תחתיתו בפרוסות תפוחי האדמה. סותמים את הרווחים שבין תפוחי האדמה בעזרת מעט אורז. מערבבים את האורז ואת השעועית האדומה יחד (אם יש זרעי כוסברה מוסיפים גם אותם)  ומעבירים לסיר, מעל תפוחי האדמה.מערבבים בכוס 1/4 כוס שמן, מים חמים, קינמון, מלח גס ופילפל ושופכים מעל האורזו השעועית. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים "ארובות" לאידוי הנוזל. מכסיםבמגבת ומכסה ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.

     

    מגישים יחד עם המווווווון רוטב. 

     

     

     ביחד

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות