עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    ביסקוטי שקדים

    13 תגובות   יום רביעי, 30/12/09, 13:41


    'אמא, חייל מהבסיס מבקש את המתכון לביסקוטי.."

    "אני לא יודעת אם שמרתי אותו.."

    .." את תמצאי אותו .. ! "  קריצה

    אינני מסרבת לפקודות שכאלה עטופות בהומור ואהבה. ראיתי זאת כמחמאה. המתכון לביסקוטי נמצא.העוגיות הוכנו לפני כשבוע ולא פורסמו ע"י במכוון(הביסקוטי לדעתי לא נראו 'מושלמים' בצורתם)אבל -

    הם משובחים,אינם שוברי שיניים והיו אהובים על כולם . 2 הביסקוטי האחרונים צולמו על ידי הבוקר בחטף של שמש זריז מאין כמוהו ,הנה הם כאן :


     

     

    ביסקוטי שקדים

    30-36 עוגיות לערך

     

    החומרים: 

    2 כוסות קמח רגיל = 280 גרם

    כפית אבקת אפיה

    1/4 כפית מלח

    60 גרם חמאה רכה

    1 כוס סוכר = 200 גרם , אפשר להפחית מעט

    2 ביצים L

    כפית תמיצית וניל ( או מחצית הכפית ת. שקדים והיתר וניל)

    100 גרם שקדים קצוצים גס (אפשרי שקדים קלויים) - רצוי שקדים לא קלופים (אני שמתי הפעם שקדים מולבנים)

    2 כפות גרידת תפוז- לא לוותר 

      

    אופן ההכנה:

    1. לחמם תנור לחום 180 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור עם נייר אפייה.

    2. לערבב : קמח, אבקת אפיה ומלח.

    3. בקערה נפרדת רצוי בקערת מיקסר לטרוף:חמאה והסוכר במשך מספר דקות.

    להוסיף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם. להוסיף תמצית טעם. 

    להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לערבב במשך מחצית הדקה.

    להוסיף לבצק את השקדים וקליפת התפוז.

    4. לחלק את הבצק לשני חלקים ולשטח לכיכרות בגודל 33 ס"מ על 5 ס"מ (עם ידיים רטובות זה יהיה קל)לרווח בין שתי הכיכרות מעט.

    5. לאפות את הכיכרות אפייה ראשונה במשך 30-35 דקות.

    6. לצנן את הכיכרות מחוץ לתנור  כרבע שעה. להנמיך את החום ל- 160 מע'.

    7. בעזרת סכין חדה לפרוס את הכיכרות לפרוסות בעובי של כ 1.25 ס"מ +-  אפשר פרוסות באלכסון. להחזיר את הביסקוטי לתנור עם החלק החתוך כלפי מעלה ולהמשיך לאפות עוד כ-  10דקות.

    לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום.

     

     

     --

    מבוסס על מתכון מהספר: America's Test Kitchen Family Baking Book

    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        9/1/10 18:47:


      פשוט יאמי....תודה.

       

      אישי אינו מתלהב מעוגיות המכילות ביצים...אפשר להכין גם ללא ביצים?   נבוך

        1/1/10 10:42:

      תודה רונית .שמחת אותי . שנה אזרחית טובה וסוף שבוע נפלא !
        31/12/09 22:05:


      בלוג אוכל

      גם אם אני לא מכינה כל דבר

      אני נהנית מאוד מהצילומים המדהימים

      לא מפספסת שום דבר מהם,,,תודהההההההההה

      שנה אזרחית נהדרת וטובה יותר,שלווה ואושר

      לכולנווווווווווווווו

        31/12/09 21:52:

      צטט: מיתר שליידר 2009-12-31 12:37:30

      נראה מעולה...! נשיקה

       

       

       

      תודה רבה מיתר   קריצה .  לשמחתי החייל החביב קיבל כבר קישור לפוסט הזה  . שנה אזרחית טובה .

       

        31/12/09 21:49:

      צטט: פרמינה דאסה 2009-12-31 07:49:10


      זה דומה למנדלברוט?

      זה מצוין עם כוס תה

      זה מצוין בכלל...:)

      וגם אני מנשנשי השקדים...:)

       

      תודה , זה דומה מעט אבל לדעתי זה 'קל' וקריספי יותר ממנדלברויט  . שקדים כאלו זה בריא (נחוץ לחדש את המלאי)

      שנה אזרחית נפלאה ! :-)

        31/12/09 21:47:

      צטט: דיקלה5 2009-12-30 23:36:47

      נשמע כמו הבטחה מצויינת...

      לך *

       

      אכן, תודה  :-)  שנה אזרחית טובה !

       

        31/12/09 12:37:

      נראה מעולה...! נשיקה

       

       

        31/12/09 07:49:


      זה דומה למנדלברוט?

      זה מצוין עם כוס תה

      זה מצוין בכלל...:)

      וגם אני מנשנשי השקדים...:)

        30/12/09 23:36:

      נשמע כמו הבטחה מצויינת...

      לך *

        30/12/09 23:26:


      תודה אלמה יקרה אכן הם פחות קשים וטעמם מזכיר מעט ביסקוטים פשוטים (שנמכרו פעם וגם היום במארזים ללא תוספות ושימשו לקינוחים קרים)

      שנה טובה ונהדרת לך ולמשפחתך ! 

       

        30/12/09 23:16:


      העיקר שהם אינם שוברי שיניים

      כי יש כאלה שכן :)

      שנה אזרחית טובה לך וליקירייך *

        30/12/09 23:14:

      תודה רבה, את השקדים- אלו שבצינצנת שלמעלה , מומלחים מעט, אנו אוהבים לנשנש כל בוקר.
        30/12/09 16:12:

       

       

      אין כמו שקדים לשדרוג טעמם של מאפים.

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין