עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    בואו נדבר על מה שלא דיברנו כאן קודם..

    9 תגובות   יום חמישי, 10/12/09, 15:21


    כן,הפעם ידובר כאן על עוגיות : עוגיות  ג'ינג'ר ברד  שניתן ליצור בצורת מגוונות : מכוניות,פרחים, כפות רגליים קטנות.. בעצם בכל צורה ...קריצה גם דובים קטנים ..ואיך יודעים שהעוגיות מוכנות ? ..אל דאגה: ריח הציפורן יקרא לכם למטבח ולתנור. ממתכון זה תקבלות עשרות עוגיות (לא ספרתי הפעם) אבל אפשר להכין מחצית הכמות (ואין ביצים בבצק) .כמובן שהעוגיות ניתנות לקישוט/זיגוג . לדעתי מכיון שהבצק נוח ונעים לעבודה ,גם ילדים יוכלו להתעסק איתו, חנוכה ?..

    הערות לגבי התבלינים :

    כמויות התבלינים אינן מעטות אך אינן לטעמי דומיננטיות מידי. ברגע ההכנת הבצק גיליתי שנגמר לי הקינמון אז ויתרתי. הוספתי מחצית הכמות ציפורן ,חששתי שהטעם יהיה מודגש מידי אבל בדיעבד לא. ניתן להוסיף עוד מהתבלין הריחני הזה(והאהוב כל כך) .העוגיות אמורות להישמר זמן יחסית רב במיכל/צינצנת אטומה והן אינן מתוקות מידי .

    ** כוסית המשקה הקטנה  מכילה קמפרי צונן ולא מדולל. זה האפריטיף שאני אוהבת במיוחד (מתנת יום הולדת שלי משבוע שעבר) ומשתלב היטב עם העוגיות, אבל גם ללא ..

    --

    עוגיות ג'ינג'ר ברד

     

    החומרים:

    3 3/4 כוסות קמח רגיל (כוס קמח=140 גרם)

    1.5-3 כפיות ציפורן טחונה

    2-3 כפיות קינמון טחון

    2.5 כפיות ג'ינג'ר טחון

    1.25 כפיות אבקת סודה לשתיה

    165 גרם חמאה רכה

    1 כוס סוכר חום כהה 

    1/2 כוס גולדן סירופ (=150 גרם) או חצי כוס סירופ תירס כהה (אני שמתי גולדן סירופ)

    1/2 כוס שמנת מתוקה  (32/38% שומן)

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערה בינונית לערבב:

    קמח,תבלינים וסודה לשתייה (מומלץ לנפות את הסודה עם הקמח) להניח בצד.

    2. בקערת מיקסר עם וו הגיטרה (או קערה לעירבוב ידני) לטרוף במהירות בינונית במשך כ- 2 דקות :

    חמאה רכה, סוכר וגולדן סירופ .

    כעת להוסיף את תערובת קמח-תבלינים ושמנת מתוקה לסרוגין ב-3 פעמים. להתחיל ולסיים עם הקמח.

    3. ליצור מהבצק כדור ,לעטוף בניילון ולאחסן במקרר כשעה.

    4. לחמם תנור לחום בינוני- 180 מעלות .להכין תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפייה /משטח סיליקון לאפייה.

    5. להוציא את הבצק מהמקרר ולחתוך ממנו חלק (כרבע/שליש-תלוי בגודל משטח העבודה וגודל תבנית האפייה) את יתר הבצק לאחסן בינתיים במקרר .

    6. לרדד את הבצק דק לעובי של כ- 3 מ"מ (נראה אותכם מודדים את ה'עובי' הזה, אני לא הצלחתי..). לקרוץ עוגיות בכל צורה (גם סתם עגולות) . להניח את העוגיות בתבנית במרחקים קטנים אחת מהשניה (הן תופחות לגובה יותר מאשר לרוחב).

    7. לאפות את העוגיות 10-12 דקות , תלוי בגודל/עובי.

    לצנן את העוגיות על רשת ולאחסן בכלי אטום.

     

    --

     צילומים :ח. הראל

     * המתכון מעובד ממגזין  saveur  ברשת

    דרג את התוכן:

      תגובות (9)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/12/09 14:21:


      רואייל אייסינג של אבקת סוכר וחלבון, לציור הידיים והרגליים של איש הג'ינגר הקלאסי.

      הבעיה שלי היתה להשיג את החותכן בצורה הקלאסית (כמו האיש ב"שרק"). חיפשתי בכל מקום , בסוף מצאתי גירסא מוקטנת ב"דרך האוכל". עדיין מחפשת לקנות את הגירסה הגדולה - משהו בגודל כף יד כולל האצבעות.

        18/12/09 12:55:


      הצעתי לאישה הזאת נישואים והיא עדיין לא הסכימה - מה עושים?

       

       

      נזכרתי בך בפרסומת לעודות בטלויזיה " פעם כשהכרת מישהי שמכינה עוגות - התחתנת איתה "

       

      כל כך נכון! גם להיום.

       

       

        11/12/09 18:01:

      צטט: בלוג אוכל 2009-12-11 17:40:32


      תודה סטלה ,עם קמח מלא זה מעניין .אנא חזרי וספרי איך התקבלו העוגיות .

      אגב, היום נתתי לעוד טועמים את העוגיות:  לאחת תיבולהציפורן היה מודגש ולאחר לא . בהחלט עניין של טעם.

       

      שבת שלום.

       

      הייתי מאד עסוקה בלהתעלף מהריח, ועכשיו גם מהטעם - העוגיות היו צריכות לנוח קצת. פה מאד אוהבים ציפורן- הלכתי על הרף העליון של הכמויות ויצא מצויין. תודה רבה. המרקם מצויין גם כן. היו שם למיטב זכרוני 3-3.25 כוסות קמח מלא.

        11/12/09 17:40:


      תודה סטלה ,עם קמח מלא זה מעניין .אנא חזרי וספרי איך התקבלו העוגיות .

      אגב, היום נתתי לעוד טועמים את העוגיות:  לאחת תיבולהציפורן היה מודגש ולאחר לא . בהחלט עניין של טעם.

       

      שבת שלום.

        11/12/09 12:01:
      הבצק כבר במקרר (מנסה אותו עם קמח מלא מכל מיני סיבות, ולכן הורדתי בכמות של הקמח), תודה לך גם על זה :)
        11/12/09 11:59:


      תודה אלמה יקרה, הפעם הכלבלב שיתף פעולה ושמר על העוגיות.

      חג שמח וטעים ושבת נפלאה !

        10/12/09 21:43:


      * היצירתיות חוגגת כאן *

      חג אורים שמייח לך וליקירייך :))

        10/12/09 21:34:

      תודה רבה הילה  .
        10/12/09 21:31:


      נראה מקסים, ואני בטוחה שלחובבי הטעמים האקזוטיים זה מעדן אמיתי

       

      רק התמונה שווה 1000 מילים (ויותר)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין