עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    cafe is going down
    ';

    הקדרה של ששת

    ששת מכין, מבשל, כותב. הולך לאכול, מתרשם ושוב כותב

    מסעדת הבית בעין חוד

    5 תגובות   יום ראשון, 6/12/09, 18:54
     

    הבית

    עין חוד הוא כפר ערבי ליד עין חוד. ומסעדת הבית מגישים לך אוכל ערבי אותנטי ותבשילי בית מעולים

    ביום שישי עלינו לשם והתוצאה  - ארוחת מלכים. אין לי  מילה אחרת להגדיר זאת.

    למסעדה יש גם דיוואן ענקי שאפשר לעשות שם חפלות וגם להירגע מהארוחה על קפה, תה ובקלוואה.

    התקבלנו שם על ידי מובארק האב של החמולה שמנהלת את המקום.

    ואירחו אותנו לשולחן הבן  עמר והבנות לינה ונסרין אשר הגישו לנו מהמאכלים שהאם סירין הכינה באותו היום.

    מה היה לנו שם:

    מנת הפתיחה היא מרק עדשים גרוסים חמצמץ מעט וטעים. המרק הזה הוא מסורת ואינו משתנה כיוון שמדובר בקטניות יבשות. גמענו מהמרק והמגש הראשון של סלטים התקרב

    מדובר שוב על סלטים תוצרת בית שחלקם נקבע על פי ירקות העונה.

    מה היה לנו שם:

    חומוס בטעם ביתי בסבבה

    סלט תפוחי אדמה בתיבול מיוחד.

    סלט הפול שונה מכל מה שאתם מכירים כנראה, זו לא העיסה החומה אלה משהו שלכאורה נראה כמו חצילים בטחינה אלא שזה פול גרוס בטחינה.

    סלט ירקות ערבי קצוץ דק מתובל כמו שצריך 

    טאבולה מעולה , הרבה ירק בריא

    הסלט הטורקי היה טעים מאוד כמעט הייתי אומר ריבת עגבניות בשום משהו חוויה

    סלט חדש כאן זה המנגולד שהיה מרענן, רעיון לסלט מנגולד טרי ולא חלוט או מבושל כמו שאנחנו מכירים, כאן מכירים בערך של מה שנותן הטבע.

    רשום לי שהיו חצילים כנראה לא טעמתי

    אחד הסלטים שפגשתי רק כאן הוא " חומוס" מאגוזים משהו שלא פוגשים במקום אחר שווה ביותר.

    התבשיל הראשון שמגיע זה סינייה, קבבים קטנים שטוחים מבשר טלה משובח מבושלים בטחינה, בתפריט רשום עגל אבל זה היה טלה והיה טעים שבא לך לטבול את הפיתה ברוטב שנותר בקערית.

    כרוב ממולא מגולגל דק דק - מלפוף המילוי אורז והל מטריף את החושים. לידו דוואלי עלי גפן ממולאים בסגנון סורי.אני חייב לברך את הידיים שגלגלו את זה דק דק. מעדנים.

    ואז מגיע מגש שרק מלכים  זוכים לו בסרטים. פשוט אי אפשר להאמין למראה העיניים. כעת משעברו מעל 24 שעות אני מבין שזו לא ממש מקלובה כמו שהייתי רגיל. זה עוף ממולא או ליתר דיוק ג'אג' מחשי עוף ממולא באורז וצנוברים, תבלינים ומי יודע מה עוד, לנו היה דומה מקלובה ממולאת בעוף. ליד העוף על אותו מגש כבש ממולא או בשמו ח'רוף מחמר גם הוא ממולא באורז לבן שספג טעמים מהטלה. אני מקווה שאתם לא מתעלפים מהצילום , אנחנו התעלפנו.

    אובדן חושים בתוך הטעמים. טעמה של המקלובה שאכלנו באבו גוש נשכח ונדחק לצד. אני אומר לכם שווה הזמנה מראש כי זה לא בנמצא כל יום.

    אתה לא מספיק להחליט מה אתה אוכל ואיזה חלק מהטלה או העוף מגיע מנסף שאני זוכר את טעם האורז הצהוב שנים.

    ממש לא השתנה טעים ומיוחד, גם הטלה צעיר וללא טעם לוואי ידוע.

    אחרי המנסף מגיעה ה מלוח'יה המיצרית, אוכל בריאות לערבב עם האורז שמועות אומרות שזו ויאגרה מהטבע.

    קערית עם חצילים במיץ עם בשר מגיעה - סיניית ביתנג'אן זהו תבשיל חצילים פירורי בשר ברוטב עשיר בעגבניות ועוד.

    תבשיל החצילים השני שהגיע זה חצילים קלופים מבושלים בטחינה מעין סינייה חצילים אני מניח שהשם זה סינייה ביתנג'אן וטחינה. עצם זה שהיום הייתה הפעם הראשונה שניסיתי לאלתר ולהכין בבית את התבשיל הזה אומרת הכל. אין לי מילים לתאר את ההצלחה של התבשיל הזה. אדיר, יצירת מופת.

    בצל מטוגן אפוי בתנור עם עוף מגיע, משהו שהוא שילוב של ריבת בצל ותבשיל טעים ומעניין.

    ואז כאילו אין מספיק בשר מגיעים כבדי עוף בתיבול טעים שונה ממה שאני מכיר וטעים מאוד

    ולאחריו מגיעה הנסיכה של הבית מג'דרה בורגול מדהימה, הכי טעימה שאכלתי בחיים. כזו עדיין לא הצלחתי להכין, אבל אני אפצח את הסוד. אל תוותרו על המנה הזו.

    שעועית ירוקה מגיעה. בהחלט עשויה בטעם טוב.

    מה עם העולש שראיתי במטבח אני שואל מודאג

    אבל בינתיים מגיע פלפל אדום ממולא ומלפפונים ממולאים!! כן מלפפונים ממולאים באורז ותבלין אני חייב לנסות להכין.

    והעולש מגיע לאחר קצת זמן, משהו שמזכיר תרד בולגרי ארוך כזה, עדין בטעמו.

    גם חוביזה שהצילום שלה לא יצא לאור מגיעה, והיא בהחלט עשויה בטעם טוב. זה הייחוד של המסעדה כל מיני ירק וצמחים שגדלים בהר, בר והידע המסורתי הערבי בהכנתם. אי אפשר למצוא את זה במקומות אחרים.

    זהו אנחנו מגלים סימני כניעה מוחלטים להמשך. עמר מציע שנעבור לנוח ולהירגע בדיוואן הקטן למעלה על תה צמחים שמגדלים בחצר ובקלוות

    הבית 1

    הבית2

    הבית3

    הבית 4

    תה

    על התענוגות שלא נשכח הרבה שנים שילמנו 600 ₪ כולל טיפ ואחרי הנחה

    כעת אני מתבונן באתר של המסעדה ורואה מה לא היה באותו היום וכבר אני מתכנן את הארוחה הבאה

    מישהו בא?

    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/3/10 17:29:

      צטט: MoranRu 2010-03-24 14:52:51


      אוי.. זה נראה טוב טוב טוב!!!!

      רוצה גם- עכשיו!

       

       

      זה אפשרי

      רק לנסוע

        24/3/10 14:52:


      אוי.. זה נראה טוב טוב טוב!!!!

      רוצה גם- עכשיו!

        9/12/09 16:42:

      נראה יאמי לגמרי!!!

      רושמת לעצמי לבדוק!

        8/12/09 17:45:


      מאחר ואני לא יכול כרגע להכנס למשתמש שלי בקדרה

      אני עונה בשם משתמש הזה.

       

      היינו שה אנשים

      לא היינו מוזמנים

      אני מניח שארוחה עולה 10 שקל לאדם קיבלנו הנחה וכך יצא המחיר כולל טיפ

       

      מאידך אנחנו מכירים , זהו הביקור השלישי , בביקור הראשון ב2006 או 5 כתבתי עליהם שיר שהתפרסם בעיתונים אז פינקו אותהו במגש הזה כנראה במקום המקלובה המסורתית

        8/12/09 13:54:

      600 ש"ח לכמה סועדים?

      האם הגעתם באופן פרטי או כמבקרים מוזמנים?

      היינו שם לפני כשנתיים והיה מאוד שונה מיוחד וטעים אבל לא עלפון חושים כמו שאתה מתאר. אבל אולי הם עלו מדרגה.המחיר היה אז 80 ש"ח לסועד מבוגר כולל הכל.

      זכורה לנו גם דרך החתחתים לישוב שבחלקה אינה סלולה (לפחות אז). כמובן שזה רק הוסיף לתחושת הייחוד וההרפתקה.

       

      פרופיל

      הקדרה של ששת
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      ארכיון