עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    קציצה שכזו ! - ממטבח הניסויים:קציצת ירק אפוייה

    8 תגובות   יום שישי , 27/11/09, 20:47


    ואל תגלו לאף אחד שהקציצה הזו אפוייה ולא מטוגנת וכמה קל להכינה .. קריצה.

    קציצת ירק עשויה כרובית,גזר ובצל. אפוייה חיש קל בטוסטר (אצלי) או בתנור . מתאימה לכל ארוחה וגם לילדים . הקציצה משביעה וגדושת בריאות. הקציצות עברו את מבחן הטועמים אצלנו, הערב.

     

    קציצות כרובית וגזר אפויות

    החומרים:

    1/2 כרובית בינונית שטופה וחתוכה לפרחים

    3 גזרים קלופים וקצוצים

    1 בצל בינוני

    ----> משקל הכרובית+גזר+בצל = 750 גרם

    חצי כוס קמח רגיל = 70 גרם

    2 ביצים

    3 כפות חלב

    מלח

    פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

     

    1. את הירקות שמים בסבבים במעבד מזון . מעבדים ליצירת פירורים .

    2. מחממים מעט שמן קנולה במחבת ומוסיפים את כל הירק . מטגנים בבחישה כ- 5 דקות (נפח הירק יירד עם הטיגון). ממליחים ומפלפלים (כחצי כפית מלח גס). מצננים מעט ובוחשים פנימה את הקמח בהדרגה .

    3. בקערה בינונית טורפים 2 ביצים עם החלב.מוסיפים את הירק מהמחבת ובוחשים .

    4. מחממים תנור /טוסטר אובן לחום  200 מעלות צל'. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את כולה בשמן זית בשיכבה דקיקה.

    5. נוטלים כף גדושה מתערובת הקציצות ושמים ישירות על התבנית מיישרים ומעגלים פינות . לדאוג לרווחים קטנים בין כל הקציצות .

    6. לאפות בתנור החם 10 דקות.

    7. להוציא מהתנור, להפוך כל קציצה ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות.

    להגיש חם.


    * ניתן לשמור את תערובת הקציצות במקרר ולאפות גם למחרת .
    * יתקבלו כ- 20 קציצות .

    ----

     

    * קציצות אפויות נוספות : קציצות קישואים, תפוחי אדמה,פטה ונענע - המתכון כאן

     

    כל הזכויות שמורות ©
    דרג את התוכן:

      תגובות (8)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        1/7/10 09:12:
      נראה מעולה... כמובן (!) שאנסה בבית.... ;)
        29/6/10 23:29:


      אפוי זה מעולה

      תודה

        8/2/10 00:01:

      כרגע סיימנו לאכול את הלביבות שלך! מוצלחות מאוד, תודה על המתכון.

       

      אולי אבל פעם הבאה נטגן אותן...  צוחק

        15/12/09 14:56:

      צטט: odelia76 2009-11-28 11:29:10

      בטוח שאנסה להכין *

       

       

      הכנתי ויוצא טעים 

      חג שמח :-) 

        28/11/09 17:40:

       

       

      בדיוק מה שחיפשתי!

       

      * ותודה,

      רותי.

        28/11/09 15:26:

      כמה נפלא שהן אפויות.

      {אבא שלי תמיד היה מטגן אותן והן היו בוהקות משמן}.

      מעדיפה אפויות.

      תודה יקירה :)

        28/11/09 11:29:
      בטוח שאנסה להכין *
        28/11/09 11:16:


      נראה טוב,

      אבל משהו בתת מודע שלי יעדיף או מטוגן או על הגריל,

      ארכיון

      פרופיל