עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    קאפקייקס שוקולד

    16 תגובות   יום רביעי, 23/12/09, 08:40

    16 קאפקייקס שוקולדיים ומעט רכים. ניתנים להגשה בעטרות נייר יפות וגם למרוח בריבת חלב או כל ציפוי/קישוט אהוב אחר.הנה המתכון הזריז  :  

     

    --

    קאפקייקס שוקולד

    הכמות: 16 יחידות

    החומרים:

    100-120 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (לא פחות)

    85 גרם חמאה רכה

    175 גרם סוכר זהוב

    2 ביצים L מופרדות

    190 גרם קמח רגיל מנופה

    3/4 כפית אבקת אפיה

    3/4 כפית אבקת סודה לשתייה

    קורט מלח

    250 מ"ל חלב בטפ' החדר (או חלב מחומם קלות)

    כפית תמצית וניל

    --

    אופן ההכנה:

    * לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות. להכין 16 עטרות נייר או לאפות ב- 2 סבבים . אני שמתי עטרות נייר בשקעי תבנית סיליקון (12 יח') ואפיתי ב- 2 סבבים.

    * להמיס את השוקולד בסיר כפול או על להבה נמוכה מאוד עם מעט מים .

    * בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר במשך כ- 3 עד 4 דקות.

    * בקערית נפרדת לטרוף היטב את החלמונים . להוסיפם לקערת המיקסר .להמשיך לטרוף את התערובת .

    * להוסיף לקערה את השוקולד המומס ולערבב.

    * בקערה נפרדת לערבב את הקמח, חומרי ההתפחה והמלח.

    * בקערה קטנה לערבב את החלב והווניל.

    * להוסיף את תערובת הקמחים לסרוגין עם החלב לקערת המיקסר. שליש כמות בכל פעם יש להתחיל עם הקמחים.

    * להקציף את החלבונים לקצף רך . לקפל את הקצף בעדינות לתערובת הקאפקייקס.

    * למלא עטרות נייר המונחות בתוך תבנית 2/3 מגובהם.(שימוש בתבנית סיליקון יצריך הנחת התבנית על תבנית שטוחה וקשיחה) הכמות  במתכון תספיק ל - 16 עטרות נייר גדולות .

    (ניתן ליצור כמות גדולה יותר של קאפקייקס קטנים ולאפות אותם כ-15 דקות  בלבד).

    לאפות כ- 25 דקות (לבדוק עם קיסם) .

    --

    המתכון ע"פ הספר הבריטי קאפקייקס של מאפיית פרימרוז .

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (15)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/12/09 20:44:

      תודה יקירה על כל מה שאת מביאה *
        24/12/09 19:16:


      תודה רונית על ההיזון , שיהיה לכם בתאבון

      ערב טוב

      חני

        24/12/09 19:14:


      בלוג אוכל ערב נפלא

      המגדרה מעולה, הילדים מתענגים

      תודה ותמשיכי כך בשבילנו

      נ.ב. גם אני מתענגת

        23/12/09 17:09:

      תודה רבה !
        23/12/09 16:02:


      נראה קל לביצוע...ועוד יותר לאכילה...

      לך *

        23/12/09 13:44:

      חחח.. כשזה משהו חדש שלא הוכן קודם אני משתדלת לטעום קודם גם אם קצת חם ..(עם הלחם שזיפים לא התאפקתי ועלו מהלחם אדים עם החיתוך) מישהו צריך הרי להיות שפן הנסיונות לפני שמעבירים הלאה .. לא?עם מאפים מוכרים אני מוותרת על הטעימה אלא אם זה נופל על יום /שעה שלא בא מתוק אל פי צוחק..  תודה . 
        23/12/09 13:39:

      צטט: בלוג אוכל 2009-12-23 09:33:29


       (אני טעמתי רק כשזה היה חם.. וזה לא מדד מדוייק )

       

      אז זהו רציתי באמת לשאול אותך

      תגידי איך את מתמודדת עם זה ? כי אני תמיד עוברת על החוק, לא מתאפקת וטועמת כשזה יוצא מהתנור ! 

      דחיית סיפוקים זה לא אני...

        23/12/09 13:10:

      צטט: odelia76 2009-12-23 10:07:20

      לראות ולרייר :-)

       

      תודה אודליה  :-)

        23/12/09 13:09:

      צטט: דלתון 2009-12-23 09:33:45

       

       

      אז כנראה קאפקייקס זה הטרנד הבא  

       

      חלק מהמבחר ש נאדין קאפקייק מייצרת אצלי

       

      http://www.facebook.com/nadinecupcakes?ref=mf

       

      וודאי זה הטרנד ה-חם . רק לאחרונה יצאו מספר ספרי אפייה יעודיים לקאפקייקס בלבד . תודה על התמונות - איזה יופי !  הציפוי הלבן והוורוד מעניין אותי ,הייתי שמחה להכין גם כזה..  תודה  חיוך.

        23/12/09 10:07:
      לראות ולרייר :-)
        23/12/09 09:33:

       

       

      אז כנראה קאפקייקס זה הטרנד הבא  

       

      חלק מהמבחר ש נאדין קאפקייק מייצרת אצלי

       

      http://www.facebook.com/nadinecupcakes?ref=mf

        23/12/09 09:33:

      יקירתי , תודה שקראת ובתאבון לכם . לאחר שקיבלתי הבוקר אישור מילדי שזה טעים החלטתי לפרסם (אני טעמתי רק כשזה היה חם.. וזה לא מדד מדוייק )
        23/12/09 09:25:
      בשם ילדיי ובשמי, אני מודה לך על הרעיון הטעים לסופ"ש !
        23/12/09 09:24:

      תודה נועה יקרה  ! ואני לתומי חששתי שהסדקים פוגמים במראה   :) 
        23/12/09 09:04:

       

      אפילו הסדקים עליהם יוצאים לך מושלמים!

      אלופה.

      יאמממממי

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין