עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    לרוץ סביב הכיכר הקטנה: לחם משזיפים

    6 תגובות   יום ראשון, 20/12/09, 22:44


    טעם הלחם מפתיע .צבעו כהה ופני הלחם חלקים כל כך. פה ושם תציץ פיסת שזיף כהה .. אם לחם יכול להיות דבר מאכל סקסי הלחם הזה הוא דוגמא לא רעה כלל .. רגוע

    לחם השזיפים שבתמונות נפרס בעודו מעט חם , מעט חמאה נמרחה ונמסה בתוכו מייד ..

     


    לחם משזיפים - המתכון

    --

    150 גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים - להשרות במים פושרים למספר שעות ולחתוך לפיסות קטנות (* לשמור 65 מ"ל ממי ההשרייה להמסת השמרים)

    1 כף שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים

    85 גרם קמח מלא

    400 גרם קמח מיוחד ללחם

    1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

    1 כפית מלח שולחני 

    פלפל שחור גרוס -לפי הטעם

    30 גרם חמאה חתוכה קטן

    180 גרם יוגורט

    --

    חלב להברשת הלחם 

     

    למתכון המלא לחצו כאן 

     

    להמיס את השמרים במי השריית השזיפים שנשמרו * (בטמפ' החדר) להניח לרבע שעה ,זה יתסס מעט.
    בקערת מיקסר לערבב : קמחים, אבקת סודה לשתייה מנופה, מלח ופלפל.
    להוסיף לקערה : שזיפים (לערבבם בקמח) , חמאה ויוגורט.
    כעת להוסיף את תערובת השמרים.
    בעזרת וו לישה ללוש את כל החומרים לבצק אחיד.
    להתפיח את הבצק קרוב לשעתיים,בקיץ פחות זמן.
    ללוש מעט . לעצב את הבצק לכיכר אובלית קטנה -בתמונה למעלה.
    להתפיח את הכיכר על תבנית שטוחה קרוב לשעה.
    סמוך לאפייה לחרוץ את פני הכיכר ולהבריש בחלב.
    --
    אפייה:
    15 דקות בחום 220.
    כ- 40 דקות בחום 190 -או עד שהלחם אפוי היטב .


     
    צילומים וטקסט : ח. הראל - כל הזכויות שמורות.
    * ניתן להכין את בצק הלחם הזה גם ללא מיקסר . המיקסר מאחד את כל המרכיבים שנראה שלא יתחברו  יחדיו.. מהר.
    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        21/12/09 18:43:

      צטט: וויסי Arnon 2009-12-21 17:57:30

      נשמע ונראה טעים,טעים..

      ארנון

       

      היי ארנון !  קריצה  תודה רבה  (יש לי חולשה ללחם עם תוספות מגוונות  )

       

        21/12/09 18:42:

      צטט: יפעתבב 2009-12-21 15:47:51

      מאוד אוהבת לחמים עם פירות יבשים וטעם מתקתק חיוך

       

      תודה יפעת . הלחם מכיל אמנם שזיפים אבל לטעמי הוא לא מתוק ומתאים יותר עם ממרח פיקנטי . היום אכלתי פרוסה עם ריבת חלב , עם חמאה על לחם חם היה לי טעים יותר .. 

        21/12/09 17:57:

      נשמע ונראה טעים,טעים..

      ארנון

        21/12/09 15:47:
      מאוד אוהבת לחמים עם פירות יבשים וטעם מתקתק חיוך
        21/12/09 10:54:

      תודה . ישנן לעיתים תוספות של אבקת אפייה מועטות לבצק שמרים , בכל מקרה טעם אבקת הסודה כאן לא מורגש  :)
        21/12/09 07:26:


      הלחם נראה טוב ונשמע טעים,

      פעם ראשונה אני נתקל בסודה לשתיה בלחם,

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין