עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';
    0

    ביסקוויט וניל

    13 תגובות   יום שלישי, 8/12/09, 15:51

    ביסקוויטים פריכים, דקים בטעם וניל.  ולא, אין צורך באבקת אפיה. המתכון על פי ספרה היפיפה של דונה היי : Flavours *

    בסקוויטים

    --

    כמות: 40 עוגיות גדולות

    החומרים:

    185 גרם חמאה קרה חתוכה קטן

    1 כוס סוכר דק = 200 גרם

    2 כפיות תמצית וניל

    2.5 כוסות קמח רגיל (כוס קמח= 140 גרם)

    1 ביצה L

    --

    אופן ההכנה :

    --

    1. במעבד מזון/מיקסר לערבב חמאה ,סוכר ווניל עד קבלת תערובת חלקה.

    2. להוסיף את הביצה והקמח ולערבב לבצק אחיד .

    3. לעטוף את כדור הבצק בניילון (שקית) ולאחסן במקרר ל-30 דקות לפחות.

    4. לחמם תנור לחום בינוני (180C) . לרדד את הבצק (קל לרדד חצי מכמות הבצק בכל פעם) לעובי של 5 מ"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ .

    לאפות את העוגיות במשך 10-13 דקות או עד שהן זהובות .

     

    צילומים : ח. הראל

    * מתכון ביסקוויטים נוסף < כאן >

     

    * ספרה של דונה היי יצא לאור בשנת 2000 בהוצ' מארי קלייר והוא כולל 9 פרקים על הטעמים הבאים:

    - וניל

    - לימון+ליים

    - ג'ינג'ר

    - פלפל צ'ילי

    - שום+ בצל

    - שוקולד

    - מלח+פלפל

    - בזיליקום +מנטה

    - קינמון

    כל פרק בספר מפרט מגוון שימושים החל מתמציות, שמנים, כבושים, מטבלים וכן מתכונים נהדרים הן מלוחים ומתוקים לכל מגוון סוגי המנות.

    הספר הוא חגיגה לעין לאוהבי צילומי אוכל 'נקיים' ובכלל.. מי לא אוהב את כל הטעמים הללו ?.. שירים יד..

     צוחק

    --

    חגיגת הטעמים בספר כוללת גם :

    --

    ג'לי קינמון ויין,קרם דבש ואניס, בשר (חזיר) עם תאנים על מצע פירה ,סוכר קינמון, בקלוואה פיסטוקים עם סירופ מנטה, מלון ופפאיה עם סירופ ג'ינג'ר, מרק בזיליקום עגבניות ולחם,קוטלטים עגל על פירה אפונה, סלט סלק ומנטה על עלים ירוקים (וגבינה), טראט שוקולד לבן ופטל, טראפלים משוקולד לבן ,4 סוגי בראוניז,שעועית מנומשת אפויה בשום ועגבניות (מתכון מסקרן), סלט עוף ברוטב צ'ילי חלב קוקוס ,מרק פלפלים צלויים (ואוו), קוטלטים של עגל ברוטב יוגורט מלפפון (מצופים בקראסט של צ'ילי),תמצית וני,אגסים בוניל וזעפרן,לימונים כבושים (ינוסה) ועוד ..

    --

    * כריכת הספר מעוררת תאבון: ליים חצוי ולידו לימון בצהוב עז מונחים בצלחת בהירה על מצע של מלח גס,  ככה מצלמים טעמים !


    Flavors

     --

    * דיון אוכל מומלץ בקהילה: רבקה גלנטה מתגעגעת לאוכל בבית ,אוכל של אימא וסבתא  בחבל אברוצו שבאיטליה < כאן > שווה לקבל ממנה רעיונות לאוכל איטלקי אוטנטי  וטעים .


     * לצפייה :  איך מעצבים אוכל? - לחצו כאן  לסרטון (מכאן, ותודה )
    דרג את התוכן:

      תגובות (13)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        11/12/09 09:05:

      צטט: בלוג אוכל 2009-12-08 16:19:36


      סיימתי .. תודה !  את מוזמנת לדווח :)

       

      הכנתי רק אתמול אמנם, אבל יצא תענוג! תודה רבה :)

        10/12/09 16:03:

      תודה רבה אלמתי :)
        9/12/09 06:36:

      צילומים מדהימים *

        תודה יקרה :))

        8/12/09 18:11:

      צטט: פטיסרי 2009-12-08 18:00:20


      כרגיל נראה מדהים ומעוצב מדהים,

       

      תודה רבה  ,כייף לי לקרא  .

        8/12/09 18:10:

      צטט: ג'וני03 2009-12-08 17:13:05


      נראה טעים ופשוט להכנה

      תודה

       

      תודה לך ג'וני .

        8/12/09 18:00:

      כרגיל נראה מדהים ומעוצב מדהים,
        8/12/09 17:13:


      נראה טעים ופשוט להכנה

      תודה

        8/12/09 16:59:

      תודה מותק . אחרי רגעים מסויימים אתמול קריצה זורחת שוב השמש על עוגיות למשל .. :)
        8/12/09 16:53:

      צילומים נהדרים

      ותוכן מעורר תיאבון...

      כרגיל אצלך.....

      חיוך

        8/12/09 16:26:

      תודה רבה מיתר  :)
        8/12/09 16:22:

      מקסים ומפתה... כל הכבוד על ההשקעה בצילומים!

       

      אתנסה במתכון בקרוב

        8/12/09 16:19:

      סיימתי .. תודה !  את מוזמנת לדווח :)
        8/12/09 16:18:

      מצפה להמשך:)

      את העוגיות ככה"נ אכין היום כבר. תודה :)

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין