עדכונים מעכבר העיר אונליין >
    ';
    0

    מרק עגבניות עם אורז : מרק עם טעם של פעם

    5 תגובות   יום שלישי, 10/11/09, 16:20


    "אני חושב שיש לך רומן (גם) עם עגבניות"

    אני מחייכת.

    "לא עובר אצלך יום בלי איזה עגבניה חיננית על הצלחת"

    כמה שהוא צודק ..

    "כמובן יקירי ,אבל היום העגבניות שלי בצלחת המרק .."

    --

    מרק עגבניות עם אורז מזכיר לרבים את המרק ההוא מהילדות. מרק פשוט פשוט עם טעם של פעם שאמא  היתה מכינה בקביעות בעיקר בימי החורף .

    מרק עגבניות המורכב ברובו מעגבניות . מרק שאינו מכיל רסק עגבניות/אבקות מרק או חומרי טעם קנויים.

     

    רישמו מתכון ללהיט הבא לחורף הזה . ביום חמישי הקרוב הבטיחו החזאים שחוזר לכאן החורף. המרק הזה יחמם אתכם בסוף השבוע ועוד לפני כן ... -

     

    מרק עגבניות עם אורז

    --

     2-4 מנות מרק

    --

    החומרים:

    --

    1 בצל בינוני קצוץ דק

    3 כפות אורז לבחירתכם [אני שמתי אורז טילדה]

    5 כוסות מים רותחים = 1.25 ליטר מים רותחים

    600 גרם עגבניות בשלות קלופות וקצוצות= 5 עגבניות בגודל בינוני [להניח את העגבניות בכלי מתכתי/סיר לעשות X עמוק ולצקת עליהן מים רותחים לכיסוי.2-3 דקות מאוחר יותר להוציא עם מזלג ולקלוף בזהירות- זה חם]

    2-3 כפות שמן זית

    1 כף סוכר

    1 כפית מלח גס

    1/2 כפית פפריקה מתוקה

    1 עלה דפנה

    פלפל שחור גרוס

    רוטב טבסקו

    --

    אופן ההכנה:

    --

    1. בסיר בתכולה של 4 ליטר לטגן את הבצל בשמן החם עד שזהוב ורך.

    2. להוסיף לסיר את האורז, 5 כוסות מים רותחים ואת העגבניות הקצוצות .

    3. להביא את המרק לרתיחה ולבשל במשך 15 דקות, לבחוש מידי פעם.

    4. כעת, להוסיף תיבול ולהמשיך לבשל 15 דקות נוספות , לבחוש מידי פעם. (במידה והמרק סמיך לטעמכם ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול חצי עד כוס מים רותחים נוספים)

    5. אפשר לגרר גבינת פרמזן על המרק החם , לפני ההגשה.

    ניגשתי לקחת צלחת מרק נוספת  צוחק ..!


    כל הזכויות שמורות ©חני הראל 2009
    דרג את התוכן:

      תגובות (5)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        18/11/09 12:51:


      מרק נפלא של פעם.

      בתחכום של היום מוסיפים למרק הרבה עשבי תבלין

      שאולי מעשירים את המרק אך מרחיקים אותו מהטעם של פעם.

        17/11/09 05:46:

      תודה ל המתכון.

      בשבת אכלתי מרק דומה

      התוספת למעלה היתה עלי בזיליקום כתושים

      גם יפה וגם טעים.

        11/11/09 14:52:

      נראה מעולה!

      אני כל פעם רושמת לעצמי מתכונים שלך בצד, אבל בסופו של דבר מתעצלת להכין אותם :-(

       

        11/11/09 09:31:

      תודה ובתאבון :)
        10/11/09 20:35:

      תודה שהזכרת שקיים כזה מרק :) נראה טעים

      ארכיון

      פרופיל

      בלוג אוכל
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין