עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    על מרקים ותוספות

    1 תגובות   יום רביעי, 18/11/09, 19:23

    דוגמה 

     

    אז איך בכל זאת כותבים על מרקים מבלי להישמע קלישאה? אולי דרך מה שנמצא ליד – נניח לחם ושקדי מרק, או כף של שמנת חמוצה,שהופכים אותו ממנה ראשונה למנה עיקרית.

    הלחם מנקה את שאריות הקערה, השמנת החמוצה מקררת את הטמפרטורה הגבוהה ושקדי מרק – נו, את זה באמת לא צריך להסביר.

    שלושה מרקים מעולים שמתפקדים על תקן ארוחה שלמה. המתכונים, כרגיל, ממחברת המתכונים של אמא. 

     

    אווירה 

     

    מרק עדשים

     

    שעת הש' נקבעה ל21:00. ארוחת ערב לארבעה סועדים. ב19:15 עליתי לדירה עם שקית עדשים, אריזת עלי טימין ושמונה נקניקיות.

    במקרה באותו יום התגלגלתי לזכרון יעקב ושם מצאתי את מאפיית "אגמי" ובה לחמניות רכות, שחורות עשירות בדגנים שכל אחת נראית ממש כמו לחם אישי.

    ב21:00 הם הגיעו, ב21:30 הם ליקקו את האצבעות.

     

    החומרים:

    2 כוסות עדשים ירוקות

    3 גזרים חתוכים לקוביות

    2 בצלים חתוכים לקוביות

    5 ענפי טימין (או שתי כפיות טימין יבש)

    2 שיני שום כתושות

    כמון

    מלח ופלפל

    8 נקניקיות (אם רוצים)

     

    אופן ההכנה:

    רצוי להשרות את העדשים לילה קודם, במקרה שלי, השריתי אותם בדיוק לחמש דקות. בינתיים חותכים את הבצלים והגזרים לקוביות.

     

    משריםגזרבצל 

     

    מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שישחים, מוסיפים את הגזר וכעבור כמה דקות גם את העדשים. מערבבים.

     

    מערבבים 

     

     

    שופכים פנימה מים עד גובה שני שליש הסיר ומוסיפים את הטימין והשום. מביאים לרתיחה.

    אחרי שהמרק רתח מכסים, מעבירים לאש קטנה ומוסיפים מלח, פלפל וכמון לפי הטעם. כעבור 20 דקות מכניסים פנימה את הנקניקיות, אפשר להכניס אותן שלמות או לחתוך אותן לעיגולים. מבשלים עד שהנקניקיות מוכנות כחמש דקות.

     

    טימיןרותחנקניקיות 

     

    במידה שמשתמשים בקבנוס פשוט מוסיפים אותו אחרי שהמרק מוכן. מגישים עם לחם טוב.

     

     מוכן

     

    מרק הפתעה

    הסוד במרק הזה הוא לא לגלות ממה הוא עשוי ולתת למי שאוכל אותו לנחש. לרוב התשובות שתקבלו יהיו אפונה, ברוקולי, בצל או כרובית, אבל האמת היא שהוא עשוי מירק הרבה יותר מוכר...

     

     טריים

     

    החומרים:

    6 בצלים חתוכים לקוביות

    7-8 מלפפונים חתוכים לעיגולים

    מים מינרלים (בערך 4-5 כוסות)

    אבקת מרק או: כמון, נענע יבשה, טימין

    מלח ופלפל

     

    אפשרויות הגשה: שקדים לבנים פרוסים,שמנת חמוצה

     

    אופן ההכנה:

    מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שישחים, מוסיפים את עיגולי המלפפונים ומערבבים עד שצבעם מתחיל להשתנות.

     

    על האש 

     

    מוסיפים מים מינרלים ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את אבקת המרק (או את התבלינים), מלח ופלפל. אחרי הרתיחה מכסים ומעבירים לאש קטנה למשך כרבע שעה.

     

    במים 

     

    טוחנים את הנוזל בעזרת מוט או בפוד פרוססור עד שמתקבל מרקם אחיד.

    מחלקים לקערות ומגישים עם כף שמנת חמוצה במרכז כל קערה. מתחילים במשחק הניחושים.

     

    מוכן 

     

    מרק מינסטרונה

     

    מרק ירקות עשיר וטעים. יש מי שמכין אותו עם פסטה אבל אני מעדיפה את הגירסה של האורז.

    ואם בתוספות למרק עסקינן הרי וידוי: אני כנראה הבן אדם היחידי עלי אדמות שאוכל מרקים עם חומוס. איך זה עובד? קודם כל דואגים לסיים את המים. את הירקות שנשארו אוכלים עם חומוס. נשמע לכם מוזר? אני כבר רגילה...

     

    קיר 

     

    החומרים:

    2 בצלים

    3 גזרים

    3 קישואים

    חצי כרוב

    חצי כוס אפונה

    פחית שימורים של שעועית לבנה אפויה

    חצי כוס אורז

    2 קופסאות רסק עגבניות

    3 ענפי טימין (או כפית טימין יבש)

    מלח ופלפל

     

    אופן ההכנה:

    שוטפים את האורז במי ברז ומסננים את המים, שמים בצד.

    בינתיים חותכים את הבצל, הגזר והקישואים לקוביות ואת הכרוב חותכים לסרטים דקים.

    מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שישחים, מוסיפים את הגזר, מטגנים מעט ומוסיפים את הקישואים ואחריהם את הכרוב. אל הירקות מוסיפים את האפונה, השעועית, האורז ורסק עגבניות.

     

    ירקות 

     

    מכסים את הכל במיםומוסיפים את הטימין, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ל20 דקות.

    המים שמתאדים הופכים את המרק לסמיך מאוד ולכן אפשר להוסיף לו מים רותחים ולבשל עוד כחמש דקות לפני ההגשה.

     

    מינס 

     

     

     הבלוג מתפרסם מדי שבוע גם במדור האוכל של עכבר העיר און ליין

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (1)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        19/11/09 20:10:


      גילי,

       

      תגידי אנחנו בצום?

       

      מה זה את עושה אוכל ולא מזמינה לפחות את המשפחה?

       

      מה אנחנו עזים?

       

      תמשיכי לגרות לנו את המיצים...

       

      נשיקות

      הבן - דוד

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות