עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    פולנטה ופיטריות :ארוחת מחבת מהירה ומשביעה

    6 תגובות   יום חמישי, 17/12/09, 15:12

    מנה שהיא ארוחה (צימחונית) או תוספת לכל מנה עיקרית . יחד עם סלט/מרק תתקבל ארוחה טעימה ומשביעה .הפולנטה מבושלת קודם, מתובלת במוסקט ופלפל שחור וחתוכה לעיגולים (או משולשים או כל צורה אחרת) ועשויה מעט על הגריל ..לצידה פיטריות מוקפצות בשום ובצל .. כמה שזה טעים ! 

     

     

     

    פולנטה על הגריל

     

    כ- 4 מנות

    החומרים:

    500 מ"ל מרק זך או מים

    250 מ"ל מים נוספים (או חלב)

    מלח ופלפל שחור גרוס

    250 גרם קמח תירס צהוב דק (פולנטה)

    2 כפות שמן זית

    מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון

     

    אופן ההכנה:

    --

    1. לצקת לסיר את הנוזלים (אני שמתי הפעם מים בלבד) להוסיף מעט מלח ולהביא לרתיחה.

    2. לצקת לסיר בהדרגה את קמח התירס. לערבב ולבשל על להבה נמוכה מכוסה כ- 12-15 דקות. לבחוש לעיתים תכופות.

    3. בתום הבישול לערבב פנימה את שמן הזית. לתבל בפלפל שחור ומוסקט ובמידה ונחוץ להוסיף עוד מלח.

    4. לשמן במעט שמן רגיל תבנית בקוטר של כ- 32 ס"מ. למרוח את הפולנטה החמה על התבנית. לשטח וליישר לשיכבה דקה (כס"מ). להניח לפולנטה להתקרר.

    --

    בינתיים להכין את הפיטריות:  

     

     

     

    פטריות

    החומרים:

    חצי קילו פיטריות מעורבות או מסוג אחד = כ- 2 סלסלות

    40 גרם חמאה

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום קצוצות

    אופצייה : 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

    --

    אופן ההכנה:

    1. לנקות את הפטריות ולחתוך אותן לחתיכות קטנות ,או בכל גודל רצוי.פטריות קטנטנות ניתן להותיר שלמות.

    2. במחבת לטגן את הבצל והשום בחמאה עד שהם שקופים. להוסיף את הפטריות ולבשל עד שהפטריות מגירות נוזלים.

    3. להמשיך לבשל את הפטריות על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים.

    4. לתבל במלח, פלפל ומוסקט. להוסיף כעת פטרוזיליה קצוצה.  

     

     

    הכנת הפולנטה בגריל :

    לחתוך את הפולנטה הקרה שבתבנית למשולשים או עיגולים או לכל צורה רצויה,בעזרת חותכן עוגיות גדולות או סכין.

    להבריש למעלה במעט שמן זית.

    להניח על מחבת פסים יבשה וחמה . ל'טגן' משני הצדדים עד שהפולנטה בצבע זהוב חום (זהוב מעט יותר מהפולנטה שלי בתמונה).

    להגשה:

    לסדר מספר חתיכות פולנטה על הצלחת, להניח מעל פטריות ולהגיש חם.

     

    --[Copy+of+IMG_8638.JPG]--  

    המתכון מבוסס על מגזין הבישול הצמחוני הבריטי  ינואר 2010

    --

    המלצה : רוצו לראות את ההצגה "ינטל" בתאטרון הקמארי . בימוי- משחק-תפאורה ומוסיקה נפלאים. הצגה מרגשת .המחזמר על פי סיפור מאת יצחק בשביס-זינגר. במאי : משה קפטן .ובתפקיד הראשי :ינטל: אולה שור-סלקטר(זכרו את השם שלה).בתפקיד אביגדור :יחזקאל לזרוב שגם אחראי על הכוראוגרפיה.הם נפלאים !

    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/12/09 10:14:

      רק אם בהפסקה מגישים פולנטה...

      :)))*

        18/12/09 09:10:


      נראה מדהים

      אכין עוד השבוע

        17/12/09 22:53:

      בתאבון !   :-)    תודה .
        17/12/09 22:48:


      לי ממש לא איכפת איך יקראו לזה - ממליגה, פולנטה. זה טעים אש!

      נתת לי רעיון מה לעשות מחר

        17/12/09 18:54:


      אל תגלי לאף אחד שאני (כנראה) רומניה מזוייפת . לא מכירה ממליגה מהילדות בכלל .(אבל מלאי כן בצורת עוגה עם כל הטוב !) בילדות היה לנו מטבח ישראלי מגוון מהכל וכל . מחסור הממליגה זה כנראה בגל השורשים הפולניים (לצערי .. אבותיי האופים האיטלקיים הם רק בדיחה משפחתית)..

       

      את מציעה חמאה במקום ?...  כי החמאה הלכה לפטריות ..

      תודה  צוחק

        17/12/09 18:47:

      המתכון מצויין ,טעים ומוכר...רק לא עם שמן זית..

       

      רק שאלה, למה פולנטה ולא ממליגה ? אמנם האיטלקים גם מכינים את המנה...אבל אמרת שאת רומניה גם, כמוני...ואת ה MAMALIGA CU CIUPERCI  אנו מכירות מהילדות....:)))

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין