עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    פסטה טרייה :זה פשוט

    14 תגובות   יום שלישי, 5/1/10, 23:13

    מה לא נכתב ונאמר כבר על הכנת פסטה טרייה בבית ?...

    היום כשראיתי איך דבורה האיטלקיה מכינה את הפסטה שלה רצית גם . זמן קצר אחרי קריאת הכתבה שלה,הפסטה שלי היתה כבר מוכנה במטבח. הפתעה היתה כפולה: קלות ההכנה וההנאה הכרוכה בכך .

    דבורה מייעצת להכין פסטה בסיסית מקמח רגיל וביצה . לבצק פסטה ממולא כגון רביולי /עלי לזניה היא מוסיפה גם מעט שמן זית לבצק הבסיסי.

    את בצק הפסטה קל להכין וללוש ידנית. ניתן לרדד את הבצק דק מאוד עד שקיפות כמעט גם ללא שימוש במכונת פסטה. הפסטה תתקבל כהה יותר ע"י שימוש בביצים בעלות חלמונים בצהוב-כתום.

    אז איך מכינים פסטה טרייה ובסיסית ?

    --

    פסטה = כמות אחת - כדאי לפחות להכפיל את הכמות

    --

    3/4 כוס קמח רגיל= 105 גרם

    1 ביצה L

    --

    אופן ההכנה:

    על משטח עבודה ,או משטח סיליקון כמו זה שלי בצילום שמים את כל כמות הקמח. יוצרים גומה גדולה במרכז.

    שוברים פנימה את הביצה : 

     

     

     

    בעזרת מזלג מקשקשים את הביצה ומוסיפים מעט קמח מהצדדים. ממשיכים לערבב עם המזלג ע"י הוספת קמח מצידי הגומה.

    בקבלת פירורי בצק גדולים ולחים יש להתחיל ללוש את הבצק בעזרת היד (לכמות בצק גדולה מומלץ להשתמש במיקסר) . ללוש 7-8 דקות עד קבלת בצק חלק  וגמיש. ליצור מהבצק כדור .

    לעטוף את כדור הבצק בניילון נצמד . להניח ל- 30 דקות על משטח העבודה.

    להסיר את הניילון ולשטח את הבצק . לרדד על משטח מקומח . להפוך את הבצק מידי פעם. להמשיך לרדד את הבצק - הוא צריך להיות דק מאוד ,כמעט שקוף.

    הבצק גמיש, נמתח ולא נקרע ונוח מאוד לעיבוד.

    כעת יש לחתוך את הבצק עם סכין חדה לכל צורה רצויה. קל לחתוך רצועות דקות או לגלגל את הבצק כרולדה ולחתוך 'פרוסות' ואז לפתוח לאיטריות ארוכות.

    ניתן לבשל את הפסטה הטרייה מייד : במי מלח רותחים כ- 7 דקות מרגע הרתיחה או:

    לייבש את הפסטה החתוכה על מגבת מטבח מקומחת כפי שסבתי נהגה לעשות או כפי שאני עשיתי היום:

    ליטול רשת לצינון עוגות /עוגיות , לתלות אותה על מתלה/וו ולהשחיל על כל 'שורה' פסטה החתוכה :


     

    למחרת בבוקר הפסטה כבר תהיה יבשה וקשה ומתאימה לאיחסון בכלי סגור עד הבישול .

    * הכמות הבסיסית במתכון מתאימה למנה אישית גדולה או - 2 קטנות.

    * רעיונות נוספים לשימוש בבצק פסטה טרייה בפוסטים הבאים (מבצק זה הוכנה כבר :לזנייה עשויה מעלי פסטה טריים בשכבות של פטריות וגבינות ורוטב בשאמל - כאן  - יש לשלש את כמות הבצק ולהוסיף לו כף שמן זית בזמן עירבובו).

    דרג את התוכן:

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/5/12 08:25:
      מקסים.
        9/1/10 10:41:

      לא להאמן כמה פשוט ונראה נפלא -הצילומים אני מתכוונת

       שבת שלום

        8/1/10 16:24:

      יוסי יקר

      אני משוכנעת שאצלך כל כך טעים ונעים . לגבי תוספת קנויה גם לזה צריך טעם-טוב ומוקפד - המומחיות שלך בין היתר .

      תודה רבה חיוך

        7/1/10 17:41:


      את אלופה !!   אלופה אמתית .

      למרות כי אצלי זה הרבה יותר פשוט ... ( לקנות בחנות מתמחה , על יד הבית שלי )

        7/1/10 09:45:

      צטט: אמיר נבו - שף 2010-01-07 09:39:44

      הכתבה נהדרת ומלווה בתצלומים מאירי עיניים.

      רציתי להוסיף :

      איכות הבצק הסופי בו נשתמש להכנת הפסטה, תלויה באופן ישיר לזמן הלישה - שצריך להיות יחסית ארוך.

      אני ממליץ להכניס את כל המרכיבים למיקסר בעל וו לישה (יש כמעט בכל בית)

      וללוש בלי כל מאמץ.

      התוצאה תהייה זהה - בלי כל זיעה.

       

      יצא לי חרוז  (-:

       

      תודה רבה אמיר .  אני שמחה שאישרת שזה עובד גם עם מיקסר . הכמות הקטנה מאוד שהוכנה כאן לניסיון לא הצריכה מיקסר שהוא בעל תכולת קערה גדולה (קרוב ל- 7 ל')  אבל להבא יוכן כך עם הוו לישה. אני בעד לחסוך אנרגיה היכן שאפשר ולהשקיע אותה דווקא בעיצוב פסטה אישית ... בעבודה ידנית .

      אתה מוזמן לבא תמיד עם/בלי חרוזים :)

        7/1/10 09:42:

      צטט: mi alma 2010-01-06 19:03:44

      חניתה, אין כמוך! *

       

      נבוךנשיקה
        7/1/10 09:39:

      הכתבה נהדרת ומלווה בתצלומים מאירי עיניים.

      רציתי להוסיף :

      איכות הבצק הסופי בו נשתמש להכנת הפסטה, תלויה באופן ישיר לזמן הלישה - שצריך להיות יחסית ארוך.

      אני ממליץ להכניס את כל המרכיבים למיקסר בעל וו לישה (יש כמעט בכל בית)

      וללוש בלי כל מאמץ.

      התוצאה תהייה זהה - בלי כל זיעה.

       

      יצא לי חרוז  (-:

        6/1/10 19:03:
      חניתה, אין כמוך! *
        6/1/10 16:24:

      צטט: שוורית 2010-01-06 15:41:44


      בלוג אוכל

      מעולההההההההההההההה

      עכשיו אני רוצה רביולי בטטה

      זה אותו בצק?

      תודה מראש

       

      לבריאות רונית. גם אני רוצה רביולי בטטה וגם יהיה  . תמתיני למתכון ? אינני רוצה לכתוב לך 'על בערך' למרות שהבצק דומה.

      תודה :)

       

        6/1/10 16:17:

      צטט: פטיסרי 2010-01-06 11:31:12

      אין על פסטה טרייה,

      המלצתי להכניס 2-3 חלמונים והצבע של הבצק יהיה מדהים וטעים,

       

       

      תודה , אני שמחה לקבל ממך כל טיפ .הצעתך תנוסה , שלב הניסויי פסטה רק התחיל, מקוה להתמחות כולל פסטה ממולאת במגוון  אפשרויות.

       

        6/1/10 16:10:

      צטט: הילה פלד 2010-01-06 08:04:51


      פשוט תענוג. אני ממש מחכה בקוצר רוח לפוסטים שלך

       

      תודה רבה הילה , שימחת אותי 

        6/1/10 15:41:


      בלוג אוכל

      מעולההההההההההההההה

      עכשיו אני רוצה רביולי בטטה

      זה אותו בצק?

      תודה מראש

        6/1/10 11:31:

      אין על פסטה טרייה,

      המלצתי להכניס 2-3 חלמונים והצבע של הבצק יהיה מדהים וטעים,

       

        6/1/10 08:04:

      פשוט תענוג. אני ממש מחכה בקוצר רוח לפוסטים שלך

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין