עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    תפוחי אדמה ממולאים הפתעה (גם בגבינה ובצל ירוק)

    12 תגובות   יום חמישי, 12/11/09, 09:22

     

     

    הרעיון העומד מאחורי מתכון תפוחי האדמה הממולאים הללו פשוט : אופים תפוחי אדמה בתנור או בטוסטר אובן ,נקיים ובקליפתם. קרוב ל- 60 דקות אחרי מרגישים ריח של מדורה בית. לא, לא אש ועשן.. רק ריח של תפוחי אדמה אפויים היטב.

    חוצים את התפוחי אדמה, מרוקנים את תוכנם כמעט לגמרי, מועכים למחית, מוסיפים מרכיבים נוספים, וממלאים חזרה.מלמעלה בוזקים גבינה מגוררת ופפריקה מתוקה ומחזירים שוב לתנור (או לטוסטר אובן).

    נקרא פשוט , נכון ?

    אתם חייבים להריח כעת את תפוחי האדמה כשהם כבר מוכנים - ממולאים וחמים, הגבינה נמסה ו.. הטעם !.(התודה לחברת קרפט פוד האמריקאית על הרעיון ,הבצוע שלהם שונה ) .

    --

     

    תפוחי אדמה ממולאים אפויים

    ---

    4-6 מנות

    החומרים:

    ---

    1 קילו תפוחי אדמה = 3 גדולים מאוד או 6 בגודל בינוני (רצוי שווים בגודלם)

    1 כוס גבינה צהובה מגוררת = כ- 100 גרם גבינה . אני השתמשתי בגבינת מוצרלה מגוררת אפשרי גם גבינה מסוג אחר.

    1/3- 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק - החלק הירוק של הבצל בלבד

    1/2 כוס שמנת חמוצה 15%  = כחצי מיכל גדול

    1 כפית חרדל דיז'ון

    מלח גס

    פפריקה מתוקה לפי הטעם = רבע עד חצי כפית

    --

    אופן ההכנה:

    --

    1. מחממים תנור /טוסטר אובן (אני הכנתי הבוקר בטוסטר אובן) לחום של 200 מעלות צל'.

    2. רוחצים את תפוחי האדמה במים וסבון ומנגבים . לעשות מעט חתכים קטנים (שטחיים) בכל תפוח אדמה (כמו פסים קצרים באורך ס"מ). להניח בתבנית האפייה ולאפות כשעה או עד שהתפוחי אדמה רכים (לבדוק עם מזלג) . זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל תפוחי האדמה, התבנית וסוג התנור ויכול להתארך גם לשעה ורבע .

    3. מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית וחוצים אותם לאורכם בעודם חמים.

    4. להוציא את תוכם כל מחצית תפוח אדמה לתוך קערה בינונית ולהשאיר 'סירה' של מחצית התפוח אדמה עם דפנות בעובי של 5-6 מ"מ . קל לרוקן את תפוחי האדמה בעזרת כפית חדה לריקון תפוחי עץ.

    את תוכן תפוחי האדמה למעוך בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג.

    5. להוסיף:

    מחצית מכמות הגבינה המגוררת (=1/2 כוס) , בצל ירוק, שמנת חמוצה וחרדל .

    לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם (רבע עד חצי כפית מלח גס).

    במידה והמלית סמיכה מידי להוסיף כפות ספורות (כף אחר כף) מים רותחים ולערבב עם כף לאחר כל הוספה.

    המלית תהיה קרמית וטעימה.

    6. למלא כל מחצית תפוח אדמה אפוי במלית.

    7. לפזר מעל את יתרת הגבינה המגוררת. ואת הפפריקה מתוקה.

    8. להחזיר לתנור/לטוסטר אובן לאפייה נוספת למשך 15-20 דקות.

    להגיש חם.


     
    כל הזכויות שמורות ©חני הראל 2009
    דרג את התוכן:

      תגובות (12)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/11/09 00:46:

      איזה טעים אצלך

       

      עשיתי את המתכון הזה בשישי

      שיניתי מעט

      הוספתי בצל ופיטריות שמפיניון שטוגנו עד השחמה

      ובגבינות השתמשתי גם בבולגרית עיזים מפוררת

       

       

        20/11/09 16:50:
      נראה טוב מאוד וכנראה גם טעים בהתאם
        18/11/09 17:31:

      טעים טעים

      תודה

        17/11/09 08:46:


      נראה נפלא וכל כך פשוט להכנה.

      אכין בקרוב

        17/11/09 07:55:

      צטט: anata1000 2009-11-16 10:57:09


      מגרה

       

      תודה . (היה מוצלח גם לאחר חימום) .

        17/11/09 07:54:

      צטט: אמיר מהכפר 2009-11-14 18:37:28


      יופי של רעיון

       

      המלצתי : כל תפוח או שניים עטופים בנייר כסף לפני ואחרי המילוי ולהשלים 90 דקות עד ההגשה.

       

      לגרד במילוי גם אגוז מוסקט ...

       

      תודה אמיר מהכפר :)  , אני מקבלת בתודה כל רעיון . הוספת מוסקט כאן היא מעניינת (או איזה ריח יש למוסקט טרי מגורר..)

        17/11/09 07:52:

      צטט: wishingwell 2009-11-12 17:46:45

       

       

      לא עומדת בפני תפוחי אדמה בתנור.

       

      * ותודה,

      רותי.

       

      תודה רותי , גם אני ..   :)

        17/11/09 07:51:

      צטט: mi alma 2009-11-12 17:44:56


      הצילומים מ ע ו ל י ם !!!!!

      {אני מכינה תפוחי אדמה בקליפה על מצע מלח גס, בתנור}.

       

       

      תודה יקירתי , ואצלך תמיד טעים (ונעים ! )  :-)

       

        16/11/09 10:57:

      מגרה
        14/11/09 18:37:


      יופי של רעיון

       

      המלצתי : כל תפוח או שניים עטופים בנייר כסף לפני ואחרי המילוי ולהשלים 90 דקות עד ההגשה.

       

      לגרד במילוי גם אגוז מוסקט ...

        12/11/09 17:46:

       

       

      לא עומדת בפני תפוחי אדמה בתנור.

       

      * ותודה,

      רותי.

        12/11/09 17:44:


      הצילומים מ ע ו ל י ם !!!!!

      {אני מכינה תפוחי אדמה בקליפה על מצע מלח גס, בתנור}.

       

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין