עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';

    מאכילה חינם

    מתכונים, חוויות ותצלומים מהמטבח שלי ושל אחרים

    ארכיון

    קלתיות קרם גבינה ואננס - בהשראת הישרדות

    0 תגובות   יום שלישי, 10/11/09, 23:17

    תגידו, לא קצת נמאס לכם לקרוא את החוויות שלי במטבח? החל מהשבוע, הבלוג עובר מתיחת פנים. חדל קשקשת ברשת, תנו לתמונות לדבר...

     

    הישרדות 

    אז הפעם הלכתי על מתכונים בהשראת הישרדות. הריאליטי הזה שבו אנשים לא מפסיקים לדבר על אוכל ומרזים המון.

    אני כבר מודיעה למתמודדים: זיו, שי וליעד שאתם לא מוזמנים לאכול את התוצאות. לא כי אתם אנשים לא טובים, פשוט כי אתם לא באים לי טוב.

    אני כבר מודיעה למתמודדות נועה ויעל שעפו על ההתחלה שאתן כן מוזמנות לבוא ולאכול, לא כי אתן ראויות למשחק, פשוט כי נראה לי שיהיו צחוקים. יאללה מתחילים.

     

    קלתיות קרם גבינה ואננס: 

     

    אננס

     

    זה מתחיל בפיתוי הזה לעשות מתכון אותנטי, עם אננס אמיתי כאילו אנחנו מינימום בהוואי או מקסימום בארצות הברית. הגעתי לקופה  וגיליתי ששני אננסים, שתי קרמבולות ואגוז קוקוס עלו לי יחד 80 שקל. כאילו, וואט דה פאק?!

    אבל במקום להחזיר את האננס למקום ולקנות שימורים קניתי אותו. פראיירים לא מתים.

     

    חתוךקיווי

     

    ואחרי כל זה בסוף אני באה הביתה ומגלה שצריך להתחיל לנקות את האננס ולחתוך אותו, ולהוריד לו חלקים עד שאני נשארת עם דוגמיות אננס. אז הוספתי קצת קיווי חתוך. 

     

    ואז מתחילים להכין קלתיות בצק פריך. (של קרין גורן המלכה)

    החומרים:

    200 גרם חמאה רכה 
    1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר 
    1 ביצה 

    2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח 


    בצק
     
    מקציפים במיקסר את החמאה עם אבקת סוכר, לאחר כמה דקות מוסיפים את הביצה וכעבר שתי דקות מוסיפים את הקמח ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומקררים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מתקשה. 
    משמנים קלות תבנית שקעים בעזרת נייר סופג. 
    מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח וקורצים ממנו בעזרת כוס רחבה עיגולים. מסדרים את עיגולי הבצק על תבנית השקעים ומהדקים לתחתית ולדפנות.דוקרים במזלג למניעת התנפחות. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות. מוציאים, משחררים מהתבנית ומצננים.
     
    ואז מכינים קציפת גבינה:
     
    קציפה 
     החומרים לקציפת גבינה (מתכון של מיקי שמו ששמעתי שספר האפייה החדש שלו הוא אחד המוצלחים)
    400 מ”ל שמנת מתוקה (2/3 1 כוסות ) 
    180 מ”ל חלב (3/4 כוס) 
    80 גרם סוכר ( 1/3 כוס +1 כף) 
    80 גר’ אינסטנט פודינג וניל, אסם (1 שקית) 500 גרם גבינה לבנה 5%
     
    מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה, מנמיכים את המהירות, מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף כדקה נוספת. מקפלים בעדינות לתוך הקצפת את הגבינה עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה. 
     
    מילוי 
     
     ואז מתחילים למלא את הקלתיות בקרם.
     
    קלתיתיתית
     
    ומסדרים מלמעלה את הפירות, בצורה מקורית.
     
    מסודרים 
     
    מוכניםנים 
     
    שומרים את זה במקרר. יעל ונועה. מתי אתן באות? יש גם מאפינס קוקוס לימון בפוסט הבא

     

    הבלוג מתפרסם גם במדור האוכל של עכבר און ליין.

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      פרופיל

      גילי יובל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      תגיות