עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    לביבות מלב אל לב

    1 תגובות   יום רביעי, 2/12/09, 18:39

    לבי 

     

    בואו נודה על האמת: לביבות חנוכה פשוט לוקחות את הסופגניות בהליכה. נכון, אין בלביבות קרם פיסטוק/קרם וניל/קרם ריבת חלב וגו', אבל אי אפשר לעמוד בפניהן. לא ברור איך הן נדחקו לפינה חשוכה בעוד הסופגניות מתהדרות בשנים האחרונה כמאכל גורמה עלק - הן חמות, קריספיות, ואפשר לבחור אם לאכול אותן עם מלח או עם סוכר.

     

    אבל גם ללביבות יש לא מעט גירסאות מתחכמות ולמען האמת, התוצאה הסופית בבית תקפה לשני מאכלי החנוכה השמנוניים האלו –הרבה ריח של שמן שלוקח לו זמן להתנדף, בעיקר אם יש וילונות. מילא, הרי המנטרה שמצטרפת אוטומטית למאכלי חנוכה היא "נו, זה רק פעם בשנה" וכפי שזה תקף לקלוריות כך זה גם תקף למצב הצבירה של המטבח.

     

    טיגון 

     

    הלביבות הלא שגרתיות האלו אינן לביבות תפוחי אדמה קלאסיות, אך פירה תפוחי אדמה הוא מרכיב מרכזי בהן. בניגוד ללביבות חנוכה רגילות, שצריכות להתחסל בטווח של חצי שעה מהרגע שיצאו מהשמן (אחרת הן מקבלות מרקם של ספוג), הלביבות האלו מחזיקות מעמד כמה ימים וטעימות גם כשהן קרות.

    אז קדימה - שימו שמן, שימו מים, אוטוטו חנוכה.

     

     מוכנות

     

    לביבות ממולאות (כ-25 לביבות)

    מתכון של עליזה רוטשילד

     

    המצרכים:

    2 תפוחי אדמה גדולים

    2 כוסות קמח

    ביצה

    מלח ופילפל

    4 קישואים

    בצל

    ביצה

    מלח ופילפל

     

    גיוונים:

    ניתן להחליף את הקישואים בחציל אחד או בשתיים-שלוש סלסילות של פטריות שמפיניון.

     

    פירה 

     

    הוראות הכנה:

    הכנת הבצק:

    מכינים פירה: קולפים את תפוחי האדמה,שוטפים וחותכים לריבועים גדולים. שמים בסיר עם מים מומלחים ומבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים את המים ומועכים בעזרת ממחה עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

    מוסיפים שתי כוסות קמח, ביצה, מלח ופילפל ומעבדים לבצק. אם הבצק דביק מוסיפים קמח.

    מחלקים את הבצק לשניים.

     

    בצקמוכןמרודד 

     

    מילוי 

     

    הכנת המילוי:

    חותכים בצל וקישואים לקוביות קטנות. מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הבצל, מוסיפים לו את הקישואים וממשיכים לטגן קלות. יש לשים לב שהאש לא גדולה מדי כי לקישואים יש נטייה להישרף. מטגנים עד שהקישואים מתרככים לחלוטין.

    מעבירים את הקישואים למסננת כדי שהמים יתנקזו והקישואים יתקררו מעט.

    מוסיפים ביצה, מלח ופילפל עד שנוצרת תערובת דביקה.

     

    הרכבה וטיגון:

    מרדדים הבצק לעלה מלבני. מניחים בקצה מחצית מתערובת הקישואים ומגלגלים תוך כדי הידוק ליצירת רולדה.

     

    מגלגלים 

     

    חותכים 

     

    בינתיים מחממים שמן במחבת, בערך בגובה של סנטימטר. חותכים את רולדת הבצק לרצועות בעובי של כסנטימטר וחצי ומעבירים לשמן החם, מטגנים מכל צד עד שהבצק והמילוי מזהיבים. מוציאים מהמחבת בעזרת תרווד לצלחת עם נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני ומחצית תערובת הקישואים הנותרת.

     

    מוציאים 

     

    חשוב: לא לטגן על אש גבוהה מדי – זה שורף את הקישואים והופך את הלביבות לשרופות מבחוץ ולא עשויות מבפנים. יש להקפיד על אש בינונית.

     

    להכנת מטבל יוגורט:

    גביע יוגורט

    ארבע כפות חרגל גרגירים

    למי שמעוניין: שן שום כתושה ומעט קבינת רוקפור מגורדת.

     

    מוכנות 


    בקרוב: מתכון סופגניות חנוכה שלב אחרי שלב.

     

    בלוג האוכל מתפרסם מדי שבוע גם במדור האוכל של עכבר העיר און ליין 

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        2/12/09 20:03:


      נראה טעים ומשמין בטירוף.

      לאכול בתיאבון ובמידה...

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות