לחם השזיפים שבתמונות נפרס בעודו מעט חם , מעט חמאה נמרחה ונמסה בתוכו מייד ..
--
150 גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים - להשרות במים פושרים למספר שעות ולחתוך לפיסות קטנות (* לשמור 65 מ"ל ממי ההשרייה להמסת השמרים) 1 כף שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים 85 גרם קמח מלא 400 גרם קמח מיוחד ללחם 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כפית מלח שולחני פלפל שחור גרוס -לפי הטעם 30 גרם חמאה חתוכה קטן 180 גרם יוגורט
-- חלב להברשת הלחם
להמיס את השמרים במי השריית השזיפים שנשמרו * (בטמפ' החדר) להניח לרבע שעה ,זה יתסס מעט. ![]() צילומים וטקסט : ח. הראל - כל הזכויות שמורות. * ניתן להכין את בצק הלחם הזה גם ללא מיקסר . המיקסר מאחד את כל המרכיבים שנראה שלא יתחברו יחדיו.. מהר. |
תגובות (6)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
היי ארנון !
תודה רבה (יש לי חולשה ללחם עם תוספות מגוונות )
תודה יפעת . הלחם מכיל אמנם שזיפים אבל לטעמי הוא לא מתוק ומתאים יותר עם ממרח פיקנטי . היום אכלתי פרוסה עם ריבת חלב , עם חמאה על לחם חם היה לי טעים יותר ..
נשמע ונראה טעים,טעים..
ארנון
תודה . ישנן לעיתים תוספות של אבקת אפייה מועטות לבצק שמרים , בכל מקרה טעם אבקת הסודה כאן לא מורגש :)
הלחם נראה טוב ונשמע טעים,
פעם ראשונה אני נתקל בסודה לשתיה בלחם,