עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    פאי בריבוע

    2 תגובות   יום שלישי, 24/11/09, 21:14

    סרט

     

    בסרט "מלצרית" קארי ראסל משחקת מלצרית קשת יום בעלת כשרון מיוחד לאפיית עוגות פאי ובעל מטורף וחולה שליטה. במטבח של הדיינר המקומי היא אופה פאי לכל מצב – פאי לתחושת כישלון, פאי לקראת התינוקת הבלתי רצוייה שהיא עומדת ללדת, פאי שמאחל לבעלה להסתלק מחייה. השאיפה שלה - להגיע לתחרות מקומית לאפיית פאי - לא מתממשת, פשוט כי בעלה לא מרשה. 

     

    "מלצרית" רחוק להיות מסרט השנה, אבל העוגות שבו נראות נפלא. הן אפילו מצליחות לעורר בצופה רגשות, וכשהן מגיעות לשולחן בדיינר הן גם מצליחות לעורר את התאבון.

     

    יש משהו מאוד נכון בהתאמה של פאי למצב. יש פאי מושקע לחגיגות, יש פאי פשוט שכיף ליישר ממנו חתיכות, יש פאי שמתאים לחברה מסוימת, לעונה מסוימת, למצב הרוח.

     

    קלתית 

     

    המהדרין מצטיידים בשקית של שעועית לבנה או שחורה שאיתה הם אופים את בצק הפאי בתנור ובכך מונעים את התנפחותו. במתכונים הבאים אין הכרח לכך, כל עוד מנקבים את הבצק בעזרת מזלג לפני האפייה.

    שתי הצעות לעוגות פאי יפהפיות. אל תגלו כמה פשוט להכין אותן. 

     

     פקאן

     

    פאי פקאן (תבנית פאי 26)

    מתכון של סטלה זידמן מתוך אתר המתכונים kaboose. www.kaboose.com 

     

    החומרים

    לבצק

    1/4 1 כוסות קמח

    2 כפות סוכר

    קורט מלח

    חצי כוס חמאה קרה חתוכה

    ביצה

    קמח לרידוד 

     

    למלית הפאי

    2/3 כוס סירופ מייפל

    1/2 כוס סוכר חום

    3 ביצים

    50 מ"ל חמאה מומסת

    כוס פקאנים שבורים

    חצי כוס פקאנים שלמים יפים, לקישוט מעל 

     

    מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. לשים יחד את כל חומרי הבצק לכדור. מרדדים לעלה ומניחים בזהירות על תבנית פאי משומנת בעזרת מעט חמאה. מהדקים בעדינות רבה את הבצק לדפנות התבנית. חשוב להקפיד שהבצק לא יהיה עבה מדי ולא דק מדי. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור חם למשך עשר דקות.

     

    חומריםלרדדחורים

      

    בינתיים מערבבים את כל חומרי המלית מלבד הפקאנים השלמים.

    מוציאים את תבנית הפאי והבצק מהתנור ושופכים לתוכה את המלית עד שהיא מגיעה לדפנות. מסדרים מעל המילוי את הפקאנים השלמים בשלושה מעגלים.

     

    סידור 

    אופים במשך 50 דקות עד שעה בחום של 160 מעלות. עד שקיסם שננעץ במלית יוצא יבש.

    אחרי שהעוגה מתקררת מנתקים אותה בזהירות מתבנית הפאי. 
     

    פאי בוינה 

     

    פאי פירות יער

    את הפאי המקסים הזה טעמתי לפני חודש בווינה ברשת בתי הקפה המקסימה obrella. מאז, הוא לא יוצא לי מהראש.

    נכון, אנחנו לא אירופה והתקופה שבה אפשר למצוא פירות יער טריים לפעמים עוברת מבלי ששמנו לב, לכן אפשר להשתמש בפירות יער קפואים או משומרים. במידה שמשתמשים בפירות קפואים יש להניח אותם במסננת ולפזר עליהם שתי כפיות סוכר עד שהם מפשירים וכל הנוזלים העודפים מתנקזים מהם. במידה שמשתמשים בפירות משומרים יש לסנן אותם היטב. 

     

    פירות יער 

     

    החומרים (לתבנית פאי 26)

    לבצק

    200 גרם חמאה

    4 חלמונים

    6 כפות סוכר

    350 גרם קמח תופח או: 350 גרם קמח רגיל וכפית אבקת אפייה.

    מעט קמח לרידוד 

     

    למלית פירות יער

    300 גרם פירות יער (טריים, קפואים או משומרים)

    אבקת ג'לי בזק

    400 מ"ל (2 כוסות) מים רותחים. 

     

    לשים (ביד או במיקסר) את כל חומרי הבצק, מרדדים לעלה ומניחים על תבנית הפאי. מהדקים בזהירות. חשוב להקפיד שהבצק לא יהיה עבה מדי (הוא עוד יתפח באפייה) ולא דק מדי (המילוי יישפך ממנו).

    מנקבים בעזרת מזלג ואופים בחום של 180 מעלות למשך כעשר דקות או עד שהבצק הזהיב ונראה אפוי.

    מוציאים את הבצק מהתנור.

     

    בקערה גדולה מכינים את הג'לי לפי ההוראות, כשהוא מתחיל להיקרש שופכים פנימה את פירות היער (ראו הקדמה) ושופכים את תערובת הג'לי והפירות לתבנית הפאי. כשהג'לי נקרש לחלוטין העוגה מוכנה.

     

     

    פאי פירות יער 


    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        3/12/09 08:59:


      אלוהים....

      איזה תמונות.....

      למה...למה עכשיו על הבוקר אני צריכה את זה...למהההההה??????????????????????????????????

        25/11/09 14:36:


      התמונות מדהימות !!

      צריך לנסות....

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות